LAST UPDATE

Αρμενία: Συνεχείς διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης

Σε κυβερνητικό κτήριο στην πρωτεύουσα της Αρμενίας Γερεβάν εισέβαλε τη Δευτέρα ομάδα διαδηλωτών, απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν. Η ένταση έχει χτυπήσει «κόκκινο» στην Αρμενία τους τελευταίους μήνες, μετά και την ήττα από στην σύγκρουση με τον Αζερμπαϊτζάν για τις αμφιλεγόμενες περιοχές του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Την Κυριακή οπαδοί της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο της χώρας –την πολλοστή τέτοια διαδήλωση των περασμένων ημερών.

Η δημόσια τηλεόραση μετέδιδε χθες πως μετά από τη Μόσχα, που «άδειασε» τον Πασινιάν για το θέμα της μη χρήσης των ρωσικών πυραύλων Ισκαντέρ στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ και ο πρόεδρος της χώρας Αρμέν Σαρκισιάν γύρισε την πλάτη του στον πρωθυπουργό της χώρας, αρνούμενος να υπογράψει την απομάκρυνση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων.

Μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν αποκάλεσε ακατανόητη την απόφαση του προέδρου της Αρμενίας. Ο Πασινιάν κάλεσε τους οπαδούς του τη Δευτέρα σε ανοικτή συγκέντρωση προκειμένου να εξηγήσει την στάση του προέδρου Σαρκισιάν.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πασινιάν είχε κάνει λόγο για «απόπειρα πραξικοπήματος» όταν ο στρατός ζήτησε την παραίτησή του.

Η παραμονή του Πασινιάν στην εξουσία είναι πλέον αμφίβολη, εάν αναλογιστεί κανείς πως ο πρωθυπουργός δεν ελέγχει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ενώ δεν απολαμβάνει και της εμπιστοσύνης του προέδρου.

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Εμπειρογνώμονες σε Παλαιστινιακές υποθέσεις εκτιμούν ότι η αμερικανική πλωτή αποβάθρα στις ακτές της Γάζας αποτελεί μέρος ενός ισραηλινού σχεδίου να αποτελέσει σημείο εκτόπισης χιλιάδων...

ΚΟΣΜΟΣ

Άμεσες και σφοδρότατες ήταν οι αντιδράσεις της ισραηλινής κυβέρνησης απέναντι στην κίνηση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ζητήσει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης...

ΚΟΣΜΟΣ

Η ισραηλινή σημαία κυματίζει στην παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα, όμως το μέλλον αυτού του σημείου διέλευσης μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και...

ΚΟΣΜΟΣ

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, Μοχαμάντ Μπαγερί, διέταξε σήμερα (20/5) τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr

Exit mobile version