ΚΟΣΜΟΣ

COP26: Η Γλασκώβη και ο κόσμος διαδηλώνουν σήμερα για το κλίμα

Μετά την έκκληση για δράση, που διατύπωσαν χιλιάδες νέοι στη Γλασκώβη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές αναμένονται και πάλι σήμερα στην πόλη που φιλοξενεί τη διάσκεψη για το κλίμα και σε όλο τον κόσμο.

Από το Σίδνεϊ μέχρι το Παρίσι, περνώντας από το Λονδίνο, το Ναϊρόμπι ή το Μεξικό, περισσότερες από 200 εκδηλώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν σήμερα, σύμφωνα με τον συνασπισμό οργανώσεων που ηγείται της κινητοποίησης.

Οι διαδηλωτές θα απαιτήσουν «κλιματική δικαιοσύνη» και άμεση λήψη μέτρων υπέρ των κοινοτήτων που πλήττονται ήδη από την απορρύθμιση του κλίματος, κυρίως στις πιο φτωχές χώρες του Νότου.

Στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη, διαδηλωτές μεταμφιεσμένοι σε σωρούς κάρβουνου ή σε Σκοτ Μόρισον, τον αυστραλό πρωθυπουργό και μεγάλο υπερασπιστή της μεταλλευτικής βιομηχανίας, κατήγγειλαν την COP26 χαρακτηρίζοντάς την «κωμωδία» και τον πρωθυπουργό τους «απόλυτη ντροπή».

«Αρκετά με το μπλα μπλα, αληθινή κλιματική δράση τώρα», διακήρυσσε ένα πανό.

Στη Γλασκώβη, στη Σκωτία, η αστυνομία είπε ότι περιμένει έως 50.000 ανθρώπους να διαδηλώσουν όχι μακριά από το συνεδριακό κέντρο, που τελεί υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας και όπου διεξάγεται εδώ και μια εβδομάδα η μεγάλη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, η οποία θεωρείται κεφαλαιώδους σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας.

«Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να ασκήσουμε πίεση στους παγκόσμιους ηγέτες που συνεδριάζουν στην COP26 και να τους δείξουμε ότι τους ζητούμε να δώσουν λογαριασμό», εξηγεί σε μια ανακοίνωση των οργανωτών η Αϊόνα, μια 23χρονη φοιτήτρια των καλών τεχνών που ζει την πρώτη της μεγάλη διαδήλωση.

Αυτή η παγκόσμια ημέρα δράσης είναι, σύμφωνα με την ίδια, «μια τέλεια ευκαιρία για να ενωθούν οι λαοί σε όλο τον κόσμο και να ζητήσουν δικαιοσύνη για τον πλανήτη μας και γι’ αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κλιματικής κρίσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Σε διαδήλωση ισλαμιστών που έγινε το Σάββατο στο Αμβούργο  ζητήθηκε η ίδρυση «χαλιφάτου»  και εφαρμογή της σαρία,  με αποτέλεσμα να προκληθεί σκάνδαλο στη Γερμανία....

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το έγγραφο IEEP καθιστά σαφές ότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και οι μη βιώσιμες γεωργικές πρακτικές μειώνουν ήδη την παραγωγή ελιών, πατάτας και...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε ένα πορώδες υλικό που έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες αερίων του θερμοκηπίου, καθιστώντας το ένα πιθανό νέο...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η βιοποικιλότητα του πλανήτη μας απειλείται από ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως η εκκαθάριση των οικοτόπων, η εισαγωγή χωροκατακτητικών ειδών και η κλιματική αλλαγή. Για να...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr

Exit mobile version