Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Ανεβάζουν στροφές οι πολιτικοί αρχηγοί – Μήλον της έριδος η δημόσια υγεία

Την αύξηση των μισθών και την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως βασικές προτεραιότητες της επόμενης 4ετίας, εφόσον η Νέα Δημοκρατία επανεκλεγεί.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι σημείωσε οτι μεγάλος αντίπαλος είναι ο εφησυχασμός, προειδοποίησε τα γαλάζια στελέχη να μην ράβουν υπουργικά κοστούμια από τώρα και επανέλαβε οτι η Νέα Δημοκρατία αποτελεί τη μόνη ουσιαστική πρόταση διακυβέρνησης για τη χώρα.

Την ίδια ώρα φαίνεται ότι είναι ήδη έτοιμα τα δύο πρώτα νομοσχέδια της ΝΔ, εφόσον η γαλάζια παράταξη αναδειχθεί αυτοδύναμη στην κάλπη. Το πρώτο θα είναι το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος. Εδώ εντάσσεται και η δημιουργία ενός νέου Υπουργείου. Το Υπουργείο Εργασίας σπάει στα δύο και δημιουργείται αυτόνομο χαρτοφυλάκιο για την κοινωνική πρόνοια, την οικογένεια, το δημογραφικό και τη στέγαση.

Εξάλλου, η φθηνή στέγη και το δημογραφικό βρίσκονται στην προμετωπίδα του προγράμματος της ΝΔ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει εξαγγείλει μεταξύ άλλων:

 • Διπλασιασμό των δικαιούχων του προγράμματος «Σπίτι μου» (στεγαστικά δάνεια με χαμηλό επιτόκιο για νέους έως 39 ετών)
 • Επέκταση επιδόματος μητρότητας (9 μήνες)
 • Ειδικό τιμολόγια στο ηλεκτρικό ρεύμα για πολύτεκνους
 • Ειδικά προγράμματα για την ισότητα στην εργασία (ανδρών-γυναικών)
 • Αύξηση του οικογενειακού επιδόματος στο δημόσιο.

Το δεύτερο νομοσχέδιο θα αφορά τη φορολογική πολιτική, με τις τέσσερις βασικές μειώσεις φόρων που έχει εξαγγείλει η ΝΔ:

 • Αύξηση αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ/ παιδί
 • Σταδιακή κατάργηση τέλους επιτηδεύματος
 • Νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 1 μονάδα
 • Μείωση τεκμηρίων κατά 30% (από 2025)

Βασική προτεραιότητα όμως για τη ΝΔ αποτελεί και η υγεία. Οι τέσσερις βασικές προτεραιότητες σε αυτόν τον τομέα είναι:

 • 10.000 προσλήψεις υγειονομικών (σε βάθος 4ετίας)
 • Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας
 • Αναμόρφωση όλων των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα Νοσοκομεία όλης της χώρας (Ταμείο Ανάκαμψης)
 • 6 βάσεις ελικοπτέρων για διακομιδή ασθενών & τραυματιών προκειμένου να υπάρξει ενίσχυση και των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ.

Οξύνεται το κλίμα στο δρόμο προς τις κάλπες

Για κρυφή ατζέντα στο θέμα της δημόσιας υγείας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τον κόσμο της εργασίας να αποτρέψει την παντοδυναμία της. Ο Νίκος Ανδρουλάκης απηύθυνε κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες του κέντρου και ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανέλαβε πως «μαχητική αντιπολίτευση μπορεί να κάνει μόνο το ΚΚΕ». «Εμείς δεν είμαστε θρησκόληπτοι ή δογματικοί» διαμήνυσε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Επίθεση στη ΝΔ για κρυφή ατζέντα στην δημόσια υγεία εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας που παρουσίασε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο Εθνικό Συστημα Υγείας, το οποίο περιλαμβάνει:

 • Νέες δημόσιες υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες – Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, οικογενειακός γιατρός, κατ’ οίκον φροντίδα
 • 15.000 στοχευμένες προσλήψεις σε βάθος 4ετίας
 • Μισθολογική αναβάθμιση γιατρών και υπόλοιπων εργαζομένων, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, εισαγωγικός μισθός γιατρών 2.000 ευρώ
 • Μείωση συμμετοχής στο κόστος φαρμάκων
 • Εθνικό Σχέδιο Υποδομών Υγείας για σταδιακή αναβάθμιση εγκαταστάσεων και εξοπλισμού στο Ε.Σ.Υ.

Μιλώντας σε εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και σε εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στόχος της ΝΔ είναι ο κατακερματισμός των δυνάμεων της κεντροαριστεράς προκειμένου να μην έχει αντίπαλο, την επόμενη ημέρα.

Κάλεσμα στους προοδευτικούς πολίτες του Κέντρου, της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς απευθύνει ο Νίκος Ανδρουλάκης να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια για να υπάρχει γνήσιος αντίπαλος στη Νέα Δημοκρατία. «Δεν υπάρχει κίνδυνος ακυβερνησίας, αλλά παντοδυναμίας. Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ για να υπάρχει ανάχωμα στην αλαζονεία του συστήματος εξουσίας της Νέας Δημοκρατίας» τόνισε.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την περιοδεία του στην Φθιώτιδα υπογράμμισε ότι το κρίσιμο είναι ποιος θα κάνει αντιπολίτευση στην επόμενη αντιλαϊκή κυβερνηση, όπως ανέφερε. «Το ΚΚΕ θα είναι 100% πραγματική, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν το 50% και το 70% αντίστοιχα των νομοσχεδίων της ΝΔ την προηγούμενη τετραετία και το ίδιο θα συνεχίσουν να κάνουν, θα αποτελούν μια βολική και συναινετική ”αντιπολίτευση”» τόνισε.

Την εκτίμηση ότι το μόνο κόμμα που φοβάται η ΝΔ είναι η Ελληνική Λύση έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος. “Μόνο εμάς φοβούνται, η ΝΔ φοβαται την σοβαρή αντιπολίτευση και όχι την ακραία λαϊκιστική ή γκεμπελική αντιπολίτευση” σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Το εθνικό χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά από τον Λευκό Οίκο έπεσε το απόγευμα της Τρίτης εν μέσω ισχυρών ανέμων. Το δέντρο, ένα ερυθρελάτης 40 ποδιών...

ΚΟΣΜΟΣ

Μια 85χρονη Ισραηλινή που απήχθη από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και αφέθηκε ελεύθερη δύο εβδομάδες αργότερα είπε ότι συναντήθηκε με τον ηγέτη της...

ΚΟΣΜΟΣ

Το γαλλικό ελικοπτεροφόρο Dixmude, που έχει διαμορφωθεί για να προσφέρει νοσοκομειακή υποστήριξη στους άμαχους τραυματίες από τη Λωρίδα της Γάζας, δέχθηκε τους «πρώτους ασθενείς...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει σειρά πρωτοβουλιών που κινούνται σε τρεις άξονες: στην αντιμετώπιση του προβλήματος της προσιτής στέγης, στην αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr