ΕΛΛΑΔΑ

Εορτασμοί για την 28η Οκτωβρίου – Μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα για την εθνική επέτειο

Μαθητές από 235 σχολεία της Αθήνας συμμετείχαν το Σάββατο στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, στο Σύνταγμα παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας.

Τα μηνύματα των παιδιών σημαντικά. «Νιώθω πολύ ευχάριστα που έχω αυτή την τιμή και βαστάω την σημαία της πατρίδας μου», λέει μαθητής στην ΕΡΤ.

«Τιμούμε την μνήμη του σήμερα μαζί με τους μαθητές, μαζί με τα παιδιά μας και εμείς θα είμαστε δίπλα στις δικές τους μάχες. Χρόνια πολλά σε όλους, χρόνια πολλά Ελλάδα», δήλωσε ο Υπ. Παιδείας, κ. Πιερρακάκης.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με τους καθιερωμένους 21 κανονιοβολισμούς από το Λυκαβηττού ενώ τελέστηκε και δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αθηνών και ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.

Με περηφάνια έκαναν παρέλαση οι 12 μαθητές στο Φανάρι εισπράττοντας ένα θερμό χειροκρότημα, ενώ προηγήθηκε ο εκκλησιασμός των μαθητών και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτh.

Στη Σάμο οι μαθήτριες μιλούν για τη συμμετοχή τους στην παρέλαση με συγκίνηση ενώ, στα Δολιανά Αρκαδίας, οι 17 συνολικά μαθητές του Δημοτικού Σχολείου που πήραν μέρος στην παρέλαση καταχειροκροτήθηκαν από τους συμπατριώτες τους.

Συγκίνηση στις τελετές μνήμης Ελλήνων πεσόντων στρατιωτικών σε Κλεισούρα και Βουλιαράτες όπου το έπος του 1940 γράφτηκε με το αίμα 8 χιλιάδων Ελλήνων ηρώων.

www.ertnews.gr

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Μόλις πριν πέντε ημέρες, η Ισραηλινή Δημόσια Ραδιοτηλεοπτική Αρχή (KAN) αποκάλυψε το σχέδιο του Ισραήλ για το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας, το οποίο...

ΚΟΣΜΟΣ

Οι αστυνομικές δυνάμεις εκδίωξαν τους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές από τον καταυλισμό που είχαν στήσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια...

ΚΟΣΜΟΣ

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα (16/5) ότι κατέσχεσε ποσότητα μεθαμφεταμίνης βάρους 1,8 τόνων, την οποία ένα από τα φοβερότερα μεξικανικά καρτέλ, το καρτέλ Σιναλόα,...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, 26χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr

Exit mobile version