Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Έτοιμο το Nissan Ariya που θα επιχειρήσει την επική αποστολή Pole to Pole

Η “ετοιμοπόλεμη” έκδοση του νέου ηλεκτρικού SUV Ariya, που θα πραγματοποιήσει ένα ταξίδι 27.000 χιλιομέτρων από τον μαγνητικό Βόρειο Πόλο στον Νότιο Πόλο, παρουσιάστηκε επίσημα από την ομάδα αποστολής Pole to Pole και τη Nissan, στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, σε ένα σκηνικό που θυμίζει Αρκτική.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επικής περιπέτειας που έχει στόχο να ξεκινήσει τον Μάρτιο, το Ariya θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει συναρπαστικά αλλά ακραία εδάφη και περιβάλλοντα, όπως απέραντες εκτάσεις πάγου, βαθύ χιόνι, απότομες ορεινές αναβάσεις και αφιλόξενους αμμόλοφους της ερήμου. Η Arctic Trucks, μια ειδική ομάδα μηχανικών για οχήματα πολικών αποστολών, συνεργάστηκε με τις ομάδες σχεδιασμού και μηχανικής της Nissan, για να προετοιμάσει το Ariya για αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Οι τροποποιήσεις στο αυτοκίνητο ήταν σκόπιμα ελάχιστες, χωρίς αλλαγές στην μπαταρία ή στο σύστημα μετάδοσης κίνησης, με τις πιο αναγνωρίσιμες διαφορές να εντοπίζονται στις αναρτήσεις και στην προσθήκη ελαστικών 39 ιντσών. Σε συνδυασμό με το e-4ORCE της Nissan, την προηγμένη ηλεκτρική τεχνολογία ελέγχου σε όλους τους τροχούς, αυτές οι τροποποιήσεις θα επιτρέψουν στο αυτοκίνητο της αποστολής να αντιμετωπίσει ακραία εδάφη, προσφέροντας παράλληλα στον Κρις Ράμσεϊ και τη σύζυγό του Τζούλι την απαραίτητη άνεση και τον έλεγχο για να φτάσουν με ασφάλεια στο Νότιο Πόλο.

Ο Κρις, επικεφαλής της Αποστολής Pole to Pole EV, σχολίασε: “Ένα από τα πράγματα που στηρίζουν όλες τις περιπέτειες που κάνουμε είναι ότι παίρνουμε ένα τυπικό EV παραγωγής και στοχεύουμε να κάνουμε ελάχιστες αλλαγές για να δείξουμε ξεκάθαρα τις πραγματικές, καθημερινές δυνατότητές του, ανεξάρτητα από το πού το οδηγείς.


Το Nissan Ariya που θα οδηγούμε δεν διαφέρει, καθώς το σύστημα μετάδοσης κίνησης και η μπαταρία του οχήματος είναι ο στάνταρ εργοστασιακός εξοπλισμός, αποδεικνύοντας πόσο ικανό και ευέλικτο είναι το Ariya παραγωγής. Τροποποιήσαμε την ανάρτηση και διευρύναμε τους θόλους των τροχών, ώστε να επωφεληθούμε από τη σταθερή πλατφόρμα και την υποστήριξη των ελαστικών 39 ιντσών. Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος που βρίσκομαι πίσω από το τιμόνι ενός οχήματος, που ούτως ή άλλως είναι ένα εξαιρετικό όχημα, αλλά τώρα νιώθω εξοπλισμένος για να πάω στα πέρατα της γης με στυλ!”

Ως ομολογουμένως λάτρης του καφέ, ο Κρις θα έχει πρόσβαση σε μια ειδικά ενσωματωμένη μηχανή εσπρέσο για την παρασκευή ενός φλιτζανιού βιώσιμου καφέ. Επιπλέον, ο Κρις θα μπορεί να “αιχμαλωτίσει” την ομορφιά των τοπίων που θα εξερευνήσει, χρησιμοποιώντας ένα drone που μπορεί να σηκωθεί απευθείας από την ειδική μονάδα που βρίσκεται στην οροφή του οχήματος.

Μια ακόμη καινοτομία είναι η φορητή μονάδα ανανεώσιμης ενέργειας που θα χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση του Ariya στις πολικές περιοχές. Το ρυμουλκούμενο πρωτότυπο περιλαμβάνει μια φορητή, ελαφριά ανεμογεννήτρια και ηλιακούς συλλέκτες που θα εκμεταλλεύονται τους δυνατούς ανέμους και τις μεγάλες ώρες φωτός της ημέρας αντίστοιχα, για να παρέχουν φόρτιση για την μπαταρία του ηλεκτρικού SUV, όταν ο Κρις και η Τζούλι θα ξεκουράζονται.

Η συνοδηγός της αποστολής Pole to Pole, σχολίασε: “Για τον σχεδιασμό και την προετοιμασία του Pole to Pole αφιερώσαμε ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οπότε ανυπομονώ πραγματικά να ξεκινήσω την αποστολή τον Μάρτιο. Θα ανακαλύψουμε τόσες πολλές ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες από κοινότητες και άτομα που αναλαμβάνουν θετική δράση κατά της κλιματικής αλλαγής και ανυπομονώ να μοιραστώ αυτές τις εμπειρίες και ιστορίες με όλους. Κάνουμε κάτι που δεν έχει επιχειρήσει κανείς ποτέ πριν και τελικά, αυτό είναι που το κάνει τόσο συναρπαστικό.

Πηγή: Sport24.gr

Σχετικά άρθρα

ΥΓΕΙΑ

Η ανανεωμένη έκδοση του Fiat Fiorino είναι ήδη διαθέσιμη στο επίσημο δίκτυο των αντιπροσώπων της Fiat Professional, με μικρές αλλαγές που ισχυροποιούν ακόμα περισσότερο...

ΥΓΕΙΑ

Οπότε, καταλαβαίνουμε ότι εδώ συντελείται μια μικρή αυτοκινητική “επανάσταση”, διότι ποτέ μέχρι στιγμής δεν υπήρχε διαθέσιμο ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με αξιόλογους χώρους -για μια...

ΥΓΕΙΑ

Τον Ιούνιο του 2019, η Mazda επέστρεψε εμπορικά στην Ελλάδα μετά από πολυετή απουσία, υπό την αιγίδα του Ομίλου Επιχειρήσεων Συγγελίδη, για να προσφέρει...

ΥΓΕΙΑ

Η γερμανική ADAC, η μεγαλύτερη λέσχη αυτοκινήτου στην Ευρώπη, επαίνεσε το ID.3 για πολύ καλό έλεγχο προόδου μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας που...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr