ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Euro 2020: Το VAR για πρώτη φορά σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Η «παρθενική» εμφάνιση του VAR σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα εφαρμοστεί στη διοργάνωση που ανοίγει την «αυλαία» της το βράδυ της Παρασκευής στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, με την Ιταλία να υποδέχεται την Τουρκία.

Ο υπεύθυνος φορέας για τους κανόνες του ποδοσφαίρου (IFAB) συμφώνησε τον Μάρτιο του 2016 για μια πειραματική φάση της χρήσης βοήθειας βίντεο στη διαιτησία.

Από την σεζόν 2017/2018 η τεχνολογία εισήχθη στη Serie A και στην Bundesliga και τον επόμενο χρόνο, στα γήπεδα της Ισπανίας και της Γαλλίας, ενώ το 2019 εφαρμόσθηκε και στην Premier League.

Σε διεθνές επίπεδο, η FIFA, τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής του συστήματος από το Μουντιάλ του 2018, που φιλοξενήθηκε στην Ρωσία.

Η UEFA επέλεξε να μπει στο… ίδιο μονοπάτι με την είσοδο του VAR στο Champions League τον Φεβρουάριο του 2019 και στην συνέχεια, αυτό το καλοκαίρι, στο EURO 2020.

Ο στόχος που τέθηκε κατά την έναρξη εφαρμογής του VAR, ήταν αυτός της «ελάχιστης παρέμβασης για το μέγιστο όφελος». Η UEFA υπενθύμισε την Δευτέρα (7/06), πως οι βοηθοί βίντεο πρέπει να παρεμβαίνουν μόνο «όταν ένας διαιτητής κάνει ένα σαφές και προφανές σφάλμα ή σε περίπτωση μη αντίληψης ενός σημαντικού συμβάντος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: NAFTEMPORIKI.GR

Σχετικά άρθρα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συγκεκριμένα οι Ισπανοί αναφέρουν πως ο Κίλιαν Εμπαπέ επικοινώνησε με τον πρώην συμπαίκτη του στην Παρί και άλλοτε αρχηγό της Ρεάλ, Σέρχιο Ράμος, για...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας για 36η φορά στη μεγάλη της ιστορία. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι πανηγυρίζει και μαθηματικά τον τίτλο, τέσσερις...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στουτγκάρδη – Μπάγερν Μονάχου 3-1 Στην “MHPArena” οι Σουηβοί απέδειξαν ότι δεν βρίσκονται τυχαία στην 3η θέση. Η ομάδα του Σεμπάστιαν Χένες κοίταξε στα...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο 33χρονος σέντερ μπακ των Μαδριλένων αναζητά μια νέα ποδοσφαιρική εμπειρία αφού έχει κερδίσει τα πάντα με τον ισπανικό σύλλογο, στον οποίο εντάχθηκε σε...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr

Exit mobile version