LAST UPDATE

Γεωργιάδης: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικά περιοριστικά μέτρα»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα περιοριστικά μέτρα αποκλειστικά όμως για ανεμβολίαστους άφησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί σε εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Παράλληλα επισήμανε ότι νέο καθολικό lockdown δεν θα υπάρξει ενώ τόνισε πως την πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων η κίνηση ήταν ικανοποιητική, χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή του τζίρου.

«Lockdown δε θα υπάρξει. Όχι επειδή αποκλείεται να βρεθούμε σε δύσκολες καταστάσεις, δυστυχώς δεν αποκλείεται, με 35% των πολιτών ανεμβολίαστους. Ο λόγος που δε θα γίνει το lockdown είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να παραβιάσει συνταγματικές ελευθερίες των εμβολιασμένων, οι οποίοι δια της επιλογής τους να εμβολιαστούν, δεν κινδυνεύουν πλέον να χάσουν τη ζωή τους. ‘Αρα, δεν μπορείς να τους πεις ότι σε “κλείνω σπίτι”» είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Τοπικά περιοριστικά μέτρα θα μπορούσαν να υπάρξουν, όμως η γενική μας αρχή είναι ότι και αυτά θα αφορούν στους ανεμβολίαστους. Προσπαθούμε στο μέτρο του εφικτού τα οριζόντια μέτρα να μην επηρεάζουν πολύ τη ζωή των εμβολιασμένων»

 

Σχετικά με την πρώτη μέρα χθες, εφαρμογής των μέτρων και για τον τζίρο τόνισε: «Έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθούμε από το σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών τι συμβαίνει στην αγορά κάθε μέρα, από τις εισπράξεις του ΦΠΑ δηλαδή. Επίσης, είμαστε σε θέση να έχουμε επικοινωνία με πάρα πολλά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Η πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων δεν είχε την επίπτωση που οι εκπρόσωποι των εμπόρων διαφήμιζαν τις προηγούμενες μέρες. Δεν υπήρξε σημαντική μεταβολή στον τζίρο του Σαββάτου της 6ης Νοεμβρίου με το Σάββατο της 30ης Οκτωβρίου. Μάλιστα, με πελάτες που συνομίλησα χθες, μου έλεγαν ότι αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια με τα μέτρα, γιατί φοβούνταν».

Απαντώντας στις αντιδράσεις των εμπόρων, δήλωσε ότι «σέβομαι αυτό που λένε οι έμποροι γιατί να επιβάλλονται πρόστιμα στους ίδιους λόγω πλημμελών ελέγχων, υπάρχει όμως κι ένας ισχυρός αντίλογος. Εάν πούμε ότι δεν έχουν καμία ευθύνη τα καταστήματα, κανένας δε θα κάνει έλεγχο. Αν κανένας δεν κάνει έλεγχο, ο βασικός στόχος που είναι ο έλεγχος της πανδημίας, δε θα επιτευχθεί».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

«Στις 10 Ιουνίου ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της κάλπης στις Ευρωεκλογές ίδια θα είναι η κυβέρνηση, κρίνεται όμως η κυβερνησιμότητα», επισήμανε ο υπουργός Υγείας...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε θέματα όπως την απόσυρση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού από την AstraZeneca στο οποίο βρέθηκε ότι μπορεί να δημιουργήσει παρενέργειες αλλά και την...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ένα εκτενές tweet ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απαντά στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» που έχει ως τίτλο: «Βάρδιες τρόμου στα...

ΕΛΛΑΔΑ

Μείωση της θετικότητας παρουσιάζουν οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος – SARS/CoV-2, ιοί γρίπης και αναπνευστικός συγκυτιακός ιός/RSV, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Σε υψηλά...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr

Exit mobile version