Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ιαπωνία: Ακυρώθηκε η ακρόαση του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Άμπε λόγω ύποπτου αντικειμένου

Η προδικαστική ακρόαση του άνδρα που κατηγορείται για τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε ακυρώθηκε τη Δευτέρα, αφού παραδόθηκε στο δικαστήριο ένα ύποπτο αντικείμενο, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το περιφερειακό δικαστήριο της Νάρα δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει άμεσα τις αναφορές του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα NHK και άλλων μέσων, τα οποία ανέφεραν ότι ο χώρος εκκενώθηκε αφού έφτασε στο δικαστήριο κάτι που φαινόταν να είναι μια “τσάντα αγνώστου ταυτότητας“.

Ο Τετσούγια Γιαμαγκάμι επρόκειτο να εμφανιστεί το απόγευμα της Δευτέρας για μια προδικαστική ακρόαση σχετικά με την δολοφονία του Άμπε που έγινε μέρα μεσημέρι και συγκλόνισε τον κόσμο τον περασμένο Ιούλιο. Ο 42χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες για δολοφονία και παραβίαση των νόμων περί ελέγχου των όπλων και μπορεί να αντιμετωπίσει τη θανατική ποινή αν καταδικαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στοχοποίησε τον Άμπε λόγω των δεσμών του πρώην ηγέτη με την Εκκλησία της Ενοποίησης, την παγκόσμια αίρεση της οποίας τα μέλη αναφέρονται μερικές φορές ως “Moonies”. Ο Γιαμαγκάμι πιστεύεται ότι δυσανασχετούσε με την εκκλησία για τις μεγάλες δωρεές που έκανε η μητέρα του και οι οποίες χρεοκόπησαν την οικογένειά του.

Ο Γιαμαγκάμι, ο οποίος υποβλήθηκε σε ψυχιατρική αξιολόγηση που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο, πέρασε τρία χρόνια στο ναυτικό μετά από μια παιδική ηλικία που φέρεται να στιγματίστηκε από την αυτοκτονία του πατέρα του και την υποτιθέμενη παραμέληση και αφοσίωση της μητέρας του σε εκκλησιαστικές δραστηριότητες. Οι λεπτομέρειες της ανατροφής του έχουν υποδαυλίσει την οργή κατά της Εκκλησίας της Ενοποίησης και έχουν συγκεντρώσει συμπάθεια στον Γιαμαγκάμι – με τους υποστηρικτές του να τον στηρίζουν με δωρεές και μια αίτηση που ζητά επιείκεια.

Σε επιστολή που δημοσιεύθηκε από τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ο Γιαμαγκάμι κατηγόρησε τον Άμπε ότι υποστηρίζει την εκκλησία και εξέφρασε δυσαρέσκεια προς την ομάδα. Η εκκλησία επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της μητέρας του, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει το ποσό των δωρεών που έκανε, το οποίο σύμφωνα με δημοσιεύματα μπορεί να ανήλθε σε περίπου 100 εκατομμύρια γιεν (700.000 δολάρια).

Λιγότερο από έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Άμπε, τον Απρίλιο, ένας άνδρας εκτόξευσε εκρηκτικό μηχανισμό προς τον πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα λίγο πριν αυτός εκφωνήσει προεκλογική ομιλία στην πόλη Γουακαγιάμα. Ο ηγέτης διέφυγε σώος, αλλά το γεγονός ότι ένας δράστης μπόρεσε να ρίξει τον μηχανισμό από τόσο κοντινή απόσταση, τόσο σύντομα μετά τη δολοφονία του Άμπε, προκάλεσε νέα κριτική στις ρυθμίσεις ασφαλείας στην Ιαπωνία.

Πηγή: AFP

 

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Το εθνικό χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά από τον Λευκό Οίκο έπεσε το απόγευμα της Τρίτης εν μέσω ισχυρών ανέμων. Το δέντρο, ένα ερυθρελάτης 40 ποδιών...

ΚΟΣΜΟΣ

Μια 85χρονη Ισραηλινή που απήχθη από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και αφέθηκε ελεύθερη δύο εβδομάδες αργότερα είπε ότι συναντήθηκε με τον ηγέτη της...

ΚΟΣΜΟΣ

Το γαλλικό ελικοπτεροφόρο Dixmude, που έχει διαμορφωθεί για να προσφέρει νοσοκομειακή υποστήριξη στους άμαχους τραυματίες από τη Λωρίδα της Γάζας, δέχθηκε τους «πρώτους ασθενείς...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει σειρά πρωτοβουλιών που κινούνται σε τρεις άξονες: στην αντιμετώπιση του προβλήματος της προσιτής στέγης, στην αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr