ΕΛΛΑΔΑ

Κουβέιτ: Η Φέντχα είναι η πρώτη «εικονική παρουσιάστρια» που θα εκφωνεί δελτίο ειδήσεων – Το… δοκιμαστικό της βίντεο

Μια «εικονική παρουσιάστρια» παρουσίασε ένα ενημερωτικό site του Κουβέιτ, δημιούργημε της τεχνητής νοημοσύνης, στην οποία δρομολογεί να αναθέσει την παρουσίαση δελτίου ειδήσεων.

Έχοντας ντυθεί με λευκό μπλουζάκι και μαύρο σακάκι, η «Φέντχα» εμφανίστηκε προχθές στον λογαριασμό του Kuwait News στο Twitter, σε δοκιμαστική φάση.

«Είμαι η Φέντχα, η πρώτη παρουσιάστρια στο Κουβέιτ που εργάζεται με τεχνητή νοημοσύνη στο Kuwait News. Ποιο είδος ειδήσεων προτιμάτε; Ας ακούσουμε τις απόψεις σας», ακούγεται να λέει, μιλώντας αραβικά.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή αρχισυντάκτη της, στόχος είναι να δοκιμαστούν οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και να προωθηθεί «νέο και καινοτόμο περιεχόμενο» στους αναγνώστες.

Μελλοντικά, η παρουσιάστρια μπορεί να αποκτήσει «κουβεϊτιανή» προφορά και να παρουσιάζει ένα ενημερωτικό δελτίο στον λογαριασμό της Kuwait News στο Twitter, τον οποίο ακολουθούν 1,2 εκατ. συνδρομητές.

«Το όνομα Φέντχα είναι ένα παλιό, δημοφιλές όνομα στο Κουβέιτ που οδηγεί νοηματικά στο ασήμι, το μέταλλο. Φανταζόμαστε πάντα τα ρομπότ ως μεταλλικά και ασημένια, κι έτσι συνδυάσαμε το όνομα», είπε ο υπεύθυνος.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι περιοδείες των πολιτικών αρχηγών και των επιτελείων τους, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ασκούν...

ΕΛΛΑΔΑ

Στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων των εργαζομένων σε σύγχρονους τεχνολογικούς τομείς στοχεύει η νέα πρόσκληση του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης...

ΕΛΛΑΔΑ

Για πρώτη φορά θα λειτουργήσουν συμπεριληπτικές κατασκηνώσεις παιδιών τυπικής ανάπτυξης και παιδιών με αναπηρία. Σε λειτουργία τίθεται από 20/05/2024 η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων...

ΚΟΣΜΟΣ

Όλα τα πλοία με προορισμό ισραηλινά λιμάνια θα αποτελούν στόχο των Χούθι και όχι μόνο στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, δήλωσε σήμερα (16/5) ο...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr

Exit mobile version