Connect with us

Hi, what are you looking for?

LAST UPDATE

Κύπρος: ΚΕ: Στόχος μας η αξιοποίηση της κυπριακής ομογένειας στο Κυπριακό

Στην ανάγκη περαιτέρω αξιοποίησης της κυπριακής ομογένειας με στόχο την προώθηση των θέσεών της στο Κυπριακό αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του σήμερα 24/8 στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς, ερωτηθείς είπε ότι «το φετινό Παγκόσμιο Συνέδριο της Διασποράς μας είναι το μεγαλύτερο που έχει πραγματοποιηθεί.

Έχουμε βιώσει τους αξιόλογους ομογενείς μας που διαπρέπουν είτε στα πολιτικά είτε στα επιχειρηματικά δρώμενα στις χώρες που διαμένουν.

Στόχος μας ως Κυβέρνηση είναι να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται στο πλευρό της Κύπρου, ανεξαρτήτως πόσα χρόνια είναι μακριά από την ιδιαίτερη τους πατρίδα.

Η δική μου συζήτησή μαζί τους θα είναι για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους απόδημους μας προς ευαισθητοποίηση του κοινού στις χώρες τους, να αναπτύξουμε πιο στενές σχέσεις και με τα ΜΜΕ, ώστε να προβάλλονται οι θέσεις μας, η χώρα μας και με πρώτιστο στόχο την προώθηση του εθνικού μας προβλήματος και των θέσεων μας για τις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει επιδοθεί σε μια πολύ μεγάλη διπλωματική προσπάθεια και είναι προφανή τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν μέσα από την ενεργότερη εμπλοκή της ομογένειας μας.

Σήμερα το απόγευμα θα απευθυνθεί στους συνέδρους, ο Αμερικανός Γερουσιαστής κ. Ρόμπερτ Μενέντεζ που έχει ιδιαίτερα στενή σχέση με την ομογένεια και είναι συμπαραστάτης των αγώνων μας στην Κύπρο. Ένας από τους βασικότερους στόχους είναι η συστηματική προσπάθεια που η ομογένεια μας στις ΗΠΑ έχει κάνει ως προς την περαιτέρω ευαισθητοποίηση του κ. Μενέντεζ και πολλών άλλων που μας στηρίζουν».

Ερωτηθείς για την κατάσταση στην Πύλα, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «αυτή τη στιγμή, ιδιαίτερα μετά την ομόφωνη Δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, έχει αποσαφηνιστεί ξανά το καθεστώς της νεκρής ζώνης, αλλά και το απαράδεκτο των σχεδιασμών του τουρκικού κατοχικού καθεστώτος. Εμείς παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Εξωτερικών, η Κυβέρνηση βρίσκονται διαρκώς σε διπλωματικές επαφές. Αυτό που δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό είναι οτιδήποτε θέτει εν αμφιβόλω το καθεστώς της νεκρής ζώνης».

Ερωτηθείς για την επίσκεψη του Βοηθού ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο κ. Μιροσλάβ Γιέτζια, ο Εκπρόσωπος είπε ότι ο κ. Γιέτζια θα βρίσκεται στην Κύπρο ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Γιέτζια αναφέρεται απευθείας στον ΓΓ των ΗΕ και η επίσκεψη του «είχε προγραμματιστεί μετά και την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Γκουτέρες, αλλά και μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση του κ. Κόμπου με τον ΓΓ των ΗΕ.

Αυτό που εμείς θα καταστήσουμε σαφές για ακόμη μια φορά είναι την ετοιμότητα μας για άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, την ειλικρινή μας βούληση για εποικοδομητικό διάλογο, για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις από εκεί που είχαν σταματήσει αλλά και την άποψη μας, και χαιρετίζουμε ότι τη συμμερίζεται η ομόφωνη απόφαση του ΣΑ, πως ο διορισμός ενός απεσταλμένου από τον ΓΓ θα έχει υψηλή προστιθέμενη αξία, ιδιαίτερα σε αυτό το στάδιο».

Πηγή:

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 14:00 το στεγαστικό πρόγραμμα «Σπίτι μου», καθώς λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων. Όσοι ενδιαφερόμενοι...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου η πληρωμή του market pass για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο. Αφορά τους παλαιούς δικαιούχους και όσους υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης...

ΕΛΛΑΔΑ

Στις καταστροφές που άφησε πίσω της η νέα κακοκαιρία σε Μαγνησία και Βόρεια Εύβοια αναφέρθηκε εταξύ άλλων σε ομιλία του στο Αργοστόλι, ο Πρόεδρος...

ΕΛΛΑΔΑ

Η Θεσσαλία και η Εύβοια είναι από τις περιοχές της χώρας που δέχτηκαν πολύ μεγάλα ύψη βροχής κατά τη διάρκεια των κακοκαιριών Daniel Και...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr