ΕΛΛΑΔΑ

Μαρία Θεοδωρίδου: «Όχι» σε έγκυες το AstraZeneca- Θετικό πρόσημο για Johnson & Johnson

Την μη χορήγηση εμβολίου AstraZeneca σε έγκυες συνέστησε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών,  στην σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα,  η Μαρία Θεοδωρίδου δήλωσε πως «δεν υπάρχει σήμα ανησυχίας για τον εμβολιασμό και την κύηση. 90.000 κυήσεις με εμβόλια mRNA έδωσε στοιχεία ότι ο εμβολιασμός με αυτά είναι ασφαλής», ενώ συμπλήρωσε πως «κατά 99,9% είναι απόλυτα ασφαλή για την κύηση, ωστόσο μειονεκτούν στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν δεδομένα που να στηρίζουν την απόλυτα ασφαλή χορήγηση κατά την κύηση».

«Αν μια γυναίκα εμβολιαστεί κατά την κύηση με AstraZeneca δε συνεπάγεται και διακοπή της κύησης. Τηρούμε στάση αναμονής μέχρι να έχουμε στοιχεία για αυτά τα εμβόλια» σημείωσε.

Όσο αφορά το εμβόλιο Astrazeneca, η πρόεδρος ανακοίνωσε πως πλέον η 2η δόση του συγκεκριμένου σκευάσματος μπορεί να χορηγείται σε διάστημα 8 εβδομάδων από την πρώτη δόση και όχι σε 12, όπως είχε σχεδιαστεί αρχικά.

Για το εμβόλιο της Johnson & Johnson, η Μαρία Θεοδωρίδου δήλωσε πως, ενώ μετά τα περιστατικά θρομβώσεων αποφάσισαν από κοινού οι ΠΟΥ, ΕΜΑ, FDA και CDC να διακόψουν την χορήγηση του, μετά από σοβαρούς ελέγχους αποφασίστηκε η άρση της απαγόρευσης.

Με βάσει τα στοιχεία ο αριθμός των περιπτώσεων με θρομβωτικά επεισόδια ήταν 15 σε σύνολο 7,9 εκατ. δόσεων εμβολίου. Η Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι τα οφέλη υπερτερούν από τις πιθανές σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες, ενώ παρακολουθείται η εξέλιξη και συνεχίζεται η επιτήρηση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ/EUROKINNISI

 

Σχετικά άρθρα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών ένας άνδρας από την Ολλανδία ο οποίος νοσούσε για 613 ημέρες με κορονοϊό. Ο ασθενής, ο οποίος διαγνώστηκε με...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα παραμένει η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα, παρά τη μείωση που καταγράφει σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα,...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr

Exit mobile version