LAST UPDATE

Πάιατ: Η επίσκεψη Μπάιντεν και η πώληση F-35 στην Ελλάδα

(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με Έλληνες δημοσιογράφους είχε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε επί μακρόν στις στενές σχέσεις Ελλάδας και ΗΠΑ, με αφορμή την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη και τις εξελίξεις στη Μεσόγειο.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης σημείωσε πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς και τους χειρισμούς της για τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, προσθέτοντας πως «πλέον η μπάλα είναι στο γήπεδο της Άγκυρας».

Σχετικά με το ενδεχόμενο επίσκεψης του νέου προέδρου των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο Αμερικανός πρέσβης ανέφερε ότι δεν έχει κάποια ενημέρωση για επίσκεψη του πλανητάρχη στην Ελλάδα, εντούτοις σημείωσε πως οι ΗΠΑ παραμένουν αφοσιωμένες στη συμμαχία με την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στο ζήτημα των εξοπλιστικών ο κ.Πάιατ μίλησε για πιθανή συνεργασία των ΗΠΑ με την Ελλάδα για συμφωνία αγοράς μαχητικών F-35. Χαρακτηριστικά είπε «Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να πουλήσουν F-35 όποτε η Ελλάδα είναι έτοιμη. Πρόκειται όμως για μία συζήτηση – διαπραγμάτευση που θα γίνει μεταξύ των κυβερνήσεων».

Βέβαια, ο κ. Πάιατ διευκρίνισε πως πρόκειται η πώληση των F-35 είναι μία διαδικασία που απαιτεί χρόνο. Ενδεικτικά συνεργάτης του κ. Πάιατ ανέφερε ότι η παράδοση μαχητικών F-35 γίνεται σε περίπου 5 χρόνια, καθώς θα πρέπει να κατασκευαστούν και οι ανάλογες υποδομές.

Ωστόσο, ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε τη σημασία της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για την αναβάθμιση των ελληνικών F-16 σε Viper, μέχρι να υπάρξει μία πιθανή συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τα F-35.

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, ο Τζέικ Σάλιβαν, θα μεταβεί στη Σαουδική Αραβία το Σάββατο και στο Ισραήλ την Κυριακή, ανακοίνωσε εκπρόσωπος...

ΚΟΣΜΟΣ

Το γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο του 2016 από κάμερα ασφαλείας που δείχνει τον ράπερ Puff Daddy να σέρνει και να κλωτσάει την πρώην...

ΚΟΣΜΟΣ

Οι αστυνομικές δυνάμεις εκδίωξαν τους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές από τον καταυλισμό που είχαν στήσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια...

ΚΟΣΜΟΣ

Ο διάσημος Αμερικανός μάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ κατηγορείται από 16 γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά. Οι καταγγελίες έγιναν στο πλαίσιο πολυετούς έρευνας της...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr

Exit mobile version