Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

Πριγκόζιν: Η ανταρσία της Βάγκνερ δεν αποσκοπούσε στην ανατροπή της κυβέρνησης – Από 1η Ιουλίου θα πάψει η δράση της οργάνωσης

Ο αρχηγός της Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν, δημοσίευσε πριν από λίγο ένα ηχητικό μήνυμα διάρκειας 11 λεπτών, στο οποίο λέει ότι κανείς δεν συμφώνησε να υπογράψει σύμβαση με το υπουργείο Άμυνας και ότι η ανταρσία αποσκοπούσε στη διάσωση της Βάγκνερ, όχι στην ανατροπή της κυβέρνησης.

Ανέφερε, ακόμη ότι η μισθοφορική του εταιρεία είναι υποχρεωμένη να σταματήσει να λειτουργεί την 1η Ιουλίου.

Το αρχηγείο της Βάγκνερ επιμένει ότι λειτουργεί κανονικά

Ωστόσο, το αρχηγείο της παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ στη Ρωσία, που έχει την έδρα της στην Αγία Πετρούπολη, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί «κανονικά» δύο ημέρες μετά την αποτυχημένη ανταρσία του αρχηγού της Γιεβγκένι Πριγκόζιν.

«Παρά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα, το Κέντρο συνεχίζει να λειτουργεί ‘κανονικά’, σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε η οργάνωση Βάγκνερ σε ανακοίνωσή της, ενώ η τύχη της ίδιας της οργάνωσης, αν θα διαλυθεί , θα ενσωματωθεί στον στρατό ή θα εξακολουθήσει να υφίσταται ως έχει, παραμένει αβέβαιη.

Νωρίτερα σήμερα, πηγές εντός της Βάγκνερ ανέφεραν ότι η ομάδα συνεχίζει να στρατολογεί μισθοφόρους σε διάφορες περιοχές.

«Η στρατολόγηση συνεχίζεται», δήλωσε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων TASS ένας υπάλληλος στην πόλη Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας.

Μπροστά από το κτίριο της μισθοφορικής οργάνωσης στο Νοβοσιμπίρσκ, αφίσες που διαφήμιζαν την Βάγκνερ κρέμονταν και πάλι τη Δευτέρα, σύμφωνα με το TASS, αφού είχαν αφαιρεθεί το Σάββατο.

«Εργαζόμαστε με ραντεβού όλη τη μέρα», δήλωσε στο TASS ένας υπάλληλος από την πόλη Τιουμέν που βρίσκεται 2.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Το περίγραμμα της συμφωνίας που επιτεύχθηκε το βράδυ του Σαββάτου μεταξύ του Γιεβγκένι Πριγκόζιν και της Μόσχας για την επίλυση της πρωτοφανούς κρίσης που προκάλεσε η ένοπλη εξέγερση της Βάγκνερ παραμένει ασαφές σε αυτή την φάση.

Το Κρεμλίνο διαβεβαιώνει ότι κανένας από τους μαχητές της Βάγκνερ που ακολούθησαν τον Πριγκόζιν στην ανταρσία του δεν θα αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι πραγματικά θα συμβεί στην οργάνωση. Το Κρεμλίνο έχει δώσει διαβεβαιώσεις ότι ο Πριγκόζιν θα πάει στη Λευκορωσία, αλλά δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από το τέλος του πραξικοπήματος.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της επιτροπής Νομοθεσίας και Κρατικής οικοδόμησης της κρατικής Δούμας (κάτω βουλής), Πάβελ Κρασενίννικοφ, ανακοίνωσε ότι οι καταδικασθέντες από τα ρωσικά δικαστήρια δεν θα μπορούν πλέον να στρατολογούνται από «ιδιωτικές στρατιωτικές οργανώσεις» όπως η «Βάγκνερ».

Η Βάγκνερ είχε στρατολογήσει πολλούς μαχητές από ρωσικές φυλακές, με την έγκριση της κυβέρνησης, για να τους στείλει στο μέτωπο στην Ουκρανία, αλλά για αρκετούς μήνες το Κρεμλίνο είχε θεωρητικά απαγορεύσει μια τέτοια πρακτική.

Πριν, οι οργανώσεις αυτές «μπορούσαν να στρατολογούν καταδικασμένους εγκληματίες και να υπογράφουν συμβόλαια μαζί τους. Τώρα έχει υιοθετηθεί μια διαφορετική διαδικασία βάσει της οποίας οι συμβάσεις συνάπτονται μόνο με το υπουργείο Άμυνας», δήλωσε ο Κρασενίνικοφ στους δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Πηγή: Afp

Διαβάστε επίσης:

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Ένας άνθρωπος που είχε πάει στη συγκέντρωση του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια κι ο ένοπλος που άνοιξε πυρ εναντίον του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του υποψήφιου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσυλβάνια. Την ώρα που μιλούσε ο πρώην πρόεδρος ακούγονται ριπές,...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εν μέσω ενός περιβάλλοντος όπου οι παγκόσμιες προκλήσεις πληθαίνουν, με τους πολέμους στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή να πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες περαιτέρω διάχυσης...

ΕΛΛΑΔΑ

Μοιραίο μπάνιο για ηλικιωμένη γυναίκα στα Χανιά Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε από τη θάλασσα στην περιοχή Βλητέ στη Σούδα Χανίων μια ηλικιωμένη γυναίκα....

Copyright © 2020 Updatetimes.gr