ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι φόβοι των Ρουμάνων

Για το 37,9% των Ρουμάνων, ο μεγαλύτερος φόβος σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι η αύξηση των τιμών, το 30% φοβάται ότι η Ρωσία θα επιτεθεί σε ορισμένες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και το 20,3% δηλώνει ότι δεν φοβάται αυτό το θέμα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το INSCOP. Σχεδόν το 40% πιστεύει ότι η Ουκρανία θα κερδίσει τον πόλεμο, ενώ σχεδόν το 30% ποντάρει στη Ρωσία.

«Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο κύριος ένοχος για την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία;».

Το 49,2% των ερωτηθέντων ανέφεραν Ρωσία, 16,6% – ΗΠΑ, 7% – Ουκρανία, 5,2% – ΝΑΤΟ, 2,6% – ΕΕ και 19,4% δεν γνωρίζουν ή δεν απαντούν.

Όσον αφορά τον νικητή του πολέμου στην Ουκρανία, το 39,4% πιστεύει ότι η Ουκρανία θα είναι ο νικητής και το 29,6% πιστεύει ότι τον πόλεμο θα τον κερδίσει η Ρωσία.

Επίσης, το 64% των ερωτηθέντων λέει ότι η λύση για να σταματήσει ο πόλεμος θα ήταν η αποχώρηση της Ρωσίας και η επιστροφή των κατεχόμενων εδαφών στην Ουκρανία και το 24,1% θεωρεί ότι  η Ουκρανία πρέπει να κάνει ορισμένες παραχωρήσεις στη Ρωσία.

Στην ενότητα «Φόβοι για τον πόλεμο στην Ουκρανία», η πλειοψηφία, 37,9%, ανέφερε την αύξηση των τιμών και του κόστους ζωής, με το ποσοστό να είναι χαμηλότερο από τον Μάρτιο, όταν το 44,3% είχε αυτή την ανησυχία.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η πιθανότητα επίθεσης της Ρωσίας σε χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, μια πιθανότητα  που λαμβάνει υπόψη το 30% των ερωτηθέντων, έναντι 27,6% τον Μάρτιο. Ο αριθμός εκείνων που δεν έχουν φόβους σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία αντιπροσωπεύει το 20,3%, αυξημένος σε σύγκριση με τον Μάρτιο, όταν ήταν 14,2%.

Όσοι φοβούνται την αύξηση του αριθμού των προσφύγων αντιπροσωπεύουν το σήμερα το 7,5%, σε σύγκριση με τον Μάρτιο, που ήταν 11,5%.

Πηγή: Hotnews.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Νέα δεδομένα για το Ιράν αλλά και για τη Μέση Ανατολή δημιουργεί ο θάνατος του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, από τη συντριβή του...

ΕΛΛΑΔΑ

«Στον σύλλογο “Περπατώ” στην Κομοτηνή, έπαιξα μπάσκετ με τους αθλητές του Ηροδότου. Καθημερινά μετά την εργασία τους προπονούνται. Σπάζοντας τα εμπόδια του κράτους. Άνθρωποι...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώνεται σήμερα ο οργανωτικός μετασχηματισμός των υπηρεσιών φορολογίας κεφαλαίου στην Αττική. Ειδικότερα, σήμερα, 20/5/2024, μεταφέρονται στο ΚΕΦΟΚ Αττικής οι αρμοδιότητες φορολογίας μεταβίβασης περιουσίας και...

ΚΟΣΜΟΣ

Η αμερικανική ιστοσελίδα «Axios» ανέφερε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εμποδίζει ανώτερα στελέχη της κυβέρνησής του να συναντηθούν με Αμερικανούς αξιωματούχους, σε μια...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr

Exit mobile version