ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος αγωνίας για τον Κινεζικό Πύραυλο – Προσεδαφίστηκε στον Ινδικό Ωκεανό

Ανακούφιση σκόρπισε η είδηση ότι ο κινεζικός πύραυλος προσγειώθηκε τελικά στο Ινδικό Ωκεανό.

Η είδηση έγινε γνωστή τα ξημερώματα της Κυριακής 9 Μαΐου από τις διαστημικές υπηρεσίες, όπου και διαπιστώθηκε πως ο Long March έπεσε κάπου στον Ινδικό ωκεανό χωρίς να απειλήσει κάποια κατοικημένη περιοχή. Το μεγαλύτερο μέρος του πυραύλου καταστράφηκε πριν την είσοδο του στην Γη, ενώ οι συντεταγμένες δείχνουν ότι το σημείο πρόσκρουσης βρίσκεται στον ωκεανό κάπου νοτιοδυτικά της Ινδίας και της Σρι Λάνκα.

Την είδηση της πτώσης του πυραύλου, Long March 5b, που εκτοξεύτηκε από την χώρα στην Μεγάλη Πέμπτη, έκανε γνωστή μετά τις κινεζικές αρχές, και η αμερικανική υπηρεσία Aerospace Corporation.ε

Το Κινεζικό Γραφείο Επανδρωμένης Διαστημικής Μηχανικής ανακοίνωσε το πρωί, πως Τμήματα του πυραύλου εισήλθαν και πάλι στην ατμόσφαιρα στις 10:24 π.μ. ώρα Πεκίνου (05:24 ώρα Ελλάδας) και έπεσαν σε μια τοποθεσία με τις συντεταγμένες γεωγραφικό μήκος 72,47 μοίρες ανατολικά και γεωγραφικό πλάτος 2,65 μοίρες βόρεια.

 

 

Οι περισσότερες υπηρεσίες είχαν εκτιμήσει σωστά την επανείσοδο του πυραύλου στην Γη, ότι θα καταγραφεί μέχρι τις 06:00, το πρωί, ώρα Ελλάδος, ενώ η ομάδα παρακολούθησης του διαστήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε εκτιμήσει ότι ο πύραυλος θα έφτανε στη Γη στις 02:30, παγκόσμια ώρα.

Αυτό που δεν εκτίμησαν σωστά ήταν η τοποθεσία προσγείωσης. Οι αστρονόμοι είχαν εκτιμήσει πως τα θραύσματα θα έπεφταν πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό, αλλά τελικά η διαδρομή του πυραύλου κρίθηκε ιδιαίτερα απρόβλεπτη.

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Υπάρχει μια «τρύπα βαρύτητας» στον Ινδικό Ωκεανό, ένα σημείο όπου η βαρυτική έλξη της Γης είναι ασθενέστερη, η μάζα της είναι μικρότερη από την...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr

Exit mobile version