Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Σκυλακάκης: Η κ. Τσαπανίδου δεν ξέρει τι είναι Μεσοπρόθεσμο και τι είναι Πρόγραμμα Σταθερότητας – Οι άνθρωποι είναι τσαπατσούληδες (audio)

«Η κ. Τσαπανίδου δεν ξέρει τι είναι Μεσοπρόθεσμο και τι είναι Πρόγραμμα Σταθερότητας. Βγήκε και είπε ότι δεν περιλαμβάνονται τα μέτρα στο Μεσοπρόθεσμο, που δεν έχει καν σταλεί στις Βρυξέλλες, δεν έχει φύγει, οπότε είναι προφανές ότι οι άνθρωποι είναι τσαπατσούληδες».

Με αυτό το σχόλιο, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σχολίασε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «To GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, την ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία ανέφερε πως ο κ. Σκυλακάκης «αποκάλυψε τα ψεύδη και την κρυφή αντικοινωνική ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη».

«Επειδή αποδείχθηκε περίτρανα ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τελείως εξωπραγματικό δημοσιονομικά, υπόσχονται πράγματα που δεν υπάρχει ούτε μία στο δισεκατομμύριο να υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για να υλοποιηθούν, εμείς λέμε 83 δις, αλλά όπως και να μετρηθεί είναι πάνω από 60 δισεκατομμύρια. Και ο δημοσιονομικός χώρος που εμείς λέμε ότι είναι όλο το πρόγραμμα μας είναι 9 δις. Συνεπώς, λένε κάτι το οποίο είναι εξόφθαλμα τρελό, προσπαθούν να θολώσουν τα νερά για να κρύψουν αυτή την πομπή» τόνισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε χαρακτηριστικά «εγώ είπα δύο πράγματα, τα fake news πάντα κόβουν το δεύτερο, αυτή είναι και η έννοιά τους, να προσπαθήσεις να διαστρέψεις αυτό που έχει πει κάποιος».

Επεξηγώντας στην συνέχεια, το περιεχόμενο της δήλωσής του, ανέφερε «είπα λοιπόν, ότι υπάρχει ως δημοσιονομικός χώρος ένα κομμάτι ολόκληρο στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, ένα κομμάτι είναι ρητά περιγεγραμμένο γιατί ήταν κυβερνητικές πολιτικές που διαμορφώθηκαν πριν καταρτιστεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας, για ένα δεύτερο αφήσαμε χώρο κενό, είναι 0,1% του ΑΕΠ στο 2024, 0,3% το 2025, 0,3% το 2026 και πάνω από 1% το 2027, πάνω από 3 δις συνεπώς. Το Πρόγραμμα Σταθερότητας καλύπτει μέχρι και το 2026 και αυτόν τον χώρο τον εξειδικεύσαμε στη συνέχεια σε ένα πακέτο προεκλογικών μέτρων. Είναι γνωστός χώρος στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, είναι γνωστός στους πάντες και είναι εξαιρετικά συντηρητικός. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται 10 φορές παραπάνω και λέει ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν το 1/10 από αυτά που υπόσχεται. Μιλάμε για αστεία ιστορία».

Επιπλέον, επισήμανε ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας δεν είναι προϋπολογισμός για να έχει αναλυτική εικόνα, αλλά είναι μια συνολική οπτική των δημοσιονομικών δαπανών. «Έχει μέσα λοιπόν και τις δαπάνες για προσλήψεις, οι οποίες περιλαμβάνονται εξ ολοκλήρου. Όλες οι προσλήψεις που θα γίνουν είναι μέσα στο Πρόγραμμα Σταθερότητας. Απλώς δεν είναι η εξειδίκευση, διότι είναι συγκεκριμένο το φορμάτ, δεν μπορείς να στέλνεις άλλα πράγματα από αυτά που σου ζητάνε» προσέθεσε.

Αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα συγκεκριμένα, τόνισε «ο άνθρωπος δεν ξέρει τι λέει. να το πω πολύ απλά, μιλάει για την επόμενη τετραετία και το Πρόγραμμα Σταθερότητας έχει τριετία, τώρα τι να πω;».

«Θα σας δώσω το εξής παράδειγμα, ήμασταν χθες το βράδυ με την κ. Αχτσιόγλου και την ρώτησα για το πού θα βρουν χρήματα για τους προσωπικούς βοηθούς, μιλάνε για 70.000 προσωπικούς βοηθούς. Ένα τεράστιο ποσό, για να καταλάβετε όλο το ΕΣΥ έχει 107.000 ανθρώπους. Μιλάμε για ένα τεράστιο ποσό. Προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες, κατ’ εξοχήν ευαίσθητη κατηγορία. Και δεν ήξερε η κ. Αχτσιόγλου να μου απαντήσει από πού θα βρεθούν τα λεφτά. Και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το δημοσίευσα και στο τουίτερ για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία με το αντίστοιχο λινκ, λένε ότι θα τα βρουν από το Ταμείο Ανάκαμψης. Και στο Ταμείο Ανάκαμψης ρητώς απαγορεύεται να έχεις μόνιμα λειτουργικό κόστος, δηλαδή μόνιμα μέτρα με μεγάλο λειτουργικό κόστος, μπορείς να βάλεις μόνο πιλοτικά προγράμματα και όταν τελειώσει το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να βρεις δημοσιονομικό χώρο. Δηλαδή τι μας λέει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα προσλάβει 70.000 προσωπικούς βοηθούς από λεφτά που απαγορεύεται να πάρει από το Ταμείο Ανάκαμψης και μετά αν υποθέταμε ότι θα τα πάρει, τι θα κάνει, μόλις τελειώσει το Ταμείο Ανάκαμψης το 2026, πού θα βρεθούν αυτά τα δισεκατομμύρια;» ανέφερε επιπλέον ο κ. Σκυλακάκης.

«Είναι τελείως έωλες υποσχέσεις Και επειδή είναι έωλες οι υποσχέσεις, προσπαθούν να κάνουν αυτό που κάνει κάθε φορά η αριστερά, να επαναλαμβάνουν φωνάζοντας όλοι μαζί ένα ψέμα, μπας και ο κόσμος πιστέψει ότι είναι αλήθεια» είπε καταλήγοντας.

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

Στις καταστροφές που άφησε πίσω της η νέα κακοκαιρία σε Μαγνησία και Βόρεια Εύβοια αναφέρθηκε εταξύ άλλων σε ομιλία του στο Αργοστόλι, ο Πρόεδρος...

ΕΛΛΑΔΑ

Η Θεσσαλία και η Εύβοια είναι από τις περιοχές της χώρας που δέχτηκαν πολύ μεγάλα ύψη βροχής κατά τη διάρκεια των κακοκαιριών Daniel Και...

ΕΛΛΑΔΑ

Δραματική κατάσταση άφησε πίσω της η επέλαση της κακοκαιρίας Elias σε Θεσσαλία και Εύβοια που δέχτηκαν πολύ μεγάλα ύψη βροχής. Η νύχτα πέρασε ήμερα,...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Παρασκευή 29/9 μεταβαίνει στη Μάλτα, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής EUMED-9. Πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου,...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr