Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

UEFA: Eπιστρέφουν οι ρωσικές ομάδες ανηλίκων – «Τα παιδιά δεν ευθύνονται για τις πράξεις των ενηλίκων»

H εκτελεστική επιτροπή της UEFA ενέκρινε σήμερα τη συμμετοχή ρωσικών ομάδων ανηλίκων στις διοργανώσεις της, ως ένδειξη καλής θέλησης καθώς σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης…”τα παιδιά δεν ευθύνονται για ενέργειες των ενηλίκων”.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Σήμερα, η UEFA κάνει ένα ακόμη βήμα προς την ενίσχυση του ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Το νέο πλαίσιο διακυβέρνησης των εθνικών ομοσπονδιών θα παρέχει στα μέλη μας ολοκληρωμένη υποστήριξη για να ενστερνιστούν τις αξίες και τις αρχές της UEFA. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι είναι καλά εξοπλισμένοι για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του μέλλοντος».

«Η UEFA ήταν ο πρώτος αθλητικός οργανισμός που αντέδρασε στον πόλεμο στην Ουκρανία και ανέλαβε αποφασιστικά μέτρα τον Φεβρουάριο του 2022 – ανέστειλε όλες τις ρωσικές ομάδες από τις διοργανώσεις της, αφαιρώντας διοργανώσεις που είχαν προγραμματιστεί στη Ρωσία, όπως ο τελικός του UEFA Champions League στην Αγία Πετρούπολη και το UEFA Super Cup στο Καζάν, και ακυρώνοντας το συμβόλαιο χορηγίας της με την Gazprom», ανέφερε η UEFA.

«Ωστόσο, η UEFA γνωρίζει επίσης ότι τα παιδιά δεν πρέπει να τιμωρούνται για ενέργειες των οποίων η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους ενήλικες και είναι πεπεισμένη ότι το ποδόσφαιρο δεν πρέπει ποτέ να σταματήσει να στέλνει μηνύματα ειρήνης και ελπίδας. Για αυτούς τους λόγους, η εκτελεστική επιτροπή της UEFA αποφάσισε ότι οι ρωσικές ομάδες ανήλικων παικτών θα γίνουν εκ νέου δεκτές στις διοργανώσεις της κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν», προσθέτει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

«Η συνεχιζόμενη αναστολή της UEFA κατά των ρωσικών ομάδων ενηλίκων αντανακλά τη δέσμευσή της να λάβει θέση κατά της βίας και της επιθετικότητας. Η UEFA είναι αποφασισμένη ότι αυτή η θέση θα συνεχιστεί μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος και να αποκατασταθεί η ειρήνη. Αλλά αποκλείοντας τα παιδιά από τους αγώνες μας, όχι μόνο αποτυγχάνουμε να αναγνωρίσουμε και να υποστηρίξουμε ένα θεμελιώδες δικαίωμα για την ολιστική ανάπτυξή τους, αλλά κάνουμε άμεσα διακρίσεις εναντίον τους. Παρέχοντας ευκαιρίες να παίξουν και να ανταγωνιστούν με τους συνομηλίκους τους από όλη την Ευρώπη, επενδύουμε σε αυτό που ελπίζουμε να είναι μια πιο φωτεινή και πιο ικανή μελλοντική γενιά και ένα καλύτερο αύριο», τόνισε ο Τσέφεριν.

Το 48ο τακτικό συνέδριο της UEFA επανατοποθετήθηκε από τη Μαδρίτη στο Παρίσι στις 8 Φεβρουαρίου 2024. Η κλήρωση της φάσης των ομίλων του UEFA Nations League 2024/25 θα μεταφερθεί επίσης στη γαλλική πρωτεύουσα την ίδια ημέρα.

Πριν από την έναρξη της εκτελεστικής επιτροπής, παρουσία του προέδρου της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, έγινε εκδήλωση – από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και την ομοσπονδία της Κύπρου- με θέμα «το ποδόσφαιρο στα σχολεία» στο «Alphamega Stadium» στη Λεμεσό στο πλαίσιο του Προγράμματος «Grassroots» της UEFA, όπου περισσότερα από 90 αγόρια και κορίτσια 12-13 ετών, από τοπικά σχολεία. Μαζί με τα παιδιά στο γήπεδο ήταν ο πρόεδρος της UEFA, αλλά και πρεσβευτές του ποδοσφαίρου και πρώην θρύλους, όπως οι Λουίς Φίγκο, Αλιόσα Ασάνοβιτς, ο Ζβόνιμιρ Μπόμπαν αλλά και ο Γερμανίδα Ναντίνε Κέσλερ.

«Αυτή η εκδήλωση “Ποδόσφαιρο στα σχολεία” είναι πάντα μια από τις ωραιότερες στο ημερολόγιο της UEFA. Είναι υπέροχο που μπορούμε να έρθουμε εδώ στην Κύπρο και να κάνουμε τόσα πολλά παιδιά χαρούμενα και μπορείτε να δείτε πόσο ενθουσιασμένα είναι που βλέπουν αυτά τα αστέρια.

Συχνά τονίζω ότι το ποδόσφαιρο δεν αφορά μόνο το παιχνίδι σε επίπεδο ελίτ. Ενώ το ποδόσφαιρο της κορυφαίας βαθμίδας είναι υπέροχο και δημιουργεί έσοδα για την υποστήριξη πρωτοβουλιών όπως αυτή, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τη σημασία των βασικών αξιών του ποδοσφαίρου. Τις ίδιες αξίες που μπορούν να ενστερνιστούν τα παιδιά μικρή ηλικία συμμετέχοντας στο όμορφο παιχνίδι του ποδοσφαίρου», τόνισε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Σχετικά άρθρα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου Τζόρτζ Όσμπορν δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ανταλλαγής για τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα συνεχιστούν «είτε ο...

ΚΟΣΜΟΣ

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ εξετάζουν «όλες τις επιλογές» αφότου ο γνωστός δημοσιογράφος-παρουσιαστής Πιρς Μόργκαν αποκάλυψε τα ονόματα των δύο μελών της βασιλικής οικογένειας που...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ και μίλησε στον Απόστολο Μαγγηριάδη για την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και...

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε σήμερα “την τρομοκρατική επίθεση” – την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς – που προκάλεσε τον...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr