Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Η επίθεση στην Πλεύση Ελευθερίας δεν είναι ούτε εκ των έσω ούτε αυθόρμητη»

Για «φοβερή άνοδο στην εμπιστοσύνη των πολιτών» έκανε λόγο, σε συνέντευξή της η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κάτι που εξηγεί, όπως ανέφερε και την επίθεση που δέχεται η Πλεύση Ελευθερίας. Μία επίθεση που ούτε εκ των έσω ούτε αυθόρμητη είναι, συμπλήρωσε.

Η συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Open ξεκίνησε με την αναφορά της κ. Κωνσταντοπούλου ότι «το κίνημά μας παρουσιάζει φοβερή άνοδο στην εμπιστοσύνη των πολιτών» -και αυτό είναι κάτι που το βλέπουν τα κόμματα του συστήματος, πρόσθεσε. «Ήταν απολύτως προβλέψιμο ότι θα δεχόμασταν επίθεση, την περιμέναμε», σημείωσε εξάλλου.

Με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι οι υποψήφιοι που προχώρησαν στις καταγγελίες, «δεν είχαν σχέση με την Πλεύση Ελευθερίας […] αγκαλιάσαμε και ανθρώπους που ήρθαν την τελευταία στιγμή», είπε αποδίδοντας την εκλογή τους στο ότι ήταν αλφαβητικώς στην κορυφή του ψηφοδελτίου. Η αντίδραση «δεν έχει τα χαρακτηριστικά πηγαίας αντίδρασης», διαβεβαίωσε επίσης η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ενώ σε επόμενο σημείο της συνέντευξης υπογράμμισε την ευθύνη που έχει, «οι βουλευτές την επομένη της εκλογής τους να μην πάνε σε άλλα κόμματα γιατί τους εξαγόρασαν».

Σε κάθε περίπτωση, «η επίθεση δεν είναι ούτε εκ των έσω, ούτε αυθόρμητη». Σύμφωνα με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, το κίνημα, του οποίου ηγείται, γιγαντώνεται, «μιλάνε στα παρασκήνια για δημοσκοπήσεις του 10% και του 15%, και ξαφνικά αυτό το κίνημα χτυπιέται πανταχόθεν».

Πέραν του θέματος αυτού, «είμαστε το μόνο κίνημα στην Ελλάδα, και από τα λίγα στον κόσμο, που μιλάμε για την αγάπη. Η οποία διαχρονικά χτυπήθηκε και χτυπιέται και τώρα […] Ο κόσμος καταλαβαίνει πολύ καλά ότι υπάρχει μία γυναίκα πολιτικός αρχηγός, που από την προηγούμενη εβδομάδα (ο κόσμος) απαντά ότι είναι καταλληλότερη πρωθυπουργός». «Η αγάπη είναι εκείνη που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο», τόνισε σε άλλο σημείο επικαλούμενη εν πρώτοις τον Χριστό, αλλά και στη συνέχεια τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, τον Μάλκολμ X, τον Γκάντι. «Όλοι αυτοί ήταν απολίτικοι, άνθρωποι αχρωμάτιστοι, άνθρωποι που δεν υπηρέτησαν αρχές;», διερωτήθηκε.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστήριξε, τέλος, ότι τα άλλα κόμματα κλέβουν ακόμη και τα συνθήματα της Πλεύσης Ελευθερίας. Συγκεκριμένα, «από το 2019 λέγαμε “δεν κοιτάμε ούτε δεξιά, ούτε αριστερά, κοιτάμε μπροστά”. Ο κ. Μητσοτάκης κάνει καμπάνια λέγοντας “μόνο μπροστά”. Από το 2016 φτιάξαμε το “δικαιοσύνη για όλους”, ο κ. Τσίπρας κάνει καμπάνια λέγοντας “δικαιοσύνη παντού”. Λέμε ότι εμείς θα είμαστε η αντιπολίτευση και τώρα ακούμε ξαφνικά το ΚΚΕ να κάνει καμπάνια για την αντιπολίτευση, που δεν έχει γίνει 49 χρόνια». Εν κατακλείδι, ο κόσμος χρειάζεται υπεράσπιση και προστασία – «και δεν θα την έχει από κανέναν τους», επεσήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου Τζόρτζ Όσμπορν δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ανταλλαγής για τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα συνεχιστούν «είτε ο...

ΚΟΣΜΟΣ

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ εξετάζουν «όλες τις επιλογές» αφότου ο γνωστός δημοσιογράφος-παρουσιαστής Πιρς Μόργκαν αποκάλυψε τα ονόματα των δύο μελών της βασιλικής οικογένειας που...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ και μίλησε στον Απόστολο Μαγγηριάδη για την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και...

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε σήμερα “την τρομοκρατική επίθεση” – την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς – που προκάλεσε τον...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr