ΕΛΛΑΔΑ

Ζωγράφου: Η ενεργή βόμβα που βρέθηκε κοντά στα ΜΑΤ – Ζελατοδυναμίτιδα με πυροκροτητή σε τάπερ

Εξουδετερώθηκε στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας (18.12.2023) βόμβα που εντοπίστηκε κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στου Ζωγράφου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 12:29 υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση, προειδοποιώντας για βόμβα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ στην οδό Κοκκινοπούλου και έδωσε προθεσμία 45 λεπτά μέχρι να εκραγεί η βόμβα.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν μια ύποπτη σακούλα, και όπως διαπιστώθηκε περιείχε ενεργό εκρηκτικό μηχανισμό που εξουδετερώθηκε από τα ΤΕΕΜ.

Η βόμβα βρέθηκε σε ένα τάπερ σε μία σακούλα μαζί με τον πυροκροτητή. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εμπρηστικών Μηχανισμών. Στη 1 το μεσημέρι οι άνδρες της ΤΕΕΜ εξουδετέρωσαν τη βόμβα με επιτυχία, πραγματοποιώντας ελεγχόμενη έκρηξη.

H ανακοίνωση της ΕΛΑΣ 

Σήμερα και ώρα 12:29 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι έλαβαν ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο ανέφερε για ενεργοποίηση βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπου διαπιστώθηκε σε σημείο με δέντρα η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού και η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β).

 

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

Η βόλτα έφηβων αγοριών στο Λιμάνι Καράβου Αλιβερίου παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία. Η παρέα κάθεται σ’ ένα σουβλατζίδικο της περιοχής και παραγγέλνει. Ξαφνικά,...

ΕΛΛΑΔΑ

Παραλίγο τραγωδία στην Πάτρα κατά τη διάρκεια σχολικής γιορτής όταν ένας 9χρονος δέχθηκε βεγγαλικό στο στήθος και στο πρόσωπο. Ο ίδιος νοσηλεύεται με βαριά...

ΕΛΛΑΔΑ

Σορός ηλικιωμένου άνδρα που αγνοούνταν ανασύρθηκε από τον Λίσσο ποταμό στην Ροδόπη. Πιο συγκεκριμένα, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ειδοποιήθηκε σήμερα το πρωί...

ΕΛΛΑΔΑ

Η Αστυνομία στο πλαίσιο της διερεύνησης του τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε το βράδυ της 7/6 στην Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, όπου ένα βυτιοφόρο...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr

Exit mobile version