ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΠOY: Μην μαγειρεύετε με αλουμινόχαρτο – Eπιβλαβές για την υγεία μας

Αν και είναι δημοφιλής μέθοδος μαγειρέματος από τις νοικοκυρές και όχι μόνο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το μαγείρεμα με αλουμινόχαρτο είναι επιβλαβές για την υγεία και συνδέεται με αρκετά προβλήματα.

Το αλουμινόχαρτο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1913 για το τύλιγμα κέικ, αλλά από τότε οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τόνους αλουμινίου στην κουζίνα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization) είναι φυσιολογικό για το ανθρώπινο σώμα να λαμβάνει 40 mg αλουμινίου ανά κιλό την ημέρα, αλλά μερικοί άνθρωποι λαμβάνουν πολύ περισσότερο από το επιτρεπόμενο ποσοστό.

Η υψηλή θερμοκρασία ψησίματος καθιστά δυνατή την απελευθέρωση αυτού του μετάλλου από το χαρτί μαγειρέματος και την απορρόφησή του από το φαγητό, το οποίο στη συνέχεια απορροφάται από τον οργανισμό.

Η υπερβολική συγκέντρωση αλουμινίου στον εγκέφαλο συνδέεται στενά με νευρωτικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και μειώνει το σχηματισμό νέων κυττάρων.

Πηγή: Abcnews.al

Μετάφραση:Σταυρούλα Ευαγγέλου

Πηγή: ertnews.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΙΑ: SHUTTERSTOCK

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Άτομα που έχουν ιστορικό εμφάνισης Αλτσχάιμερ στη μητέρα τους φαίνεται πως έχουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Επιστήμονες κατάφεραν να μετρήσουν με ακρίβεια την ποσότητα των πληροφοριών που μπορεί να αποθηκεύσει ο ανθρώπινος εγκέφαλος, στο πλαίσιο μιας νέας μελέτης που δημοσιεύθηκε...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Μια νέα εξέταση, η οποία πραγματοποιείται με 10λεπτη σάρωση εγκεφάλου, μπορεί να ανιχνεύσει την άνοια έως και 9 χρόνια πριν την εμφάνιση των πρώτων...

ΥΓΕΙΑ

Μια νέα εξέταση, η οποία πραγματοποιείται με 10λεπτη σάρωση εγκεφάλου, μπορεί να ανιχνεύσει την άνοια έως και 9 χρόνια πριν την εμφάνιση των πρώτων...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr

Exit mobile version