Connect with us

Hi, what are you looking for?

LAST UPDATE

Αρμενία: Συνεχείς διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης

Σε κυβερνητικό κτήριο στην πρωτεύουσα της Αρμενίας Γερεβάν εισέβαλε τη Δευτέρα ομάδα διαδηλωτών, απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν. Η ένταση έχει χτυπήσει «κόκκινο» στην Αρμενία τους τελευταίους μήνες, μετά και την ήττα από στην σύγκρουση με τον Αζερμπαϊτζάν για τις αμφιλεγόμενες περιοχές του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Την Κυριακή οπαδοί της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο της χώρας –την πολλοστή τέτοια διαδήλωση των περασμένων ημερών.

Η δημόσια τηλεόραση μετέδιδε χθες πως μετά από τη Μόσχα, που «άδειασε» τον Πασινιάν για το θέμα της μη χρήσης των ρωσικών πυραύλων Ισκαντέρ στον πόλεμο του Ναγκόρνο Καραμπάχ και ο πρόεδρος της χώρας Αρμέν Σαρκισιάν γύρισε την πλάτη του στον πρωθυπουργό της χώρας, αρνούμενος να υπογράψει την απομάκρυνση του αρχηγού των ενόπλων δυνάμεων.

Μέσω ανάρτησής του στο Facebook ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν αποκάλεσε ακατανόητη την απόφαση του προέδρου της Αρμενίας. Ο Πασινιάν κάλεσε τους οπαδούς του τη Δευτέρα σε ανοικτή συγκέντρωση προκειμένου να εξηγήσει την στάση του προέδρου Σαρκισιάν.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πασινιάν είχε κάνει λόγο για «απόπειρα πραξικοπήματος» όταν ο στρατός ζήτησε την παραίτησή του.

Η παραμονή του Πασινιάν στην εξουσία είναι πλέον αμφίβολη, εάν αναλογιστεί κανείς πως ο πρωθυπουργός δεν ελέγχει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ενώ δεν απολαμβάνει και της εμπιστοσύνης του προέδρου.

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα χθες Πέμπτη σχέδιο «ρύθμισης» που θα επιτρέπει την απέλαση με ταχείες διαδικασίες προσώπων που έχουν...

ΚΟΣΜΟΣ

Την 217η ημέρα του πολέμου, το Ισραήλ πολλαπλασιάζει σήμερα τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας μετά την αποχώρηση, δίχως συμφωνία, της ισραηλινής αντιπροσωπείας...

ΚΟΣΜΟΣ

Η απόφαση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Mπάιντεν να παγώσει την αποστολή  συγκεκριμένων όπλων στο Ισραήλ προκάλεσε περισσότερο αμήχανη σιωπή στη χώρα, παρόλο...

ΚΟΣΜΟΣ

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά στους δρόμους του Μάλμε, στη Σουηδία, διαμαρτυρόμενοι για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision, λίγες ώρες προτού να παρουσιαστεί η...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr