Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κουβέιτ: Η Φέντχα είναι η πρώτη «εικονική παρουσιάστρια» που θα εκφωνεί δελτίο ειδήσεων – Το… δοκιμαστικό της βίντεο

Μια «εικονική παρουσιάστρια» παρουσίασε ένα ενημερωτικό site του Κουβέιτ, δημιούργημε της τεχνητής νοημοσύνης, στην οποία δρομολογεί να αναθέσει την παρουσίαση δελτίου ειδήσεων.

Έχοντας ντυθεί με λευκό μπλουζάκι και μαύρο σακάκι, η «Φέντχα» εμφανίστηκε προχθές στον λογαριασμό του Kuwait News στο Twitter, σε δοκιμαστική φάση.

«Είμαι η Φέντχα, η πρώτη παρουσιάστρια στο Κουβέιτ που εργάζεται με τεχνητή νοημοσύνη στο Kuwait News. Ποιο είδος ειδήσεων προτιμάτε; Ας ακούσουμε τις απόψεις σας», ακούγεται να λέει, μιλώντας αραβικά.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή αρχισυντάκτη της, στόχος είναι να δοκιμαστούν οι δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και να προωθηθεί «νέο και καινοτόμο περιεχόμενο» στους αναγνώστες.

Μελλοντικά, η παρουσιάστρια μπορεί να αποκτήσει «κουβεϊτιανή» προφορά και να παρουσιάζει ένα ενημερωτικό δελτίο στον λογαριασμό της Kuwait News στο Twitter, τον οποίο ακολουθούν 1,2 εκατ. συνδρομητές.

«Το όνομα Φέντχα είναι ένα παλιό, δημοφιλές όνομα στο Κουβέιτ που οδηγεί νοηματικά στο ασήμι, το μέταλλο. Φανταζόμαστε πάντα τα ρομπότ ως μεταλλικά και ασημένια, κι έτσι συνδυάσαμε το όνομα», είπε ο υπεύθυνος.

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΥΓΕΙΑ

Οι άνδρες με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου, σύμφωνα με νέα μελέτη. Ερευνητές με επικεφαλής μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής...

ΕΛΛΑΔΑ

Δύο ημεδαποί 27 και 32 ετών, συνελήφθησαν στα Καμίνια, για ληστεία σε βάρος οδηγών ταξί. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες είχαν αφαιρέσει άγνωστο...

ΚΟΣΜΟΣ

Η απόφαση της γεωργιανής κυβέρνησης να περάσει νομοθεσία για τους επονομαζόμενους «ξένους πράκτορες» είναι ένα βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση και απομακρύνει τη Γεωργία...

ΚΟΣΜΟΣ

Επτά χρόνια μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν στην Ουάσιγκτον οι σωματοφύλακες του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, περισσότερα από 70 μέλη του Κογκρέσου καλούν...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr