Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θετικό επενδυτικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε ανοδική πορεία βρίσκονται σήμερα (29/8) οι μετοχικές αξίες στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές. Οι επενδυτές περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που μπορεί να δώσουν ενδείξεις εάν η Federal Reserve θα αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια ή όχι, επηρεάζοντας και τα ομόλογα.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, επανέλαβε την Παρασκευή ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια, εάν ο πληθωρισμός δεν επιστρέψει στον στόχο.

«Είμαστε διατεθειμένοι να αυξήσουμε περαιτέρω τα επιτόκια εάν χρειάζεται και σκοπεύουμε να διατηρήσουμε την νομισματική πολιτική σε περιοριστικό επίπεδο μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς τα κάτω, προς τον στόχο μας», είπε.

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DAX30 εμφανίζει άνοδο κατά 0,58%, στο Παρίσι ο βασικός δείκτης CAC 40 παρουσιάζει κέρδη σε ποσοστό 0,50%, στη Μαδρίτη ο κύριος δείκτης κινείται υψηλότερα κατά 0,53%, το Μιλάνο ενισχύεται κατά 0,66%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 εμφανίζει κέρδη σε ποσοστό 1,69%.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με συναλλαγές στα 90 εκατ. Ευρώ, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1318,45 μονάδες παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 0,17%.

ΟΜΟΛΟΓΑ

Μικρές μεταβολές καταγράφουν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού, δείκτης αναφοράς της ευρωζώνης, κινείται ανοδικά κατά 2 μονάδες βάσης, στο 2,57%. Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχωρεί κατά 1 bps στο 4,20%, του αντίστοιχου Ισπανικού τίτλου κινείται υψηλότερα κατά 2 μονάδες, στο 3,58% ενώ η απόδοση του 10ετούς ελληνικού εμφανίζει πτώση κατά 3 μονάδες βάσης, στο 3,83%.

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ – ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ

Ανοδικές τάσεις παρουσιάζουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Το αμερικανικό αργό εμφανίζει κέρδη κατά 0,61%, στα 80,60 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο 0,68%, βρίσκεται στα $84,90.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει κέρδη έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία του με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,0804 δολ./ευρώ.

Ρεπορτάζ: Παντελής Μάνος

www.ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ενημέρωσαν τους φιλάθλους τους για τη διάθεση των 539 εισιτηρίων που θα πάρει η κάθε ομάδα, ενόψει...

ΚΟΣΜΟΣ

Σε κατ΄οίκον περιορισμό με κατηγορίες διαφθοράς έχει τεθεί ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Γένοβας, Τζοβάνι Τότι. Πρόκειται για δημοσιογράφο και πρώην «δελφίνο» του...

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει την απειλή νομικών ενεργειών από την παγκόσμια ένωση παικτών Fifpro και την Παγκόσμια Ένωση Πρωταθλημάτων – στην οποία ανήκει...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με ιδιαίτερη χαρά παρευρέθηκα στον επίσημο εορτασμό του Αγίου Γεωργίου, κυρίαρχης μορφής της θρησκευτικής μας πίστης και της λαογραφικής μας παράδοσης και Προστάτη του...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr