Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΣΔΟΓΕ: Το «Όχι» στις 28 Οκτωβρίου 1940 από τις πιο φωτεινές περιόδους της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας

Το μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως: «Το ΟΧΙ της Ελλάδας στις 28 Οκτωβρίου 1940 απέναντι στο ιταμό τελεσίγραφο της φασιστικής Ιταλίας, το έπος του ’40 και, στη συνέχεια, ο παλλαϊκός ξεσηκωμός της Μάχης της Κρήτης και η Εθνική μας Αντίσταση, συγκροτούν μία από τις πιο φωτεινές περιόδους της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στην πιο σκοτεινή εποχή για την Ευρώπη. Ο πρωτόγνωρος ενθουσιασμός για το ΟΧΙ, τα χαμογελαστά πρόσωπα των φαντάρων μας, που έσπευδαν με χαρά και υπερηφάνεια στο μέτωπο, αντανακλούσαν την ομόφωνη απόφαση και τη χαλύβδινη θέληση του Λαού μας να υπερασπιστεί την Πατρίδα μας και να αντισταθεί με όλες του τις δυνάμεις στους θρασύτατους και υπερόπτες φασίστες εισβολείς. Οι θρυλικές γυναίκες της Πίνδου, η ομόθυμη λαϊκή συμμετοχή και ο ηρωισμός του στρατού μας κάλυψαν τις πλημμέλειες της πολεμικής προετοιμασίας και συντέλεσαν καθοριστικά στην πρώτη νίκη εναντίον του Άξονα, πριν ακόμη συγκροτηθεί η Αντιφασιστική Συμμαχία.

Οι Έλληνες παραμέρισαν τις βαθιές ιδεολογικές και πολιτικές τους διαφορές και αντιστάθηκαν γενναία σε δύο σιδερόφρακτες αυτοκρατορίες, τη φασιστική Ιταλία και τη ναζιστική Γερμανία. Ο Ελληνικός Λαός δεν ταλαντεύτηκε και δε συμβιβάστηκε ούτε στιγμή με την ιδέα της υποταγής και της δουλείας και, με το ηρωικό του παράδειγμα, έδωσε θάρρος σε όλους τους Λαούς της Ευρώπης. Δικαίως το αγωνιστικό – αντιστασιακό παράδειγμα της Ελλάδας αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους τους Λαούς του κόσμου που αγωνίζονται για Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία και Δημοκρατία».

Ακολούθως το ΕΣΔΟΕ τονίζει πως: «Ωστόσο η πλήρης δικαίωση των αγώνων και των θυσιών της Ελλάδας δεν έχει ακόμη έλθει. Εβδομήντα οκτώ χρόνια μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τριάντα τρία χρόνια μετά την ενοποίηση της Γερμανίας, η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, καθολικός διάδοχος του Γ’ Ράιχ, αρνείται να αναλάβει την ιστορική της ευθύνη για τα ανείπωτα δεινά που προκάλεσε το ναζιστικό γερμανικό κράτος στον Ελληνικό Λαό και συνεχίζει να καταπατά την υπογραφή της στη Συνθήκη του Λονδίνου του 1953. Και η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για να της το υπενθυμίσει!.. Επιπλέον, αντί της απόδοσης Δικαιοσύνης για τα ναζιστικά εγκλήματα στην Ελλάδα, το Βερολίνο σχεδιάζει και χρηματοδοτεί πρωτοβουλίες ψευδεπίγραφης «συμφιλίωσης» («Ελληνογερμανική Συνέλευση», «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον», «Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας», προπαγανδιστικά προγράμματα για την Ιστορία της Κατοχής στα ελληνικά σχολεία, κ.α.), που επιχειρούν την άμβλυνση της ιστορικής μνήμης, την αναθεώρηση της Ιστορίας και την υπονόμευση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών».

Τέλος επισημαίνει πως: «H γερμανική κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί ότι ο Ελληνικός Λαός δεν ανέχεται τέτοιες δόλιες μεθοδεύσεις που προσβάλλουν την Ιστορία του και την εθνική του αξιοπρέπεια. Ας λάβει σοβαρά υπόψη της ότι οι Έλληνες πολίτες στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές τιμώρησαν τους ελάχιστους και ολίγιστους δημάρχους που συνεργάστηκαν με το γερμανικό κράτος εις βάρος των απαράγραπτων ελληνικών αξιώσεων. Επαναλαμβάνουμε, για μία ακόμη φορά, ο αγώνας μας για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, που συσπειρώνει και πολλούς δημοκράτες και συλλογικότητες από τη Γερμανία, είναι αγώνας για την προάσπιση και τη θωράκιση της Ειρήνης και της Δημοκρατίας, τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κι αποτελεί γέφυρα κοινής πάλης, δημοκρατικής – αντιφασιστικής, του Ελληνικού και του Γερμανικού Λαού.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι επιλεκτική ευαισθησία στην κατάλυση του Διεθνούς Δικαίου δεν νοείται! Όπως δυστυχώς αποδεικνύεται καθημερινά, όσο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη για τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όσο δεν τιμωρούνται οι θύτες και δεν αποζημιώνονται τα θύματα, η ανθρωπότητα θα είναι καταδικασμένη να επαναλαμβάνει τα εγκλήματα αυτά.

Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες απανταχού της Γης!».

www.ertnews.gr

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα το Ισραήλ να επιτρέψει να εισέλθουν περισσότερα καύσιμα στη Λωρίδα της Γάζας μετά την εκεχειρία που διήρκησε μια εβδομάδα...

ΚΟΣΜΟΣ

Ο γενικός γραμματέας των Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε σήμερα το Ισραήλ να «αποφύγει περαιτέρω ενέργειες που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την ήδη...

ΕΛΛΑΔΑ

Αυστηρά είναι τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία για την επέτειο Γρηγορόπουλου την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου Είναι προγραμματισμένα συλλαλητήρια το πρωί και το απόγευμα της Τετάρτης 6...

ΚΟΣΜΟΣ

«Η Κίνα θέλει να συνεχίσει να ενισχύει τη στρατηγική συνεργασία με τη Λευκορωσία», δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ μετά τις συνομιλίες του με...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr