Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

Καλιφόρνια: «Συνταγογράφηση» για φρούτα και λαχανικά αντί για φάρμακα

Η πολιτεία της Καλιφόρνια των ΗΠΑ δοκιμάζει μια νέα μέθοδο για την καταπολέμηση των χρόνιων ασθενειών και την αλλαγή της κλασικής αντίληψης των ιατρικών συνταγών.

Το σχέδιο ονομάζεται «συνταγή τροφίμων» και είναι ένα νέο πρόγραμμα στο οποίο αντί για φάρμακα συνταγογραφούνται υγιεινές τροφές.

Έτσι, για παράδειγμα, οι διαβητικοί μπορούν να λαμβάνουν δωρεάν ένα κουτί με φρούτα, λαχανικά, κοτόπουλο, κινόα και άλλα υγιεινά τρόφιμα που παραδίδονται στη διεύθυνση του σπιτιού τους κάθε δύο εβδομάδες.

Οι υποστηρικτές αυτής της προσέγγισης πιστεύουν ότι το πρόγραμμα μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση χρόνιων ασθενειών, στη μείωση του κόστους θεραπείας και της πείνας. Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε ηλικιωμένους.

Αυτή η ιδέα ενθαρρύνθηκε από την πρωτοβουλία «Food is Medicine», τα μέλη της οποίας πιστεύουν ότι η σωστή διατροφή μπορεί να αποτρέψει και να θεραπεύσει χρόνιες ασθένειες.

Σύμφωνα με μελέτη, με την προώθηση της υγιεινής διατροφής, είναι δυνατό να μειωθούν τα τεράστια κόστη στο σύστημα υγείας. Τα υπάρχοντα προγράμματα έχουν δείξει θετικά αποτελέσματα στη μείωση της παχυσαρκίας, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και του σακχάρου στο αίμα.

Αυτές οι πρωτοβουλίες αντιμετωπίζουν τις πολύπλευρες επιπτώσεις της επισιτιστικής ανασφάλειας, που περιλαμβάνουν τη συνολική ποιότητα της διατροφής, το άγχος και την ψυχική υγεία.

Ο δρ. Mitchell Elkind, επικεφαλής κλινικής επιστήμης της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, τονίζει τη σημασία αυτών των ευρημάτων για την καταπολέμηση χρόνιων ασθενειών που συνδέονται με την κακή διατροφή.

Υπογραμμίζει ότι η Πρωτοβουλία Food Is Medicine, που ξεκίνησε από την American Heart Association και το Rockefeller Foundation, δεσμεύεται να υποστηρίξει δοκιμές που διερευνούν τα οφέλη των προγραμμάτων συνταγογράφησης φρέσκων προϊόντων, με στόχο την πρόληψη και τη διαχείριση χρόνιων ασθενειών μέσω της υγιεινής διατροφής.

Ωστόσο, η παρουσίαση ενός τέτοιου προγράμματος αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, επομένως η εκπαίδευση των ασθενών και των εργαζομένων στον τομέα της υγείας είναι απαραίτητη.

Πηγή: abcnews.al

Μετάφραση-Επιμέλεια: Σταυρούλα Ευαγγέλου

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, χωρίς την...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Από Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 και κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή έως ανήμερα την Πρωτοχρονιά, στις 21:10, στο Τρίτο Πρόγραμμα, οι εκπομπές «EBU συναυλίες δίχως σύνορα», «Δωμάτιο 432» και...

ΚΟΣΜΟΣ

Η Χουανίτα Κάστρο, μικρή αδελφή των πρώην ηγετών της Κούβας Φιντέλ και Ραούλ Κάστρο, στους οποίους εναντιωνόταν για δεκαετίες, πέθανε στα 90 της χρόνια...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα ήθελα να ζητήσω μία χάρη εκ μέρους των μικρομεσαίων και ειδικά των ιδιοκτητών ταξί να κάνουμε μία εκπομπή για να καταλάβει ο κόσμος...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr