Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Οδοιπορικό της ΕΡΤ στην ουδέτερη ζώνη – Γιατί θεωρείται στρατηγικής σημασίας το σημείο που διάλεξαν οι Τουρκοκύπριοι

Σημείο – κλειδί και στρατηγικής σημασίας είναι το σημείο στο οποίο οι Τουρκοκύπριοι επιδιώκουν να φτιάξουν τον συγκεκριμένο οδικό άξονα από το κατεχόμενο Άρσος μέχρι την Πύλα.

Πρόκειται για ένα σημείο το οποίο όχι μόνο συνδέει το κατεχόμενο Άρσος με την Πύλα και μια περιοχή όπου βρίσκεται ένα παράνομο στρατιωτικό φυλάκιο, αλλά και μια περιοχή περίπου 11 χιλιομέτρων που δίνει πλεονεκτήματα πολλών ειδών σε όσους επιθυμούν την διάνοιξή του. 

Σημειώνεται δε πως δεν είναι λίγοι όσοι αναφέρουν ότι η διέλευση από και προς τα κατεχόμενα, εάν ανοίξει ο συγκεκριμένος δρόμος, είναι πιο μακριά και διανύει κανείς μεγαλύτερη απόσταση από ό,τι αν περάσει μέσω οδοφράγματος.

Ενδεικτική ήταν η τοποθέτηση του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Πύλας Σίμου Μυτίδη, ο οποίος ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι οι κατοχικές αρχές θα μπορούν να διακινούνται χωρίς την εμπλοκή των βρετανικών βάσεων. Πάντως τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή είναι δρακόντεια. 

24 ώρες μετά από τις εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου, η ΕΡΤ βρέθηκε στο σημείο όπου σημειώθηκαν οι ταραχές, καταγράφοντας την εικόνα και δίνοντας κλίμα από την περιοχή:

Παρά την σωρεία των αντιδράσεων και τον διπλωματικό μαραθώνιο στον οποίο επιδόθηκε η Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι δυνάμεις του ψευδοκράτους εμφανίζονται αποφασισμένες να συνεχίζουν το έργο της κατασκευής του οδικού άξονα από το κατεχόμενο Άρσος μέχρι την Πύλα, με την στήριξη της Άγκυρας.

Είναι ένα στρατηγικό σχέδιο με τις ευλογίες του Ερντογάν ώστε να αποσταθεροποιηθεί η Κυπριακή Δημοκρατία. Έρχεται σε συνέχεια μετά τις εργασίες στο γήπεδο Ταξίμ και στα Βαρώσια” τόνισε στην ΕΡΤ ο Διεθνολόγος, Δημοσθένης Δημόπουλος.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχωρά στη σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου. Στο επίκεντρο αναμένεται να τεθούν, μεταξύ άλλων, τα επεισόδια στην Πύλα και οι διπλωματικοί χειρισμοί από τη Λευκωσία.

Ανταπόκριση – Αποστολή: Μανιάνα Καλογεράκη

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Στην ιστορία φαίνεται ότι περνά το ψηφιακό μπλακ άουτ, που κατά τραγική ειρωνεία προκάλεσε επίσημος συνεργάτης κυβερνοασφάλειας της Microsoft. Επηρέασε από αεροδρόμια μέχρι νοσοκομεία...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η κάψουλα αυτοκτονίας, η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ελβετία, ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί πολύ σύντομα, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός που την ανέπτυξε. Αυτή...

ΕΛΛΑΔΑ

Μετά από μαραθώνια διαδικασία, ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των δεκατεσσάρων κατηγορούμενων για εμπλοκή στο δεύτερο κύκλωμα εκβιαστών, με δράση σε ολόκληρη την Αττική, που εξαρθρώθηκε...

ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή οδηγείται, αφού κρίθηκε προφυλακιστέος, ο 73χρονος που συνελήφθη από τους ανακριτκούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής κατηγορούμενος για συνολικά έξι περιπτώσεις εμπρηστικών ενεργειών, τέσσερις...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr