Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λονδίνο: Εστιατόριο τυριού σε μαούνα σε κανάλι

Θεωρείται ότι οι Βρετανοί στερούνται κουλτούρας τυριού – το μοναδικό βρετανικό τυρί που παραδέχονται οι Γάλλοι είναι το Stilton – αλλά εδώ και λίγο καιρό στο Grand Union Canal, στο Πάτινγκτον του Λονδίνου, είναι μονίμως προσδεδεμένη μια μαούνα την οποία το αρχιτεκτονικό γραφείο Adam Richards Architects έχει μετατρέψει σε ένα ρεστοράν που εστιάζει στο τυρί.

Το σχέδιο του The Cheese Barge αντλεί από την τοπική κληρονομιά της περιοχής, τα παραδοσιακά πλεούμενα του καναλιού και έχει ευθεία αναφορά στο βιβλιοπωλείο-περίπτερο Electa που δημιούργησε το 1991 ο James Stirling στους κήπους του Arsenal στη Βενετία (και το οποίο ως αρχιτεκτόνημα ευθέως αναφέρεται σε πλεούμενο).

«Υπήρχε κάτι πραγματικά ωραίο στο να σχεδιάζεις ένα πλεούμενο το οποίο ήταν βασισμένο σε ένα αρχιτεκτόνημα το οποίο ήταν βασισμένο σε ένα πλεούμενο» είπε, μιλώντας στο Dezeen, ο Άνταμ Ρίτσαρντς.

Το ρεστοράν δημιουργήθηκε μέσα σε μια μήκους 20 μέτρων μαούνα με ταράτσα-κατάστρωμα. Στο πίσω μέρος του ρεστοράν, μια δομή σαν σημαδούρα που στεγάζει την κουζίνα συνδέεται με εξωτερική γέφυρα με το εστιατόριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: NAFTEMPORIKI.GR

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Copyright © 2020 Updatetimes.gr