Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μ. Χατζηγιάννης: «Η ευφορία της δημιουργίας φτάνει στο επίπεδο της θέωσης» – Αύριο η μεγάλη συναυλία του στον Λυκαβηττό

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης βρέθηκε καλεσμένος στην ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά, με αφορμή τη μεγάλη του συναυλία αύριο, Τρίτη στο Λυκαβηττό. Ο καλλιτέχνης μίλησε για τη θέση του υφυπουργού, για την χαρά της δημιουργίας αλλά και για το νέο του τραγούδι, «Όλα Πολύ».

Ο Μιχάλης Χατχηγιάννης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η ευφορία της δημιουργίας, για όλους τους δημιουργούς, φτάνει στο επίπεδο της θέωσης», ενώ δίνωντας μια εξήγηση στον τίτλο “Όλα πολύ”, του νέου του τραγουδιού, ο αγαπημένος δημιουργός είπε πως «το “πολύ” συνταυτίζεται με την φιλαλληλία, με την αλληλεγγύη, με την ανθρωπιά, το σεβασμό», μέσα σε μια δυστοπική εποχή, όπως αυτή που ζούμε.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του αγαπημένου καλλιτέχνη στην ΕΡΤ:

– Μετά την υπουργοποίηση στην Κύπρο και την παραίτησή σας, επιστρέφετε στη μουσική. Πώς είναι αυτή η επιστροφή; 

«Λογικά είναι ανακουφιστική. Είμαι στο φυσικό μου χώρο, έχω την γνωστή άνεση, ασφάλεια και μπορώ να σας πω ότι το διάστημα αυτό μου τροφοδότησε αυτό τον εσωτερικό ενθουσιασμό – ασυνείδητα βέβαια – κάτι το οποίο καταλαβαίνω τώρα.

Η διετέλεσή μου ως επικεφαλής του Υφυπουργείου Πολιτισμού Κύπρου. Ήταν μια ισχυρή πρόκληση, ιδιαίτερα δύσκολη. Πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι δεν υπήρχε Υφυπουργείο Πολιτισμού. Δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2022, με όλες τις δυσκολίες και όλους τους σκοπέλους που μπορεί να έχει ένα τέτοιο εγχείρημα. Έπρεπε όμως να γίνει, οπότε στα χέρια μας είχαμε πρωτίστως τη στελέχωση διοικητικών θέσεων, οργανικών θέσεων, λειτουργών, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το συντομότερο τις πολλές απαιτήσεις».

– Τι θα ακούσουμε στο Λυκαβηττό; Προφανώς και το καινούργιο σας τραγούδι που βγήκε σήμερα σε όλες τις πλατφόρμες… 

«Κατ’ αρχήν να πω επειδή όλοι παρακολουθήσαμε τα γεγονότα… ευχή όλων μας είναι τα ακραία καιρικά φαινόμενα τα οποία τα αναμενονται, να υποχωρήσουν έτσι ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.

Το νέο τραγούδι είναι ένα τραγούδι με ανεβαστική διάθεση. Είναι το δεύτερο rock n’ roll που τραγουδάω στη σταδιοδρομία μου και αυτό μου άρεσε πάρα πολύ γιατί μου ξύπνησε μνήμες παιδικές, όταν ακούγαμε μικροί. Λέγεται “Όλα πολύ”.
Αν θέλετε στο “όλα πολύ” να δώσουμε μια ένα συμβολισμό. Θα έλεγα ότι σε αυτή τη δυστοπική εποχή που ζούμε, την αβέβαιη και τη μεταβατική, το πολύ συνταυτίζεται με την φιλαλληλία, με την αλληλεγγύη, με την ανθρωπιά, το σεβασμό, τον ανθρωπισμό και βεβαίως την περιχαράκωση και διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

– Πόσα χρόνια είστε στη μουσική; Για εσάς τι είναι πιο σημαντικό; Είστε πιο πολύ συνθέτης ή τραγουδιστής; 

«Μετά τα 40 άρχισα να νιώθω, πιο ώριμος ως δημιουργός. Η ευφορία της δημιουργίας, για όλους τους δημιουργούς, φτάνει στη θέωση, στο επίπεδο της θέωσης».

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Επίλογος» της ΕΡΤ και μίλησε στον Απόστολο Μαγγηριάδη για την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και...

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε σήμερα “την τρομοκρατική επίθεση” – την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς – που προκάλεσε τον...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον, ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής, στον...

ΚΟΣΜΟΣ

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στην TVE μετά την ανάληψη των καθηκόντων του για δεύτερη κυβερνητική θητεία, ο Πέδρο Σάντσεθ θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr