Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα φιλίας Μητσοτάκη στην Τουρκία από τη Λέρο: Δεν είμαστε καταδικασμένοι να είμαστε εχθροί

Μήνυμα φιλίας προς την Τουρκία έστειλε Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λέρο, τονίζοντας ότι οι δύο λαοί δεν είναι καταδικασμένοι να είναι εχθροί.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που περιοδεύει σήμερα σε Λέρο, Λειψούς, Αρκιούς και Πάτμο, ζήτησε σταθερή κυβέρνηση με ασφαλή πλειοψηφία του κόμματός του και έθεσε ως προτεραιότητες την υγεία στα ακριτικά νησιά αλλά και τις δυνατότητες των νέων να προκόψουν στον τόπο τους.

Πρώτος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ήταν το Λακκί της Λέρου και στη συνέχεια η Αγία Μαρίνα, το δεύτερο σε έκταση χωριό του νησιού. Είναι μια περιοδεία με ισχυρότατους συμβολισμούς, ένα ταξίδι που ήθελε να κάνει ήδη από την προηγούμενη προεκλογική εκστρατεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να βρεθεί σε αυτά τα μικρά νησιά των Δωδεκανήσων.

Τα Δωδεκάνησα άλλωστε έδωσαν ένα ισχυρότατο ποσοστό στη γαλάζια παράταξη στις εκλογές του Μαΐου, υπερδιπλάσιο μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ και όπως είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πρόκειται για μια επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας που έχει γίνει, καθώς όπως σημείωσε, οι πολίτες επιβραβεύουν τη σταθερότητα και επιβραβεύουν τις πολιτικές εκείνες που λύνουν τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους μακριά από την τοξικότητα και τον διχασμό.

Έστειλε δε μήνυμα ότι η επόμενη μέρα χρειάζεται μια σταθερή κυβέρνηση και για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχει η δημοκρατία μια ασφάλεια, μια ισχυρή πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή προκειμένου να μην ανακοπεί, όπως χαρακτηριστικά είπε, αυτή η αναπτυξιακή πορεία που έχει ξεκινήσει και συντελείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Φυσικά είναι μια επίσκεψη με έντονο συμβολισμό για τη γεωπολιτική θωράκιση της χώρας σε αυτές τις περιοχές και δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα μηνύματα προς την γείτονα. “Δεν είμαστε καταδικασμένοι να είμαστε εχθροί με την Τουρκία. Στέλνω μήνυμα φιλίας προς τη γείτονα προκειμένου να λύσουμε το ένα και μόνο θέμα, το οποίο δεν είναι άλλο από την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών” τόνισε και διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να μπει στο τραπέζι της όποιας συζήτησης κανένα άλλο θέμα εκτός ατζέντας, όπως είναι η αποστρατικοποίηση των νησιών που ζητά κατά καιρούς η τουρκική πλευρά. Από εκεί και πέρα όμως ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν αυταπάτες: δίνουμε χείρα φιλίας, ωστόσο η Ελλάδα θα συνεχίσει να ενισχύει τις Ένοπλες Δυνάμεις της.

 

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Το εθνικό χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά από τον Λευκό Οίκο έπεσε το απόγευμα της Τρίτης εν μέσω ισχυρών ανέμων. Το δέντρο, ένα ερυθρελάτης 40 ποδιών...

ΚΟΣΜΟΣ

Μια 85χρονη Ισραηλινή που απήχθη από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και αφέθηκε ελεύθερη δύο εβδομάδες αργότερα είπε ότι συναντήθηκε με τον ηγέτη της...

ΚΟΣΜΟΣ

Το γαλλικό ελικοπτεροφόρο Dixmude, που έχει διαμορφωθεί για να προσφέρει νοσοκομειακή υποστήριξη στους άμαχους τραυματίες από τη Λωρίδα της Γάζας, δέχθηκε τους «πρώτους ασθενείς...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει σειρά πρωτοβουλιών που κινούνται σε τρεις άξονες: στην αντιμετώπιση του προβλήματος της προσιτής στέγης, στην αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr