Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΠOY: Μην μαγειρεύετε με αλουμινόχαρτο – Eπιβλαβές για την υγεία μας

Αν και είναι δημοφιλής μέθοδος μαγειρέματος από τις νοικοκυρές και όχι μόνο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το μαγείρεμα με αλουμινόχαρτο είναι επιβλαβές για την υγεία και συνδέεται με αρκετά προβλήματα.

Το αλουμινόχαρτο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1913 για το τύλιγμα κέικ, αλλά από τότε οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τόνους αλουμινίου στην κουζίνα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organization) είναι φυσιολογικό για το ανθρώπινο σώμα να λαμβάνει 40 mg αλουμινίου ανά κιλό την ημέρα, αλλά μερικοί άνθρωποι λαμβάνουν πολύ περισσότερο από το επιτρεπόμενο ποσοστό.

Η υψηλή θερμοκρασία ψησίματος καθιστά δυνατή την απελευθέρωση αυτού του μετάλλου από το χαρτί μαγειρέματος και την απορρόφησή του από το φαγητό, το οποίο στη συνέχεια απορροφάται από τον οργανισμό.

Η υπερβολική συγκέντρωση αλουμινίου στον εγκέφαλο συνδέεται στενά με νευρωτικές ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ και μειώνει το σχηματισμό νέων κυττάρων.

Πηγή: Abcnews.al

Μετάφραση:Σταυρούλα Ευαγγέλου

Πηγή: ertnews.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΙΑ: SHUTTERSTOCK

Σχετικά άρθρα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Οι συνομιλίες για την κατάρτιση μιας παγκόσμιας συμφωνίας για την καταπολέμηση μελλοντικών πανδημιών συνεχίζονται, ωστόσο υπάρχει ο φόβος ότι το προσχέδιο της συνθήκης δεν...

ΕΛΛΑΔΑ

Γιατροί πολλών ειδικοτήτων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας του Ευρωπαϊκού τομέα ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία μιας νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής για κινητά που...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Έξι ανθρώπους κάθε λεπτό σώζουν τα εμβόλια, επιτρέποντας να σωθούν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια, βάσει μελέτης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας...

ΥΓΕΙΑ

Οι θάνατοι νεογέννητων «αυξάνονται σημαντικά» στη Γάζα, με τα μωρά να γεννιούνται λιποβαρή, δήλωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), που βασίζεται σε μαρτυρίες...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr