Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

«Πράσινο φως» για καρφιά στην Εγνατία οδό (video)

Σε συναγερμό έχουν θέσει τις αρχές τα συνεχή περιστατικά τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων που προκαλούν οδηγοί – διακινητές μεταναστών στην Εγνατία οδό κινούμενοι με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Τα οχήματα θα ακινητοποιούνται με καρφιά, αφού δόθηκε το πράσινο φως από την Εισαγγελία στην αστυνομία του Έβρου για τοποθέτηση ειδικών εμποδίων στον αυτοκινητόδρομο.

Κινούνται ανάποδα στην εθνική με ιλιγγιώδη ταχύτητα, προσπερνούν τα μπλόκα της αστυνομίας, επί 36 δευτερόλεπτα επιβάτης οχήματος κατέγραφε την κίνηση ενός άλλου αυτοκινήτου το οποίο κινείτο στο αντίθετο ρεύμα πάνω στην Εγνατία Οδό. Στο ταμπλό του αυτοκινήτου που κατέγραφε την εικόνα φαίνεται πως ο οδηγός έτρεχε με 130 χιλιόμετρα της ώρα και το άλλο όχημα έφευγε με μεγαλύτερη ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος – Ιαβέρης – εκπαιδευτής οδικής συμπεριφοράς και οδηγός αγώνων, δήλωσε: «η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα είναι άκρως επικίνδυνη και θα επιφέρει σίγουρα θάνατο σε ανυποψίαστους οδηγούς και οικογένειες».

Τα περιστατικά είναι επαναλαμβανόμενα με τους διακινητές μεταναστών και τα τροχαία συμβάντα από αυτή τη μάστιγα – όπως τη χαρακτηρίσουν οι συνοριοφύλακες – συνεχόμενα.

Δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που πηγαίνουν πίσω από ένα μεγάλο όχημα για έτσι θεωρούν την οδήγηση πιο ασφαλής απέναντι στο φαινόμενο των λαθροδιακινητών που κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο αντίθετο ρεύμα.

Το πιο πρόσφατο συμβάν ήταν το τροχαίο ατύχημα στις 30 Ιουλίου, στο Δωρικό Αλεξανδρούπολης, όταν όχημα διακινητών συγκρούστηκε μετωπικά με πολύτεκνη οικογένεια.

Με καρφιά θα σταματούν τους διακινητές

Τέλος στη διακίνηση παράτυπων μεταναστών από διακινητές αναμένεται να βάλει το σύστημα με τις ειδικές ακίδες οι οποίες τοποθετούνται στο οδόστρωμα…είναι κουμπωμένες πάνω σε μία βάση και όταν περάσει το ελαστικό από πάνω ξεκουμπώνουν και παραμένουν πάνω στο ελαστικό. Το όχημα κάνει βραδυπορία και τελικά ακινητοποιείται.

Ο Παναγιώτης Χαρέλας – Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, αναφέρει πως: «οι προϋποθέσεις χρήσης και ασφάλειας για όλους αυτών των τεχνιτών μέσων δεν είναι κάτι το πάρα πολύ εξειδικευμένο αλλά χρειάζεται όμως ο κατασκευαστής και οι ειδικοί να μας δείξουν πως ακριβώς χρησιμοποιούνται μέσα από μία διαδικασία και προϋποθέσεις έτσι ώστε να γίνεται η χρήση τους με ασφάλεια».

Από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης δόθηκε το πράσινο φως και αναζητείται το νομικό πλαίσιο για την εφαρμογή του και στη χώρα μας

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουίζος – Ιαβέρης – εκπαιδευτής οδικής συμπεριφοράς και οδηγός αγώνων, τονίζει πως: «η οποιαδήποτε καταδίωξη με αυτοκίνητο καραδοκεί σοβαρούς κινδύνους άρα αυτή η λύση είναι η ασφαλέστερη από αυτές που θα μπορούσαμε να έχουμε».

Οι διακινητές, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν καν δίπλωμα οδήγησης, νοικιάζουν αυτοκίνητα και μεταβαίνουν στον Έβρο για να παραλάβουν τους μετανάστες. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως θα πρέπει να γίνονται διασταυρωτικοί έλεγχοι σε όλο το μήκος της Εγνατίας για οδηγούς χωρίς δίπλωμα, πριν φτάσουν στις περιοχές κοντά στα σύνορα.

Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου, Βασιλική Μαχαίρα

www.ertnews.gr

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε σήμερα “την τρομοκρατική επίθεση” – την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς – που προκάλεσε τον...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 1544 αποτελεί αποδεδειγμένα πλέον, ένα αποτελεσματικό τεχνολογικό εργαλείο, το οποίο συμβάλλει στην επίτευξη του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Αττικής, στον...

ΚΟΣΜΟΣ

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη στην TVE μετά την ανάληψη των καθηκόντων του για δεύτερη κυβερνητική θητεία, ο Πέδρο Σάντσεθ θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάτω από το 10% μειώθηκε το ποσοστό ανεργίας στη χώρα τον Οκτώβριο εφέτος, καθώς ανήλθε σε 9,6% έναντι 11,8% τον Οκτώβριο 2022 και του...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr