Connect with us

Hi, what are you looking for?

LAST UPDATE

ΣΥΡΙΖΑ: Ασυμφωνία της ΠΓ για τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων – Στο προσκήνιο και πάλι το όνομα του Ν. Παππά

Δεν βγήκε «λευκός καπνός» από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για τον υποψήφιο που θα στηρίξει το κόμμα για το δήμο της Αθήνας. Στο τραπέζι έπεσε και η επαναπροσέγγιση με τον πρώην μπασκετμπολίστα, Νίκο Παππά. Συμφωνία ωστόσο υπήρξε για το πρόσωπο του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, τον επί 25 χρόνια δήμαρχο Νίκαιας, Γιώργο Ιωακιμείδη.

Το όνομα του μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού Νίκου Παππά, όπου η υποψηφιότητα του είχε γίνει αποδεκτή τον Απρίλιο στη Κ.Ε. ανακοινώνοντας τον ο Αλέξης Τσίπρας είναι και πάλι πάνω στο τραπέζι για υποψήφιος Δήμαρχος στην Αθήνα, ανέφερε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιάννης Φασουλάς.

Από τη γεμάτη εντάσεις, μαραθώνια, συνεδρίαση της Π.Γ. προκύπτει σύμφωνα με πληροφορίες ότι ο κ. Παππάς δεν είναι αρνητικός για την υποψηφιότητα του. Όλα θα ξεκαθαρίσουν στην συνάντηση που θα έχει μαζί του στις αρχές της εβδομάδας τριμελής επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυο συνεδριάσεις της Π.Γ. κατέληξαν σε αδιέξοδο στην αναζήτηση κοινού τόπου για το Δήμο της Αθήνας, με 5 ονόματα να βρίσκονται να βρίσκονται πάνω στο τραπέζι:

  • Κώστας Ζαχαριάδης
  • Νίκος Φίλης
  • Κώστας Τσουκαλάς
  • Όλγα Μπαλαούρα
  • Πέτρος Φιλίππου

Ξεκάθαρα τα πράγματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Γιώργου Ιωακειμίδη.

Στο δρόμο για τις κάλπες του Σεπτέμβρη, σε εξέλιξη βρίσκεται η μάχη για την ηγεσία του κόμματος. Η Έφη Αχτσιόγλου υπογραμμίζει την ανάγκη αλλαγών στο ΣΥΡΙΖΑ στη βάση κανόνων και δομών.

Όπως είπε « Από τη στιγμή που λαμβάνεται μια απόφαση αυτή θα δεσμεύει τους πάντες. Οφείλουν όλοι να συντάσσονται με αυτή την απόφαση γιατί μας έχει κοστίσει το φαινόμενο της κακοφωνίας».

Ο κόσμος θα δώσει εντολή αντεπίθεσης και ευρύτατης παράταξης, είναι το μήνυμα του Νίκου Παππά. Όπως δήλωσε στα Παραπολιτικά «να μη δημιουργούμε ρωγμές στη συλλογική προσπάθεια, οι οποίες γεμίζουν το οπλοστάσιο του αντιπάλου μας. Η χάραξη πολιτικής με βάση την πλειοψηφούσα άποψη, μακριά από παραλυτικές ισορροπίες, θα βελτιώσει όχι μόνο την εικόνα, αλλά και τη λειτουργία μας.

Με το σύνθημα «Αξιόπιστα και Ενωτικά και Αριστερά» γιατί μπορούμε, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συνεχίζει την προεκλογική του δραστηριότητα. Μιλώντας στο ΒΗΜΑ απαντά στο ερώτημα αν θα μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του πρωθυπουργό: «Ναι. Έχω την εμπειρία που μου προσέφερε η συμμετοχή στο Eurogroup, η διαπραγμάτευση και οι συζητήσεις με ανθρώπους όπως ο Ομπάμα, η Μέρκελ, ο Σόιμπλε. Έχω ευρωπαϊκό προφίλ και δικτύωση έξω από την Ελλάδα, κάτι που είναι σημαντικό για έναν πρωθυπουργό. Και φυσικά έχω αποδείξει ότι μπορώ να αντιμετωπίσω τον κ. Μητσοτάκη με επιχειρήματα».

Για τον Στέφανο Τζουμάκα το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρωτίστως πολιτικό και όχι οργανωτικό.

Ο ίδιος δήλωσε στο Documento «χωρίς λαό δεν υπάρχουν πολιτικά κόμματα, παρά μόνο οργανωτικά σχήματα…Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για να είναι αριστερό κόμμα πρέπει να είναι λαϊκό κόμμα ανοικτό σε κάθε πολίτη και όχι μηχανισμός».

Στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου, από τη βάση, θα γίνουν οι εκλογές για τη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Σχετικά Άρθρα: Ευκ. Τσακαλώτος: Επιβάλλεται να ανακτήσουμε σύντομα τις δυνάμεις μας

Ν. Παππάς: Ο κόσμος θα μας δώσει εντολή μετασχηματισμού και αντεπίθεσης

ΣΥΡΙΖΑ: Την υποψηφιότητα του Γιώργου Ιωακειμίδη στηρίζει στην Περιφέρεια Αττικής

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

Νέο μήνυμα 112 λόγω της κακοκαιρίας Elias. «Αν βρίσκεστε στον οικισμό Αμπελώνα δήμου Παλαμά απομακρυνθείτε προς Ιτέα λόγω πλημμυρικών φαινομένων» αναφέρεται. Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣ Αν...

ΕΛΛΑΔΑ

Στον απόηχο της επίθεσης του Νίκου Φίλη στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος του κόμματος Δώρα Αυγέρη τον κάλεσε να δίνει το παράδειγμα,...

ΕΛΛΑΔΑ

Στον απόηχο της επίθεσης του Νίκου Φίλη στον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος του κόμματος Δώρα Αυγέρη τον κάλεσε να δίνει το παράδειγμα,...

ΕΛΛΑΔΑ

Εξαιρετικά δύσκολες ώρες βιώνουν οι κάτοικοι στο Βόλο, καθώς η κακοκαιρία σαρώνει την πόλη. Ήδη απαγορεύτηκε η κυκλοφορία με μήνυμα 112, ενώ χωρίς ρεύμα...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr