Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Συνεχίζονται για πάνω από ένα χρόνο οι κυλιόμενες απεργίες των σιδηροδρομικών

Οι επιβάτες αντιμετωπίζουν άλλη μία μέρα με προβλήματα στις μετακινήσεις τους με τρένο καθώς χιλιάδες μέλη στο Σωματείο Εργαζομένων Σιδηροδρόμων, Ναυτιλίας και Μεταφορών (RMT) προχωρούν σε απεργία.

Περίπου 20.000 υπάλληλοι που απασχολούνται σε 14 εταιρείες εκμετάλλευσης τρένων με συμβάσεις με το Υπουργείο Μεταφορών στην Αγγλία ξεκίνησαν την τρίτη 24ωρη απεργία τους μέσα σε εννέα ημέρες το πρωί του Σαββάτου, στη μακροχρόνια διαμάχη για τους μισθούς, τις θέσεις και τις συνθήκες εργασίας.

Οι απεργίες των σιδηροδρόμων του Ηνωμένου Βασιλείου ξέχουν ξεπεράσει ένα τον ένα χρόνο δράσεων καθώς ξεκίνησαν στις 21 Ιουνίου 2022. Πρόκειται για την μακροβιότερη απεργιακή δράση στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1989. Η διαμάχη του σωματείου με την Ντάουνινγκ Στριτ ξεκίνησε από την δεύτερη κυβέρνηση Τζόνσον, συνεχίστηκε κατά την κυβέρνηση Τρασ και συνεχίζεται τώρα στην κυβέρνηση Σούνακ.

Η απεργία επηρεάζει όχι μόνο τους τακτικούς επιβάτες αλλά και τα ταξίδια οικογενειών εξαιτίας της περιόδου θερινών διακοπών.

Το RMT κατηγόρησε την κυβέρνηση και τις εταιρείες ότι αρνήθηκαν να διαπραγματευτούν, αφού το συνδικάτο απέρριψε μια προσφορά κάτω του πληθωρισμού. Τα συνδικάτα αντιτίθενται επίσης στο προγραμματισμένο κλείσιμο των εκδοτηρίων εισιτηρίων, το οποίο επί του παρόντος αποτελεί αντικείμενο εκτεταμένης δημόσιας διαβούλευσης, την οποία η RMT έχει χαρακτηρίσει ως «φύλλο συκής για απολύσεις».

Τα δρομολόγια επρόκειτο να ξεκινήσουν αργά σήμερα το πρωί (Σάββατο 29/7) και να τελειώσουν νωρίς το απόγευμα, με μειωμένα δρομολόγια σε όλη την Αγγλία ενώ επηρεάζονται και τα διασυνοριακά τρένα προς τη Σκωτία και την Ουαλία.

Σε ορισμένες περιοχές θα εκτελούνται μόνο περίπου οι μισές σιδηροδρομικές γραμμές, ενώ πολλές γραμμές και σταθμοί θα κλείσουν.

Τα τρένα μεγάλων αποστάσεων θα αναχωρήσουν για τελευταία φορά νωρίτερα το απόγευμα, με τα δρομολόγια να μειώνονται συνήθως σε ένα την ώρα.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Στην ιστορία φαίνεται ότι περνά το ψηφιακό μπλακ άουτ, που κατά τραγική ειρωνεία προκάλεσε επίσημος συνεργάτης κυβερνοασφάλειας της Microsoft. Επηρέασε από αεροδρόμια μέχρι νοσοκομεία...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η κάψουλα αυτοκτονίας, η οποία έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Ελβετία, ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί πολύ σύντομα, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός που την ανέπτυξε. Αυτή...

ΕΛΛΑΔΑ

Μετά από μαραθώνια διαδικασία, ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των δεκατεσσάρων κατηγορούμενων για εμπλοκή στο δεύτερο κύκλωμα εκβιαστών, με δράση σε ολόκληρη την Αττική, που εξαρθρώθηκε...

ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή οδηγείται, αφού κρίθηκε προφυλακιστέος, ο 73χρονος που συνελήφθη από τους ανακριτκούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής κατηγορούμενος για συνολικά έξι περιπτώσεις εμπρηστικών ενεργειών, τέσσερις...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr