Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Αγριότητες δίχως τέλος σε βάρος των ζώων στην Ελλάδα – Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Οι τρεις αρκούδες, η μαμά με τα δύο μικρά της, βρέθηκαν από κάποιον περαστικό στην Πλαγιά Κόνιτσας, δολοφονημένες από κυνηγετικό όπλο και με σφαίρες που χρησιμοποιούν οι κυνηγοί για αγριόχοιρους είπε στην ΕΡΤ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μέλος της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης για την Αρκούδα «Καλλιστώ».

Τα ζώα βρέθηκαν δολοφονημένα εντός των ορίων της  περιοχής Νατούρα, μιας περιοχής που προστατεύεται, έχει ένα ειδικό καθεστώς προστασίας. Τα ζώα ήταν στο Γράμμο, δεν ήταν σε κάποια κατοικημένη περιοχή κοντά σε κάποιον αστικό ιστό. Ήταν στη μέση του πουθενά και δυστυχώς δολοφονήθηκαν άνευ λόγου και άνευ αιτίας.

Στο σημείο δεν υπάρχει βλάστηση, είναι δίπλα από τον δρόμο, κι αποκλείεται αυτός που το έκανε να τα θεώρησε ως κάποιο άλλο θήραμα.

Σχετικά με την άλλη βαρβαρότητα, την κτηνωδία που έγινε στην Αράχωβα, όπου ένα σκυλί βιάστηκε με αιχμηρό αντικείμενο, κακοποιήθηκε και πέθανε τελικά από αιμορραγία, η Ειδική Γραμματέας για την προστασία των ζώων συντροφιάς Μαριάνθη Δημοπούλου, είπε ότι δυστυχώς είναι ένα συμβάν που δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούμε στη χώρα μας. Και πέρυσι είχε συμβεί ένα παρόμοιο περιστατικό στην περιοχή της Θράκης.

Είναι ένα γεγονός το οποίο έχει συνταράξει όλη την ελληνική κοινωνία. Δεν έχει να κάνει με το αν είσαι φιλόζωος ή όχι, αν έχεις μια ευαισθησία παραπάνω.

  • Είναι ένα ειδεχθές έγκλημα. Δεν έχει καμία δικαιολογία. Θα μου επιτρέψετε να πω ότι δεν θεωρώ ότι ο δράστης είναι άρρωστος, γιατί θα επαναλάβω και εδώ ότι αυτό του δίνει ένα ελαφρυντικό. Θεωρώ ότι είναι ένας δολοφόνος απλά και θα πρέπει, ελπίζω, είμαι αισιόδοξη, ότι γρήγορα θα βρεθεί.
  • Για το θέμα αυτό υπήρξε παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Παρεμβάσεις από τον Άρειο Πάγο πρέπει να υπάρχουν σε πάρα πολλές περιπτώσεις. Ξέρετε υπάρχει μια ομερτά στις μικρές κοινωνίες και προσπαθούμε να βρούμε την άκρη και εμείς και βέβαια η αρμόδια υπηρεσία που κάνει την έρευνα έχει κάποια στοιχεία, αλλά πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι η σιωπή είναι συνενοχή σε αυτά τα είδη εγκλήματος, είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Στην Αράχωβα το ζώο έχει ιδιοκτήτη, δεν ήταν ένα αδέσποτο ζώο είπε η κ. Δημοπούλου. Πρόκειται για ένα ζώο που ζούσε μέσα σε σπίτι. Βγήκε για πέντε λεπτά στην αυλή μετά βρέθηκε πολύ άσχημα χτυπημένο, με τα πλευρά του σπασμένα, σακατεμένο.

Κι αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι δεν ακούστηκε το παραμικρό. Υπάρχουν εθελοντές αυτή τη στιγμή που βοηθούν τις έρευνες της αστυνομίας. Οι πάντες ψάχνουν.

  • Ο Δήμος έχει βγάλει σχετική ανακοίνωση και ζητά από τους πολίτες να μιλήσουν. Θα μου επιτρέψετε και μένα από αυτό το βήμα να κάνω έκκληση προς όλους τους κατοίκους της Αράχωβας να βοηθήσουν στις έρευνες και να ανοίξουν τα στόματα, ζήτησε η κ. Δημοπούλου.

Σχετική είδηση: Πλαγιά Κόνιτσας: Σκότωσαν μητέρα αρκούδα με δύο μωρά

Πηγή: ertnews.gr

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου, στις 10:30, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την κεντρική εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων «Ενισχύοντας την Ελλάδα με...

ΚΟΣΜΟΣ

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι απεστάλησαν από τις ΗΠΑ τα σχέδια των  Επιστολών Προσφοράς και Αποδοχής για την προμήθεια 40 νέων F-16 Block-70 και...

ΚΟΣΜΟΣ

Το Κρεμλίνο έχει μετατρέψει τις απαλλοτριώσεις σε νέο όπλο για το 2024. Η ρωσική κυβέρνηση απείλησε να καταλάβει περιουσιακά στοιχεία της Δύσης στη Ρωσία...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετά την περσινή του επιτυχία, ο θεατρικός μονόλογος του βραβευμένου πεζογράφου Δημήτρη Οικονόμου για τη ζωή και το έργο της Φλέρυς Νταντωνάκη, σε σκηνοθεσία...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr