Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Δεν υπάρχει χώρα της Ευρώπης που ο αρχιερέας του παρακράτους να μπορούσε να μένει στη θέση του

“Οπου κι αν βρεθώ λαμβάνω το μήνυμα αλλαγής που στέλνουν οι πολίτες” τονισε ο Αλέξης Τσίπρας και στην Καβάλα δεύτερο σταθμό της νέας περιοδείας του και κάλεσε τους πολίτες να μην δώσουν στον πρόεδρο της ΝΔ «λευκή επιταγή» στις εκλογές για δεύτερη τετραετία, αλλά τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ, «για να ανοίξει ο δρόμος για συγκρότηση κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας».

Τα θέματα που προέβαλε με μεγαλύτερη έμφαση σε αυτή την προεκλογική περιοδεία σε Έβρο και Ανατολική Μακεδονία είναι η οικονομία και οι δυνατότητες ανάταξής της, η στήριξη της μεσαίας τάξης που έρχεται αντιμέτωπη με τους πλειστηριασμούς και την ακρίβεια με τιμές Λονδίνου και μισθούς Βουλγαρίας, όπως είπε χαρακτηριστικά. Επίσης επικεντρώθηκε στα εθνικά θέματα και στις παρακολουθήσεις. Στον απόηχο της «ομολογίας του σκανδάλου στο ντιμπέιτ», όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ανέβασε κι άλλο τους τόνους κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έγινε «αρχιερέας των υποκλοπών».

Κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας, ο Αλέξης Τσίπρας ταυτόχρονα, απευθύνθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη και του είπε ότι ποτέ δεν πρόκειται να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι για τις υποκλοπές με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και γι΄αυτό τον κάλεσε να αφήσει τους “ανιστόρητους διμέτωπους”, γιατί, όπως σημείωσε, ” μόνο με προοδευτική κυβέρνηση θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι του παρακράτους”.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για “μια χώρα όπου η δημοκρατία δεινοπαθεί” και τόνισε: “Δεινοπαθεί με τη χειραγώγηση της ενημέρωσης.Τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης. Και τις παράνομες παρακολουθήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να φτιάξει ένα καθεστώς. Μια αυταρχική δημοκρατία. Παρακολουθούσε μέσα από το γραφείο του το μισό πολιτικό σύστημα. Αντιπάλους και εχθρούς. Ακόμη και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Και με τη βοήθεια της προπαγάνδας έκανε το ψέμα και τη διαστρέβλωση κανονικότητα. Εννέα μήνες ψεύδεται για το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών.«Δεν το ήξερα, όλα έγιναν εν αγνοία μου», έλεγε. Και κρυβόταν πίσω από το εθνικό απόρρητο. Αλλά να που δεν χρειάστηκε. Μόνο ένα ντιμπέιτ χρειάστηκε και με την πρώτη ζόρικη ερώτηση τρικυμία. Το μαρτύρησε μόνος του, ομολόγησε. Σκάνδαλο λοιπόν οι υποκλοπές. Και κανένας εθνικός λόγος για να παρακολουθείται το μισό πολιτικό σύστημα. Αναγνώρισε ο ίδιος τα ψέματα του και την ενοχή του. Αλλά μένει ακόμα στη θέση του, ανέγγιχτος. Όλοι παραμένουν ανέγγιχτοι. Στη θέση της είναι η εισαγγελέας της ΕΥΠ, η κ. Βλάχου η αξιότιμη, η οποία υπέγραφε για να παρακολουθούνται όλοι αυτοί. Και αν δεν υπήρχε κανένας εθνικός λόγος, παρανόμως υπέγραφε, αλλά παραμένει στη θέση της . Στο σπίτι του και όχι στο σκαμνί της δικαιοσύνης ο επικεφαλής της ΕΥΠ.Και όσοι άλλοι διέπραξαν κακουργήματα. Στη θέση τους απαθείς και αδιάφοροι χωρίς να έχουν κάνει ούτε ένα βήμα για τη διαλεύκανση του μεγάλου αυτού σκανδάλου και οι εισαγγελείς που δήθεν ερευνούν. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο αξιότιμος, που είναι μετά την ομολογία του κ. Μητσοτάκη ότι δεν υπήρχε εθνικός λόγος να καλέσει την κ. Βλάχου στο γραφείο του να δώσει εξηγήσεις γιατί υπέγραφα για να γίνουν αυτές οι παράνομες παρακολουθήσεις.

Δεν υπάρχει καμία χώρα της Ευρώπης που να είχε συμβεί κάτι παρόμοιο και να μπορούσε ο αρχιερέας του παρακράτους, ο ενορχηστρωτής του παρακράτους, ο πρωθυπουργός να μένει έστω και για μία ώρα στη θέση του. Οι παράνομες παρακολουθήσεις απαγορεύονται και διώκονται παντού στην Ευρώπη.Το ίδιο και στην Αμερική. Και υπάρχει ένας κανόνας σε όλες τις Δυτικές δημοκρατίες. Εαν σέβεσαι το Σύνταγμα και τους νόμους μένεις, εάν παραβιάζεις το Σύνταγμα και τους νόμους φεύγεις. Και όταν σε πιάσουν και αν σε πιάσουν με τη γίδα στην πλάτη, εαν δεν έχεις αξιοπρέπεια μένεις, εαν έχεις αξιοπρέπεια φεύγεις. Από μόνος σου φεύγεις. Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαική δημοκρατία θα είχε οδηγήσει σε παραίτηση αυτή η ομολογία προχθές του πρωθυπουργού σε δημόσια συχνότητα ότι δεν υπήρχε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, όχι μόνο δεν παραιτήθηκε, αλλά διεκδικεί μέσα από την ψήφο του ελληνικού λαού να ξεπλύνει τα ατοπήματα του.

Εμείς λέμε, να τον παραιτήσετε εσείς με την ψήφο σας, να τον παραιτήσει. ο ελληνικός λαός. Να φέρει ξανά τη δημοκρατία στην εξουσία.

Θέλω να απευθυνθώ και στους συντηρητικούς πολίτες και όποιος έχουμε διαφορές ιδεολογικές, πολιτικές, που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία αλλά ντρέπονται για αυτή την κατάντια του κόμματος τους. Διότι είναι ένα κόμμα ιστορικό που σήμερα το κυβερνά μια αγία οικογένεια. Και θέλω να απευθυνθώ σε αυτούς και να τους ρωτήσω: Θα ξεπλύνετε με την ψήφο σας ατοπήματα του κ. Μητσοτάκη απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία; Θα γίνετε συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα;”

Σε ότι αφορά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, επισήμανε τα εξής:” Θέλω να απευθυνθώ στον κ. Ανδρουλάκη, που για πρώτη φορά τον άκουσα τόσο καθαρά να ζητά την ανάγκη να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι του παρακράτους, μίλησε ακόμα και για φυλακή. Και τον ρωτώ: πιστεύει, όμως, αλήθεια ότι αυτό μπορεί να γίνει με μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του κ. Μητσοτάκη; Προφανώς και δεν θα γίνει με κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γι αυτό, λοιπόν, αν πραγματικά πιστεύει, και πιστεύω σε αυτό, ότι πρέπει να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι, ας αφήσει τους ανιστόρητους διμέτωπους. Μόνο με μια προοδευτική κυβέρνηση θα λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι του παρακράτους, θα αποκατασταθεί η δημοκρατική νομιμότητα και θα ξαναγίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα”.

«Αρχιερέα των υποκλοπών» χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Αλεξανδρούπολη. Τόνισε ότι είναι  βαθιά η επιθυμία των πολιτών  για αλλαγή. Ταυτόχρονα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις με αφορμή δηλώσεις του Α. Σκέρτσου υπογραμμίζοντας ότι κι ένα ευρώ να ήταν πρέπει να το διεκδικήσουμε.

Μία οικογένεια κατέλυσε το κράτος δικαίου. Με τη φράση αυτή ο Α. Τσίπρας από την Αλεξανδρούπολη εξαπέλυσε επίθεση σε υψηλούς τόνους στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
«Με το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει γίνει ο πρωθυπουργός της χώρας ο αρχιερέας των υποκλοπών. Να ακούει μέσα από το γραφείο του το μισό πολιτικό σύστημα, τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και να μην έχει το σθένος, το ηθικό, όπως γίνεται σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, να πει όχι απλά “συγνώμη”, να πει “παραιτούμαι”, όπως έγινε παντού, σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας. Και αναρωτιέμαι, αν πάρει “λευκή επιταγή” για μία δεύτερη τετραετία αυτός που κατέλυσε τα μισά άρθρα του Συντάγματος, τι μας περιμένει σε αυτόν τον τόπο;

Και μέσα από το ΤΙΚ – ΤΟΚ, πηγαίνοντας για την Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με αιχμηρή γλώσσα τον απολογισμό του DEBATE, βάζοντας εκ νέου στο στόχαστρο του τον πρωθυπουργό για το θέμα των υποκλοπών.

Στην πρώτη ζόρικη ερώτηση, τρικυμία στην άμυνα. Όσα δεν μαρτυρούσε 9 μήνες τα μαρτύρησε όλα. Σκάνδαλο οι υποκλοπές, χωρίς εθνικό λόγο οι παρακολουθήσεις. Όχι τίποτα άλλο, αλλά φοβάμαι δεν θα ξαναγίνει debate

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταφέρθηκε με σφοδρότητα εναντίον της κυβέρνησης και για το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων με αφορμή τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου  ότι «αν αναλωνόμαστε σε ζητήματα τα οποία αφορούν το παρελθόν, χάνουμε τη μάχη για το μέλλον».

Βγαίνει σήμερα ο κ. Σκέρτσος και λέει ότι μία πάγια εθνική διεκδίκηση, η διεκδίκηση των αποζημιώσεων από την περίοδο της γερμανικής κατοχής και του κατοχικού δανείου δεν αποτελεί πια διεκδίκηση για τη χώρα μας kaτ/// και ένα ευρώ να ήταν, όπως έλεγε ο αείμνηστος Μανώλης Γλέζος, έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να τις διεκδικήσουμε. Να λοιπόν οι μεγάλοι εθνικόφρονες στα εύκολα, που γίνονται αμνοί και όρνιθες στα δύσκολα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Σε νεότερη δήλωση του ο κ. Σκέρτσος αναφέρει:

«Η θέση της κυβέρνησης για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο είναι καθαρή και εκφράστηκε στην τελευταία συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Καγκελάριο Scholz. Παραμένει ένα ανοιχτό ζήτημα, ειδικά το κατοχικό δάνειο, και προσβλέπουμε σε συζήτηση και επίλυση με την Γερμανική κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις νομικές εκκρεμότητες.»

Από τον Έβρο ο κ. Τσίπρας τόνισε δεν θα γκρεμίσει το φράχτη, αλλά θα γκρεμίσει το φράχτη των ανισοτήτων.
Εμείς που δεν σκεφτήκαμε να βγαλουμε φωτογραφίες στο φράχτη, είμαστε εμείς που όταν το BARBAROS παραβίασε τα κυριαρχιακά δικαιώματα ήμασταν απέναντι με τη φρεγάτα ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ και είπαμε σε θα περάσει, τόνισε.

Η πιο ισχυρή τιμωρία στο καθεστώς της αδικίας που μας κυβερνά, είναι να ηττηθεί αν το βράδυ των εκλογών υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιοδεύει στη Θεσσαλία με ομιλίες σε Βόλο και Τρίκαλα.

 

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρώην διοικητής της Διοίκησης Κοινών Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποίησε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να ηττηθεί από τη Ρωσία το 2024. Ο...

ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στην Αττάλεια της Τουρκίας, καθώς δεκάδες άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί σε τελεφερίκ στον αέρα. Το περιστατικό...

ΚΟΣΜΟΣ

Οι ιρανικές ειδικές δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας, κατέλαβαν σήμερα στην περιοχή του Κόλπου του Ομάν, πλοίο μεταφοράς...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε ακρωτηριασμό και των δύο κάτω άκρων υποβλήθηκε η 20χρονη φοιτήτρια, η οποία είχε νοσήσει από μηνιγγίτιδα τον περασμένο Φεβρουάριο στην Πάτρα. Η νεαρή...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr