Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιξε η «κούρσα» διαδοχής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ με την Αχτσιόγλου: Στο «παζλ» Παππάς, Τσακαλωτός – «Στάση αναμονής» από Πολάκη και Δούρου

Την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ανακοίνωσε η Έφη Αχτσιόγλου από το περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών. «Για εμάς δεν υπάρχει Αριστερά ή Κέντρο, είμαστε με τους πολλούς» δήλωσε, επισημαίνοντας την ανάγκη ενός νέου ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεσματικού και μεθοδικού. Την Παρασκευή, αναμένεται η υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο φαίνεται πως «κλειδώνει» και η κάθοδος του Νίκου Παππά.

Η κ. Αχτσιόγλου επέλεξε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της σε εναν διαφορετικό χώρο και χρόνο από αυτόν της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, θέλοντας, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες της, να δώσει το στίγμα ότι η υποψηφιότητα για την προεδρία αφορά και την κοινωνία, καθώς ο πρόεδρος ή ή πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Βασική της άποψη αποτέλεσε ότι το κόμμα πρέπει να εκτείνεται από τη ριζοσπαστική Αριστερά μέχρι το προοδευτικό Κέντρο και σε αυτό πρέπει όλοι να συνεργαστούν, είτε προέρχονται, όπως συνηθίζει να λέει, από το ΚΚΕ Εσωτερικού είτε από το ΠΑΣΟΚ είτε από άλλού. Τις επόμενες ημέρες θα αρχίσει τις περιοδείες, ξςκινώντας την ερχόμενη εβδομάδα, από περιοχές κοντα στην Αττική.

Τα «χαρτιά τους ανοίγουν» και οι άλλοι υποψήφιοι. Την Παρασκευή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όπως όλα δείχνουν, θα ανακοινώσει υποψηφιότητά του. Κεντρική θέση του κατά την πρόσφατη κοινοβουλευτική διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων ήταν ότι η ελληνική κοινωνία χρειάζεται μια δυνατή αριστερά που θα παλεύει για τους μισθούς, για τα δικαιώματα, για την νέα γενιά.

«Κλείδωσε» και η υποψηφιότητα του Νίκου Παππά ο οποίος θα την ανακοινώσει από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής. Ο κ. Παππάς προκρίνει ως μονόδρομο για τον ΣΥΡΙΖΑ, την περαιτέρω προώθηση του κεντροαριστερού ανοίγματος και όχι να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς στους κόλπους της ριζοσπαστικής αριστεράς, εκτιμώντας ότι θα οδηγούσε σε καθίζηση το κόμμα.

Ξεκίνησε η κούρσα διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου

Το πρώτο κομμάτι στο «πάζλ» της κούρσας διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα συμπλήρωσε η Έφη Αχτσιόγλου, στο Ωδείο Αθηνών, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της για την ηγεσία, δίνοντας το πρώτο πολιτικο-ιδεολογικό στίγμα.

«Οι αντίπαλοί μας κατασκευάζουν το δίλημμα «προς το κέντρο ή προς την αριστερά;». Δεν υπάρχει τέτοιο δίλημμα για εμάς. Ξέρουμε πολύ καλά με ποιους είμαστε. Είμαστε με τους πολλούς, είμαστε με το δίκιο. Αυτό που θέλουμε σήμερα είναι να είμαστε η δύναμη της δημιουργικής αντιπολίτευσης, έτσι όπως οι καιροί και οι νέες συνθήκες το απαιτούν. Ώστε να γίνουμε αύριο η ρεαλιστική και αποτελεσματική διακυβέρνηση υπέρ των πολλών» δήλωσε μεταξύ άλλων η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, ήταν το πρώτο στέλεχος το οποίο τάχθηκε δημοσίως υπέρ της υποψηφιότητας της κ. Αχτσιόγλου. «Η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου αποτελεί μια επιλογή ανανέωσης και ενότητας. Μια επιλογή από το “νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ”, όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος με ανάρτησή του στα social media.

Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, το Σαββατοκύριακο θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο Νίκος Παππάς, ο οποίος στηρίζει το περαιτέρω άνοιγμα στην κεντροαριστερά, ενώ στο στόχαστρό του μπήκε και η οικονομική πολιτική της περιόδου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «φωτογραφίζοντας» τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Την υποψηφιότητά του αναμένεται να ανακοινώσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Στάση αναμονής» τηρούν ακόμη ο Παύλος Πολάκης και η Ρένα Δούρου, ενώ την Πέμπτη θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

Copyright © 2020 Updatetimes.gr