Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Απονομή πτυχίων της Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο (ΦΩΤΟ)

Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 έγινε η τελετή απονομής πτυχίων στους τρεις αποφοιτήσαντες, π. Ευδόκιμο Μαθιουδάκη, κ. Χρυσοβαλάντη Μαθιουδάκη και κ. Τριαντάφυλλο Τζίτζικα, ο οποίος ήταν και ο αριστεύσας της χρονιάς.

Πεντακόσιοι (500) και πλέον άνθρωποι παρεκάθησαν στο δείπνο που έγινε στο πολιτιστικό κέντρο της Ι. Αρχιεπισκοπής «Metropolitan Centre». Τελετάρχης της βραδιάς ήταν ο Άρχων κ. Γρηγόρης Καράκουλας. Οργανώθηκε άριστα από την πρόεδρο της Κοινότητας Αγ. Νικολάου Τορόντο και του πολιτιστικού κέντρου κα Αναστασία Σωτηροπούλου και τους εκλεκτούς συνεργάτες της.

Στην επιτυχία συνέβαλαν οι Κοινότητες Τορόντο και περιχώρων και ιδιαίτερα οι ιερείς και τους ευχαριστούμε όλους.

Ιδιαίτερη μνεία και ευχαριστίες απευθύνουμε στον κοσμήτορα της Θεολογικής Ακαδημίας Επίσκοπο Πατάρων κ. Αθηναγόρα και στους καθηγητές της ιερείς, οι οποίοι ως γνωστό διδάσκουν εντελώς δωρεάν.

Στο τραπέζι των επισήμων παρεκάθησαν πολλοί μεταξύ των οποίων ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Παναγιώτης Αντωνάτος, ο Ουκρανός Επίσκοπος Andriy, η πρόεδρος της ΕΚΤ κα Μπέτυ Σκουτάκη και ο Άρχων κ. Μιχαήλ Χριστοδούλου, του οποίου ο πατέρας Ιωάννης αγόρασε το κτίριο της Ι. Αρχιεπισκοπής όπου στεγάζεται και η Ακαδημία και επιπλέον προσέφερε στην Ιερά  Αρχιεπισκοπή αρκετά εκατομμύρια δολάρια.

Τους συνδαιτυμόνες καλωσόρισε ο κοσμήτωρ της Θεολογικής Ακαδημίας Επίσκοπος Πατάρων κ. Αθηναγόρας. Χαιρετισμό απηύθυναν, ο Άρχων κ. Σπύρος Βολονάκης, Διευθυντής Ελληνορθόδοξης Παιδείας της Ι. Αρχιεπισκοπής Καναδά, η κα Ζωή Βερούτη, Πρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά, ο π. Παναγιώτης Αυγερόπουλος, Πρόεδρος Συνδέσμου Ιερέων, ο κ. Aris Babikian, Βουλευτής του Οντάριο, ο οποίος διάβασε γράμμα του πρωθυπουργού του Οντάριο κ. Doug Ford και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Παναγιώτης Αντωνάτος.

Kύριος ομιλητής ήταν ο π. Χριστόδουλος Παπαδέας, πρώην κοσμήτωρ της Θεολογικής Ακαδημίας, ο οποίος μίλησε ταπεινά και πνευματικά.
Ακολούθησε θαυμάσιο μουσικό διάλειμμα με τους φοιτητές και τους ιερείς. Τραγούδησαν μαζί όλοι οι συνδαιτυμόνες και δημιουργήθηκε όμορφη ατμόσφαιρα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος απηύθυνε πατρικές νουθεσίες στους αποφοίτους με θέμα «Βασικά στοιχεία για την επιτυχία των κληρικών και την σωτηρία όλων». Εκάλεσε τους αποφοίτους να πιστεύουν απόλυτα στον Χριστό και την Ανάστασή Του και να ζουν τα της ουρανίου βασιλείας του Θεού σαν πραγματικότητες, όπως λέει ο Απόστολος Παύλος και ευχήθηκε καλή αντάμωση στο θυσιαστήριο, δηλαδή την Αγία Τράπεζα και στη βασιλεία των ουρανών.

Με την προτροπή του Αρχιεπισκόπου Σωτηρίου ο Γεν. Πρόξενος κ. Παναγιώτης Αντωνάτος επέδωσε το πτυχίο στον π. Ευδόκιμο Μαθιουδάκη, ο Άρχων Μιχαήλ Χριστοδούλου στον κ. Χρυσοβαλάντη Μαθιουδάκη και ο Διευθυντής της Ακαδημίας Επίσκοπος Αθηναγόρας στον αριστεύσαντα κ. Τριαντάφυλλο Τζίτζικα. Στη συνέχεια εικόνες του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, -προστάτη της Θεολογικής μας Ακαδημίας-, τις οποίες φιλοτέχνησε η Ι. Μονή Πατροκοσμά, επέδωκαν στους αποφοίτους ο π. Χριστόδουλος Παπαδέας, ο Επίσκοπος Andriy και η Γερόντισσα Αλεξία.

Ο Άρχων κ. Γεώργιος Μάλλης από το Sudbury προσέφερε ολοκαίνουργια Mercedes αξίας $78.000 και τον ευχαριστούμε θερμά. Τέθηκε σε λαχειοφόρο, η οποία είχε καλή επιτυχία και την Mercedes κέρδισε ο κ. Φώτιος Ανδρινόπουλος από την Κοινότητα της Ottawa.

Πηγή: Ορθοδοξία News Agency

Σχετικά άρθρα

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Το πρωί της Πέμπτη ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε σε ακρόαση, στο κατάλυμά του κατά την παραμονή του στην Αθήνα, την Πρέσβη...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Tου Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας εκφράζει την βαθύτατη αγαλλίαση και ευγνωμοσύνη της προς την Αγία και Μεγάλη Εκκλησία της...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του στην Αθήνα, απηύθυνε χαιρετισμό στην ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε, το πρωί της...

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Συνάντηση με την Υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, είχε σήμερα το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.  Όπως αναφέρει η κ. Κεραμέως σε ανάρτησή της...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr