Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Κάνουμε ό,τι μπορούμε για τους ευάλωτους

«Δεν κομπάζουμε για τα απολύτως αναγκαία μέτρα που λάβαμε για τη στήριξη των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αλλά κι εσείς μην τα υποβαθμίζετε, δίνοντας την εντύπωση ότι με μαγικό ραβδί  μπορούν να βρεθούν τα χρήματα. Να μην καταφεύγουμε σε προσεγγίσεις πολιτικής υποκρισίας», τόνισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στη Βουλή για την τροπολογία που προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις της έκτακτη οικονομική ενίσχυση που θα δοθεί έως τις 21 Απριλίου σε πέντε κατηγορίες: Στους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανασφάλιστους υπερήλικες, τους δικαιούχους αναπηρικών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ και τους δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και Επιδόματος Παιδιού.

Ο συνολικός αριθμός των ωφελούμενων είναι 1,7 εκατομμύρια και ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων ανέρχεται στα 324 εκατ. ευρώ.

«Δεν λέμε ότι λύνεται το πρόβλημα των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με τα έκτακτα βοηθήματα», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης απαντώντας στις επικρίσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης που χαρακτήρισαν ανεπαρκή τα μέτρα.

«Η κυβέρνηση εκτιμά ότι στην παρούσα φάση μπορούμε να πάμε έως εκεί, συνεκτιμώντας τις αντοχές του προϋπολογισμού και εξετάζοντας όλα τα δεδομένα. Τα χρήματα που δίνουμε προέρχονται είτε από τους φορολογουμένους είτε από δανεισμό, με όλα τα ρίσκα που αυτός συνεπάγεται.  Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, ούτε μαγικές συνταγές. Δίνουμε έντιμες εξηγήσεις στους Έλληνες πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης ειδικά για τους συνταξιούχους -που «Με το νόμο Βρούτση επήλθαν σημαντικές βελτιώσεις για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους σε σχέση με το νόμο Κατρούγκαλου, ιδίως για αυτούς που εργάζονταν για πάνω από 30 χρόνια. Αρκετοί το βλέπουν ήδη στην τσέπη τους,  άλλοι θα το δουν τα επόμενα χρόνια μέσα από το «ροκάνισμα» της προσωπικής διαφοράς και στην παρέμβαση που έγινε εκεί. Έγιναν επίσης παρεμβάσεις υπέρ των εργαζόμενων συνταξιούχων, για τα ορφανά παιδιά και από τους δυο γονείς. Έγινε επίσης παρέμβαση εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή που κατέβηκε από το 22% στο 9% και με αυτό τον τρόπο ένα τμήμα των συνταξιούχων πληρώνει λιγότερα χρήματα στην Εφορία. Και μέσα στο κλίμα των δυσκολιών που έχουμε αποφασίστηκε δυο φορές  η καταβολή έκτακτου βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους».

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε επίσης και στους 27.000 χαμηλοσυνταξιούχους που υπέβαλαν ενστάσεις για τη μη λήψη του έκτακτου βοηθήματος (που δόθηκε τα Χριστούγεννα) και οι οποίες απορρίφθηκαν από την ΑΑΔΕ, καθώς από τις διασταυρώσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσαν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που είχαν τεθεί.

«Η κυβέρνηση έκανε το καλύτερο που μπορεί να κάνει με γνώμονα τις οικονομικές δυνατότητες της χώρας. Στεκόμαστε δίπλα στους οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας με συνεχείς παρεμβάσεις», κατέληξε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

«Να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την αναζωογόνηση της πολιτικής διαδικασίας και την υλοποίηση της λύσης των δύο κρατών στη Μέση Ανατολή»,...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα για τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την κυβέρνηση να λέει από την πλευρά της ότι είναι προφανές ότι...

ΕΛΛΑΔΑ

«Βασική επιδίωξη της Κυβέρνησης, είναι η ουσιαστική αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, κάτι που προβλέφθηκε για πρώτη φόρα νομοθετικά, με τον νόμο 3500/2006, από...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αφορμή χθεσινές δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη, αναφορικά με φερόμενη προβληματική διασύνδεση των νησιών των Κυκλάδων με την ηπειρωτική χώρα,...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr