Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Χρ. Σταϊκούρας για Ρόδο: Συνεχείς προσπάθειες για εξυπηρέτηση επισκεπτών και επιστροφή τουριστών

Συνεχίζεται η επιχείρηση για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών που αναχωρούν από το Αεροδρόμιο της Ρόδου, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που προέκυψαν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, υπό τον συντονισμό του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα.

«Βρισκόμαστε από την πρώτη στιγμή σε επικοινωνία με το αεροδρόμιο, το οποίο με όλους τους αρμόδιους φορείς εξακολουθεί να παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια για την άμεση εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις και συνδράμει σε όλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται στο νησί για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Σε στενή συνεργασία με τον γενικό διευθυντή Επιχειρησιακών Λειτουργιών της Fraport Greece, Παναγιώτη Σπυράτο και τη διοίκηση του Αεροδρομίου της Ρόδου, αλλά και τις αεροπορικές εταιρείες και τους τοπικούς φορείς, η κατάσταση στο Αεροδρόμιο τείνει να ομαλοποιηθεί και μέχρι στιγμής διαμορφώνεται ως εξής:

Πτήσεις επαναπατρισμού: 17 πτήσεις έχουν πραγματοποιηθεί εκτάκτως από χθες, Κυριακή 23 Ιουλίου έως σήμερα στις 15:00, μεταφέροντας 2.115 επιβάτες στον προορισμό τους. Συνολικά σήμερα εκτελούνται 21 πτήσεις επαναπατρισμού και ανάλογες πτήσεις αναμένεται να διεξαχθούν και τις επόμενες ημέρες, ώστε να ολοκληρωθεί η συνολική μετακίνηση των τουριστών που επιθυμούν να αναχωρήσουν από το νησί.

Επιβατική κίνηση Αερολιμένας Ρόδου «Διαγόρας»: Συνολικά χθες, Κυριακή, έγιναν 160 προγραμματισμένες πτήσεις, ενώ για σήμερα, Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθούν 154.

Επιπλέον, εντός του τερματικού σταθμού του Αεροδρομίου Ρόδου «Διαγόρας» έχουν διαμορφωθεί ειδικοί χώροι φιλοξενίας για τους αναχωρούντες επιβάτες και έχουν τοποθετηθεί πτυσσόμενα κρεβάτια παροχή της Πολιτικής Προστασίας. Στους συγκεκριμένους χώρους δίδεται προτεραιότητα σε οικογένειες με ανήλικα παιδιά.

Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς συνεχίζεται αδιαλείπτως η παροχή δωρεάν τροφίμων και εμφιαλωμένου νερού και ειδών πρώτης ανάγκης, σε όλους τους επιβάτες. Σημειώνεται, επίσης, ότι ο χώρος του αεροδρομίου έχει παραχωρηθεί στα πληρώματα των αεροσκαφών πυρόσβεσης, προκειμένου να διευκολυνθεί το δύσκολο έργο τους.

Τέλος, το αεροδρόμιο βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, ώστε η πρόσβαση των αναχωρούντων επιβατών στο αεροδρόμιο να γίνεται ομαλά και με ασφάλεια.

www.ertnews.gr

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και στις 06:30 το...

ΚΟΣΜΟΣ

Ο ισραηλινός στρατός παρουσίασε σχέδιο για την «εσπευσμένη απομάκρυνση» του άμαχου πληθυσμού από τις «ζώνες των εχθροπραξιών» στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν σήμερα (26/2)...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλησιάζει η λήξη της διορίας που έχουν οι οδηγοί οχημάτων μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας. Όσοι δεν έχετε πληρώσει...

ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες Κυριακή καθώς μάζευαν τρούφες εξαιτίας έκρηξης νάρκης τοποθετημένης από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) σε περιοχή της ερήμου,...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr