Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθηναίων: Στην υπηρεσία των δημοτών το νέο Πολυδύναμο Δημοτικό Ιατρείο Πετραλώνων

Σ’ έναν σύγχρονο και αναβαθμισμένο χώρο λειτουργεί το Δημοτικό Ιατρείο Πετραλώνων, το οποίο μετατρέπεται πλέον σε Πολυδύναμο Κέντρο με ενισχυμένες όλες τις υπηρεσίες του και το ιατρικό δυναμικό και με στόχο να καλύψει πλήρως τις ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας των κατοίκων της 3ης δημοτικής κοινότητας της Αθήνας. Βρίσκεται επί της οδού Πειραιώς 108 (1ος όροφος) και πρόκειται για το 4ο κατά σειρά Πολυδύναμο Κέντρο που εντάσσεται στο δίκτυο των έξι Δημοτικών Ιατρείων του δήμου Αθηναίων.

Καθημερινά, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, δημότες κάθε ηλικίας θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν δωρεάν τις προσφερόμενες υπηρεσίες Υγείας και συμβουλευτικής, ενώ θα μπορούν παράλληλα να αξιοποιούν και τις κοινωνικές υπηρεσίες.

«Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η παροχή φροντίδας στους πολίτες και η προστασία τους είναι πιο πολύτιμη από ποτέ», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και συνέχισε: «Οφείλουμε να δημιουργούμε τις συνθήκες εκείνες που θα κάνουν τους πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς απέναντι σε ό,τι απειλεί την υγεία και την ισορροπία της καθημερινότητάς τους. Δημιουργώντας ένα νέο Πολυδύναμο Ιατρικό Κέντρο στα Πετράλωνα, χτίζουμε ανθεκτικότητα από τα κάτω προς τα πάνω».

Και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε τις δομές υγείας σε ολόκληρη την πόλη, με στόχο να καλύψουμε κάθε μικρή ή μεγάλη ανάγκη πρωτοβάθμιας φροντίδας και στις επτά δημοτικές κοινότητες».

Τα Πολυδύναμα Κέντρα αποτελούν ενισχυμένα Δημοτικά Ιατρεία και παρέχουν τη δυνατότητα να προσφέρονται από ένα και μόνο Κέντρο ιατρικές, κοινωνικές, ψυχολογικές, εργασιακές και νομικές υπηρεσίες, οι οποίες απευθύνονται σε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, εντελώς δωρεάν.

Όπως αναφέρουν από τον δήμο Αθηναίων, τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα Δημοτικά Ιατρεία έχουν ενισχυθεί με επιπλέον ιατρικό προσωπικό, υποδομές και νέο μοντέλο λειτουργίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του δήμου, σε όλη αυτή την περίοδο, έχουν κλειστεί στα Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας περισσότερα από 450.000 ραντεβού, από τα οποία πάνω από 210.000 ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ/STR

«Είμαστε υπερήφανοι για τη νέα προσθήκη στις δομές Υγείας του δήμου Αθηναίων. Οι πολίτες της 3ης Κοινότητας, αλλά και ολόκληρης της Αθήνας, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν, χωρίς κόστος, υπηρεσίες υγείας από έμπειρους ιατρούς, αλλά και κοινωνικές υπηρεσίες από εξειδικευμένους επιστήμονες. Ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα ολοκληρώνεται με επιτυχία και προχωράμε δυναμικά στα επόμενα σχέδιά μας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Αθήνα», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Δημοτικών Ιατρείων Μανόλης Καλαμπόκας.

Στο νέο Πολυδύναμο Κέντρο του δήμου Αθηναίων στα Πετράλωνα, έχουν ήδη προσληφθεί και θα παρέχουν υπηρεσίες επαγγελματίες Υγείας διαφόρων ειδικοτήτων, όπως γενικός ιατρός, παιδίατρος, γυναικολόγος, φυσίατρος, οδοντίατρος, ορθοπεδικός, φυσικοθεραπευτής, μαία, νοσηλευτής/τρια, διατροφολόγος κ.ά.

Το Κέντρο παρέχει στους δημότες πρωτοβάθμια περίθαλψη, που περιλαμβάνει από κλινική εξέταση, συνταγογράφηση φαρμακευτικής αγωγής και διαγνωστικών εξετάσεων, εκτέλεση ιατρικών, οδοντιατρικών πράξεων, μέχρι και δράσεις σε επίπεδο κοινότητας από ένα μεγάλο φάσμα ιατρικών και παραϊατρικών επιστημονικών ειδικοτήτων. Με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των αναγκών κάθε ωφελούμενου, όλες οι επιστημονικές ειδικότητες διασυνδέονται.

Παράλληλα, το Πολυδύναμο Κέντρο παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη από ψυχολόγους, νομική υποστήριξη, υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, καθώς και δράσεις σε επίπεδο κοινότητας από κοινωνικούς επιστήμονες, που ειδικεύονται στην παροχή εξατομικευμένων υπηρεσιών.

Επίσης, προσφέρει εξατομικευμένη εξυπηρέτηση στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών, τόσο αυτών που παρέχει ο δήμος όσο και αυτών που παρέχουν δημόσιοι φορείς και οργανισμοί́, αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις στα όρια του δήμου Αθηναίων. Κάθε επίσκεψη στο ιατρείο πραγματοποιείται μετά από τηλεφωνικό ραντεβού (210 3427515).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΘΗΤΕΙΑ είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης που διοργανώνεται στη Roma Gallery (23.04.2024 – 25.05.2024) σε επιμέλεια του ιστορικού Τέχνης, Γιώργου Μυλωνά, σαν ένδειξη...

ΚΟΣΜΟΣ

Μία ένορκος στην ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της αφού δήλωσε ότι αισθάνεται φόβο καθώς δημοσιοποιήθηκαν ορισμένα στοιχεία της ταυτότητάς...

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αμερικανός Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κόσοβο, Jeff Hovenier, δήλωσε ότι οι πρόσφατες περιπτώσεις δολοφονιών και αυτές της ενδοοικογενειακής βίας δείχνουν την ανάγκη...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Υπογραμμίζω για μία ακόμα φορά ότι το έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές βαίνει προς ολοκλήρωση και δεν υπάρχει καμιά απολύτως...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr