Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Κούκας (Κοινοτάρχης Βλοχού) στο Πρώτο: Περιφέρεια και Δήμοι να δώσουν τους τρεις τελευταίους τους μισθούς στους κατοίκους – Δεν ντρέπονται τι θα παραδώσουν; (audio)

Αποφασισμένος να σωθεί το χωριό Βλοχός και να παραμείνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους, εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο πρόεδρος της κοινότητας, Γιάννης Κούκας.

Όπως ανέφερε, μέχρι να ολοκληρώσει την θητεία του και να παραδώσει στον διάδοχό του μετά τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ζητά από Περιφέρεια, Δήμους και Αντιδημάρχους, να καταθέσουν τους μισθούς τους των τριών τελευταίων μηνών του έτους σε ειδικό λογαριασμό, για να μοιραστούν τα χρήματα στους κατοίκους του χωριού τα Χριστούγεννα.

«Εγώ θεωρώ ότι τα σπίτια θα σωθούν. Θα δουλέψουμε όλοι. Θα μας βοηθήσει η πολιτεία να φτιάξουμε τα σπίτια μας. Αυτό θέλουμε, να μας βοηθήσει η πολιτεία να μας δώσει αποζημιώσεις, γενναίες αποζημιώσεις. Δεν ζητάμε παραπάνω από αυτά που αξίζουν τα σπίτια. Τις ζημιές που πάθαμε θέλουμε να επουλώσουμε και αν έχουμε βοήθεια από την πολιτεία και από επιφανείς ανθρώπους που έχουν μια οικονομική δύναμη, μπορούμε να τα κρατήσουμε» είπε αρχικά.

«Από την Περιφέρεια και από το Δήμο, εγώ έχω ένα λογαριασμό. Αυτοί οι άνθρωποι αν τιμούν τις θέσεις τους και τις καρέκλες που έχουνε, να βάλουνε τους τρεις τελευταίους μήνες, εγώ τελειώνω 31/12, η ζωή μου θα συνεχίσει να είναι όπως είναι σήμερα, μέσα στο βούρκο, αυτοί οι άνθρωποι να βάλουν τον μισθό τους για τους τρεις τελευταίους μήνες μέχρι να παραδώσουν. Δεν ξέρω αν επανεκλεγεί και ποιος θα επανεκλεγεί, να βάλουν τα χρήματα στον λογαριασμό αυτό να βοηθήσουν τον κόσμο του Βλοχού. Οι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και Περιφέρεια. Αν θέλουν να δείξουν έμπρακτα ότι σκέφτονται τους ανθρώπους που είναι εδώ, για τους όποιους ανθρώπους, αυτοί είναι υπεύθυνοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
«Αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα. Προσπάθησα να κάνω πράγματα στο χωριό μου, φτιάξαμε πράγματα στο χωριό μου και αυτή τη στιγμή εγώ στον επόμενο θα παραδώσω ένα χωριό μέσα στον βούρκο.  Το λέω και ντρέπομαι. Ντρέπομαι γι’ αυτό που θα παραδώσω. Αυτοί οι άνθρωποι δεν ντρέπονται για αυτό που παραδίδουν;» τόνισε ο κ. Βλοχός.

Περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το χωριό ακόμα και σήμερα, ο κ. Κούκας επισήμανε «είναι ακριβώς όπως ήταν την πρώτη μέρα, μπορώ να πω ότι τώρα πλέον είμαστε χειρότερα. Ένας βούρκος υπάρχει στο χωριό, ένας βούρκος, λάσπη και τίποτα άλλο». Όλο το χωριό είναι καφέ και μαύρο, τόνισε ο κ. Κούκας, ενώ υποστήριξε ότι δεν έχει φανεί βοήθεια από πουθενά. Τα νεκρά ζώα περισυνέλλεξαν οι ίδιοι οι κάτοικοι, σημείωσε, καθώς μόνο μία φορά πήγε στην περιοχή βοήθεια για τον σκοπό αυτό και στη συνέχεια, τα έβρισκαν μπροστά στα σπίτια τους, οπότε αναγκάστηκαν να τα μαζέψουν οι ίδιοι.

«Το παράπονό μου και το παράπονο όλων των κατοίκων του χωριού, γιατί αντιπροσωπεύω το χωριό μου, δεν έχουν έρθει ένας άνθρωπος από το Δήμο και ένας άνθρωπος από την περιφέρεια. Από την Πολιτεία μας επισκέφθηκαν κάποιοι βουλευτές. Αλλά έμπρακτα, γατί εγώ με τον Δήμο έχω να κάνω και με την Περιφέρεια, δεν έχουν έρθει. Έστω για τη συμπαράσταση την ψυχολογική που θα χρειαστεί ο κόσμος. Δεν ξέρω γιατί» τόνισε.

«Θρήνος. Ένας θρήνος υπάρχει» δήλωσε ο κ. Κούκας. «Αν μπορούσατε να κάνετε μια βόλτα μέσα στο χωριό, στους ανθρώπους που βγάζουν τα πράγματα. Θρήνος. Υπάρχουν φωτογραφίες που προσπαθούσαν, από ό,τι μπορούσαν, να σώσουν, κάποιες φωτογραφίες, οι γυναίκες να κλαίνε, οι άντρες να είναι οργισμένοι, να βγάζουν πράγματα. Τις αναμνήσεις μας πετάξαμε» περιέγραψε, ενώ, όπως είπε, η σύζυγός του, έψαχνε να βρει τα στέφανα του γάμου τους και οι φωτογραφίες των παιδιών του δεν υπάρχουν.

Ως προς το οικονομικό μέρος της καταστροφής και τη βοήθεια για να ορθοποδήσουν οι κάτοικοι, ο κ. Κούκας σημείωσε πως τα 6.600 ευρώ, την πρώτη βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς δεν την έχουν πάρει όλοι, προσθέτοντας πως δεν ξέρει τον ακριβή λόγο, μπορεί να έχει να κάνει με λάθος στοιχεία τραπεζικά ή άλλα.  

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την Ελλάδα. Δεν μπορώ να απαριθμήσω τώρα ανθρώπους και συλλόγους που ήρθαν να μας βοηθήσουν και είναι από όλη την Ελλάδα, από τη Λακωνία, την Καλαμάτα, από Κρήτη ήρθανε, μέχρι πάνω τον Έβρο. Τι να πω, Δεν έχω λόγια να πω για τους ανθρώπους. Έχουν στείλει πράγματα, καθαριστικά, ό, τι μπορείτε να φανταστείτε, τρόφιμα» υπογράμμισε ο κ. Κούκας.

www.ertnews.gr

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο κοινοβουλευτικό «debate» που διεξάγεται στη Βουλή με θέμα την ακρίβεια μίλησε και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σ. Φάμελλος, μετά την τοποθέτηση του...

ΚΟΣΜΟΣ

Το Γενικό Επιτελείο των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων δημοσίευσε έκθεση σχετικά με τη συντριβή του ελικοπτέρου του προέδρου Ραϊσί, στην οποία αναφέρεται ότι δεν βρέθηκαν...

ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν σήμερα Παρασκευή οι εφοριακοί της ΔΟΥ Χαλκίδας και δύο ιδιώτες, με βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε κύκλωμα που εκβίαζε...

ΕΛΛΑΔΑ

Ένας πυροσβέστης επταετούς θητείας εμπλέκεται στα επεισόδια του Ρέντη,όπου δολοφονήθηκε ο αστυνομικός των ΜΑΤ Γιώργος Λυγγερίδης και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ERTNews, με...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr