Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Συνελήφθη φασίστρια συνταξιούχος εκπαιδευτικός που φέρεται να σχεδίαζε απαγωγή του υπουργού Υγείας

Η γερμανική ομοσπονδιακή δικαιοσύνη ανακοίνωσε χθες Πέμπτη τη σύλληψη στη Σαξονία ηγετικής μορφής γκρουπούσκουλου της άκρας δεξιάς, που φέρεται να σχεδίαζε τη διάπραξη επιθέσεων στη χώρα και την απαγωγή του ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας.

Η συνωμοσία αποκαλύφθηκε τον Απρίλιο, μετά τη σύλληψη τεσσάρων συνεργών της ενδιαφερομένης, που κατονομάζεται ως Ελίζαμπεθ Ρ., χωρίς να δίνεται η ηλικία της.
Τη βαραίνουν υποψίες για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και συνέργεια στην προετοιμασία εγχειρήματος εσχάτης προδοσίας εναντίον του κράτους», διευκρίνισε η εισαγγελία της Καρλσρούης, αρμόδια για υποθέσεις τρομοκρατίας και κατασκοπείας.

Η Ελίζαμπεθ Ρ. φέρεται να ήταν ανώτερο στέλεχος στην ιεραρχία της ομάδας, διέτασσε να προχωρήσουν και συντόνιζε σχέδια. Φέρεται επίσης να ενεχόταν στις προσπάθειες δυο συνεργών της να προμηθευτούν οπλισμό και εκρηκτικά.

Πρόθεση του ακροδεξιού γκρουπούσκουλου ήταν να δημιουργηθούν συνθήκες «εμφυλίου πολέμου» στη Γερμανία, μέσω της διάπραξης επιθέσεων εναντίον υποδομών ηλεκτροδότησης για να προκληθεί «χάος».

Οι πρωταγωνιστές του ήθελαν επίσης να απαγάγουν τον ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, πρωτοψάλτη των αυστηρών μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, από τα μαύρα πρόβατα των «Querdenker» («αντικομφορμιστών»), όπως αυτοπροσδιορίζονται στη Γερμανία οι πολέμιοι της κυβερνητικής πολιτικής στο πεδίο της δημόσιας υγείας.

Η αποκάλυψη της συνωμοσίας τον Απρίλιο προκάλεσε σάλο στη Γερμανία. Ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, που πλέον ζει με μόνιμη αστυνομική φύλαξη, καταδίκασε τα σχέδια αυτής της «πολύ μικρής αλλά πολύ επικίνδυνης μειονότητας».

Η ομάδα μοιραζόταν σε δυο βραχίονες, έναν στρατιωτικό κι έναν πολιτικό-διοικητικό, σύμφωνα με την εισαγγελία. Η ύποπτη φέρεται επίσης να στρατολογούσε νέα μέλη. Φέρεται να είχε ήδη στερηθεί τη σύνταξή της εξαιτίας της ιδεολογίας και της δράσης της.

Πάντα σύμφωνα με την εισαγγελία, πρόκειται για οπαδό της ιδεολογίας των «Reichsbürger» («πολιτών του Ράιχ») που δεν αναγνωρίζει το Σύνταγμα που αποτελεί θεμέλιο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και διατείνεται πως εφαρμογή έχει μόνο το Σύνταγμα της Βαϊμάρης, με άλλα λόγια της Γερμανικής Αυτοκρατορίας (1871). Οι πιστοί της ιδεολογίας αυτής οραματίζονται την ανατροπή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Το συνωμοτικό ακροδεξιό κίνημα, υπό αστυνομική παρακολούθηση, ήταν πολύ ενεργό στις διαδηλώσεις εναντίον των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας κι εναντίον του εμβολιασμού κατά της COVID.

Η Ελίζαμπεθ Ρ. επρόκειτο να προσαχθεί ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή για να αποφασιστεί εάν θα παραμείνει υπό κράτηση ή όχι ωσότου να της απαγγελθούν κατηγορίες, διευκρίνισε η εισαγγελία.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς καταδίκασε έντονα την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. «Με αυτήν την ανεύθυνη και παντελώς αδικαιολόγητη επίθεση, το Ιράν...

ΕΛΛΑΔΑ

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία του Γιάνη Βαρουφάκη, που αφορούσε τη συμμετοχή του σε εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Πρόκειται για...

ΚΟΣΜΟΣ

Η Γερμανία προειδοποίησε τους πολίτες της να φύγουν από το Ιράν γιατί υπάρχει κίνδυνος κλιμάκωσης της έντασης με το Ισραήλ και κίνδυνος να συλληφθούν...

ΚΟΣΜΟΣ

Η Νικαράγουα κλείνει την πρεσβεία της στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, μετά την προσφυγή στην οποία προχώρησε η Μανάγουα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εναντίον...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr