Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

Ηνωμένο Βασίλειο: Μαθήματα εξ αποστάσεως εξαιτίας της κρίσης σχολικών κτιρίων – δημοσιεύτηκε η λίστα των σχολείων

ανταπόκριση από το Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Το Υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε την πολυαναμενόμενη λίστα με τα επικίνδυνα σχολεία που παραμένουν κλειστά.

Περισσότερα από 10 σχολεία του Λονδίνου περιλαμβάνονται στη λίστα, μεταξύ των συνολικά 147 σχολείων που έχουν πληγεί από το σκυρόδεμα που καταρρέει, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιεύθηκε σήμερα (Τετάρτη 6/9/23).

Η λίστα δείχνει ότι οι μαθητές τουλάχιστον 24 σχολείων σε όλη την Αγγλία θα λάβουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω της συγκεκριμένης κρίσης, με τέσσερα σχολεία να μεταβαίνουν πλήρως σε εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Το Ενισχυμένο Αυτόκλειστο Αεριζόμενο Τσιμέντο (RAAC) είναι ένα ελαφρύ, εύχρηστο μεν οικοδομικό υλικό, αλλά με μικρή διάρκεια ζωής,  που χρησιμοποιήθηκε ευρέως στην κατασκευή σχολείων μετά του 1950-1990 αλλά τώρα εκτιμάται ότι κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Σε περισσότερα από 100 σχολεία και κολέγια ζητήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας να κλείσουν εν μέρει ή πλήρως τα κτίρια ακριβώς τη στιγμή που οι μαθητές ετοιμάζονται να επιστρέψουν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο υπουργός για τα Σχολεία Νικ Γκιμπ είπε ότι η κατάρρευση μιας δοκού που είχε θεωρηθεί ασφαλής, πυροδότησε μια επείγουσα επανεξέταση για το εάν τα κτίρια με το RAAC θα μπορούσαν να παραμείνουν ανοιχτά.

«Επισπεύδουμε τις έρευνες και παροτρύνουμε όλους τους αρμόδιους φορείς να μας πουν τι γνωρίζουν για το Raac, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι οι ρυθμίσεις είναι ασφαλείς», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Τζίλιαν Κίγκαν.

Στην πρώτη συνεδρίαση Ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό μετά την θερινή διακοπή της Βουλής των Κοινοτήτων, ο Ρίσι Σούνακ  αντιμετώπισε ερωτήσεις για την κρίση με τα σχολικά κτίρια από τους βουλευτές, ενώ ο ηγέτη των Εργατικών παρομοίασε την αντίδραση της κυβέρνησης με αυτήν ενός «ανειλικρινή οικοδόμου» .

«Η αλήθεια είναι ότι αυτή η κρίση είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα 13 χρόνων περικοπών, ημιτελών εργασιών και πρόχειρης πολιτικής», είπε ο Κιρ Στάρμερ.

Ο κ. Σουνάκ απάντησε λέγοντας ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί και λέει ότι δεν θα ζητήσει «καμία συγγνώμη» που ενήργησε εγκαίρως ενόψει των «νέων πληροφοριών». Πρόσθεσε δε, ότι η «συντριπτική πλειοψηφία» των σχολείων δεν επηρεάζεται από το RAAC.

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Μίλτος Τεντόγλου αφού κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σχολίασε τον αγώνα του αλλά και την αλλαγή που σχεδιάζει η...

ΕΛΛΑΔΑ

Στις συλλήψεις δύο βοσκών προχώρησε χθες Παρασκευή 1/3 η Διοικητική Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανιών για εμπρησμό από πρόθεση. Οι δύο ημεδαποί  συνελήφθησαν στο πλαίσιο της...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σύμφωνα με δημοσίευση του Lancet Public Health πριν λίγες ημέρες, οι τελευταίες εκτιμήσεις του IARC (Διεθνούς Φορέα για την Έρευνα για τον Καρκίνο) δείχνουν...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι μεγάλου μήκους υποψήφιες για Όσκαρ ταινίες που έπαιξαν μόνο σε πλατφόρμες στη χώρα μας έρχονται να μας θυμίσουν ότι ο κινηματογράφος με τη...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr