Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Αποπομπή του στρατηγού Βανάτσι μετά το σάλο για το ρατσιστικό και ομοφοβικό βιβλίο του

Ο Στρατηγός Βανάτσι χάνει την ηγετική του θέση στο Γεωγραφικό Στρατιωτικό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας – αν και παραμένει προς το παρόν εκει- και μετατίθεται στη Διοίκηση Χερσαίων Επιχειρήσεων, με έδρα τη Ρώμη χωρίς διοικητικούς ρόλους.
Η απόφαση ελήφθη λίγες ώρες μετά το σάλο που προκάλεσε το βιβλίο του με μεταξύ άλλων- ομοφοβικές και ρατσιστικές τοποθετήσεις.

Όπως σημειώνει ο Ιταλικός Τύπος, στο βιβλίο ο Στρατηγός Βανάτσι, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως κληρονόμος του Ιουλίου Καίσαρα, μιλά για την Ιταλία ως μια δικτατορία των μειονοτήτων, όπως οι ομοφυλόφιλοι και οι παράτυποι μετανάστες, και πως υφίστανται “αμφισβητήσιμοι κανόνες ένταξης και ανοχής που επιβάλλονται από τις μειονότητες”. Μάλιστα, σχετικά με τους ομοφυλόφιλους, στο βιβλίο αναφέρεται χαρακτηριστικά η πρόταση: “Αγαπητοί ομοφυλόφιλοι, φυσιολογικοί δεν είστε, πάρτε το απόφαση!”

Ο Βανάτσι μιλά επίσης και για “πλύση εγκεφάλου όσων θα ήθελαν να ευνοήσουν την εξάλειψη όλων των διαφορών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων μεταξύ των εθνοτικών ομάδων, για να μην τις ονομάσουμε φυλές”. Σημειωτέον, προσθέτει και αναφορές σε γνωστά Ιταλικά πρόσωπα όπως αυτό της πρωταθλήτριας βόλεϊ Paola Enogu, η οποία είναι κόρη δύο νιγηριανών. “Είναι Ιταλίδα ως πολίτης – τονίζει ο Βανάτσι – αλλά είναι σαφές ότι τα σωματικά της χαρακτηριστικά δεν αντιπροσωπεύουν την ‘ιταλικότητα’ ”.

Ο Αντιστράτηγος Βανάτσι θεωρείται ένας έμπειρος στρατηγός του Ιταλικού Στρατού, με ένα πλούσιο βιογραφικό και σημαντική επιχειρησιακή εμπειρία και στις Ειδικές Δυνάμεις, από τη Σομαλία, την Υεμένη, τα Βαλκάνια, έως τη Λιβύη, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Το να γράφει ένα τέτοιο βιβλίο – με δηλωμένη εξ αρχής προβοκατόρικη πρόθεση – μια θεσμική προσωπικότητα αποτελεί έκπληξη, τόσο όσο το γεγονός πως το έργο βρίσκεται στην τρίτη θέση των βιβλίων μη μυθοπλασίας στο Amazon. Και αυτό, μια μόλις εβδομάδα από την έκδοσή του.

Οι αντιδράσεις, σφοδρότατες από το κοινό αλλά και από τον πολιτικό κόσμο. Ανάμεσα σε αυτές, ο Ιταλικός Στρατός ξεκαθάρισε πως “το περιεχόμενο του βιβλίου δεν είχε ποτέ υποβληθεί σε οποιαδήποτε έγκριση ή αξιολόγηση από τη στρατιωτική ηγεσία” και πως ο ίδιος ο Στρατηγός προέβη στην παραγωγή του βιβλίου. Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποστασιοποιήθηκαν από τις “εντελώς προσωπικές εκτιμήσεις” του Βανάτσι, ασκώντας τελικά “το δικαίωμα να προβούν σε κάθε δυνατή ενέργεια για την προστασία της εικόνας τους”.

Το έργο του μετά και τον σάλο που προκλήθηκε “σκαρφάλωσε” στην τρίτη θέση των βιβλίων μη μυθοπλασίας στο Amazon. Και αυτό, μια μόλις εβδομάδα από την έκδοσή του.

Ανταπόκριση Κρίστιαν Μαυρής

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τους εντατικούς βομβαρδισμούς του στη Λωρίδα της Γάζας, ένας από τους οποίους στοίχισε χθες Κυριακή τη ζωή σε 31 Παλαιστίνιους...

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα υστερεί στον αριθμό κλινικών μελετών, αφού από τα 44 δισ. ευρώ που επενδύονται στην Ευρώπη ετησίως, δυστυχώς, η χώρα μας απορροφά λιγότερο...

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, πρίγκιπας διάδοχος, πρωθυπουργός και de facto ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας, ανέβαλε προγραμματισμένη για αυτή την εβδομάδα επίσημη επίσκεψή του στην...

ΕΛΛΑΔΑ

Περίπου 2.500 τίτλοι σπουδών του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, που αντιστοιχούν στο σύνολο των προπτυχιακών τίτλων που έχουν απονεμηθεί μέχρι και σήμερα, είναι πλέον διαθέσιμοι μέσω...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr