Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Αποπομπή του στρατηγού Βανάτσι μετά το σάλο για το ρατσιστικό και ομοφοβικό βιβλίο του

Ο Στρατηγός Βανάτσι χάνει την ηγετική του θέση στο Γεωγραφικό Στρατιωτικό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας – αν και παραμένει προς το παρόν εκει- και μετατίθεται στη Διοίκηση Χερσαίων Επιχειρήσεων, με έδρα τη Ρώμη χωρίς διοικητικούς ρόλους.
Η απόφαση ελήφθη λίγες ώρες μετά το σάλο που προκάλεσε το βιβλίο του με μεταξύ άλλων- ομοφοβικές και ρατσιστικές τοποθετήσεις.

Όπως σημειώνει ο Ιταλικός Τύπος, στο βιβλίο ο Στρατηγός Βανάτσι, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως κληρονόμος του Ιουλίου Καίσαρα, μιλά για την Ιταλία ως μια δικτατορία των μειονοτήτων, όπως οι ομοφυλόφιλοι και οι παράτυποι μετανάστες, και πως υφίστανται “αμφισβητήσιμοι κανόνες ένταξης και ανοχής που επιβάλλονται από τις μειονότητες”. Μάλιστα, σχετικά με τους ομοφυλόφιλους, στο βιβλίο αναφέρεται χαρακτηριστικά η πρόταση: “Αγαπητοί ομοφυλόφιλοι, φυσιολογικοί δεν είστε, πάρτε το απόφαση!”

Ο Βανάτσι μιλά επίσης και για “πλύση εγκεφάλου όσων θα ήθελαν να ευνοήσουν την εξάλειψη όλων των διαφορών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων μεταξύ των εθνοτικών ομάδων, για να μην τις ονομάσουμε φυλές”. Σημειωτέον, προσθέτει και αναφορές σε γνωστά Ιταλικά πρόσωπα όπως αυτό της πρωταθλήτριας βόλεϊ Paola Enogu, η οποία είναι κόρη δύο νιγηριανών. “Είναι Ιταλίδα ως πολίτης – τονίζει ο Βανάτσι – αλλά είναι σαφές ότι τα σωματικά της χαρακτηριστικά δεν αντιπροσωπεύουν την ‘ιταλικότητα’ ”.

Ο Αντιστράτηγος Βανάτσι θεωρείται ένας έμπειρος στρατηγός του Ιταλικού Στρατού, με ένα πλούσιο βιογραφικό και σημαντική επιχειρησιακή εμπειρία και στις Ειδικές Δυνάμεις, από τη Σομαλία, την Υεμένη, τα Βαλκάνια, έως τη Λιβύη, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Το να γράφει ένα τέτοιο βιβλίο – με δηλωμένη εξ αρχής προβοκατόρικη πρόθεση – μια θεσμική προσωπικότητα αποτελεί έκπληξη, τόσο όσο το γεγονός πως το έργο βρίσκεται στην τρίτη θέση των βιβλίων μη μυθοπλασίας στο Amazon. Και αυτό, μια μόλις εβδομάδα από την έκδοσή του.

Οι αντιδράσεις, σφοδρότατες από το κοινό αλλά και από τον πολιτικό κόσμο. Ανάμεσα σε αυτές, ο Ιταλικός Στρατός ξεκαθάρισε πως “το περιεχόμενο του βιβλίου δεν είχε ποτέ υποβληθεί σε οποιαδήποτε έγκριση ή αξιολόγηση από τη στρατιωτική ηγεσία” και πως ο ίδιος ο Στρατηγός προέβη στην παραγωγή του βιβλίου. Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποστασιοποιήθηκαν από τις “εντελώς προσωπικές εκτιμήσεις” του Βανάτσι, ασκώντας τελικά “το δικαίωμα να προβούν σε κάθε δυνατή ενέργεια για την προστασία της εικόνας τους”.

Το έργο του μετά και τον σάλο που προκλήθηκε “σκαρφάλωσε” στην τρίτη θέση των βιβλίων μη μυθοπλασίας στο Amazon. Και αυτό, μια μόλις εβδομάδα από την έκδοσή του.

Ανταπόκριση Κρίστιαν Μαυρής

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 14:00 το στεγαστικό πρόγραμμα «Σπίτι μου», καθώς λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων. Όσοι ενδιαφερόμενοι...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου η πληρωμή του market pass για τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο. Αφορά τους παλαιούς δικαιούχους και όσους υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης...

ΕΛΛΑΔΑ

Στις καταστροφές που άφησε πίσω της η νέα κακοκαιρία σε Μαγνησία και Βόρεια Εύβοια αναφέρθηκε εταξύ άλλων σε ομιλία του στο Αργοστόλι, ο Πρόεδρος...

ΕΛΛΑΔΑ

Η Θεσσαλία και η Εύβοια είναι από τις περιοχές της χώρας που δέχτηκαν πολύ μεγάλα ύψη βροχής κατά τη διάρκεια των κακοκαιριών Daniel Και...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr