Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Elias: Αποκομμένες οδικά περιοχές στον Άνω Βόλο – Μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο (βίντεο)

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία Elias που «χτύπησε» την Μαγνησία με καταιγιστική βροχόπτωση από το απόγευμα της Τετάρτης (27/9). Αποκομμένος συγκοινωνιακά είναι ο Άνω Βόλος, καθώς η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο. Σε αρκετά σημεία, η άσφαλτος άνοιξε στα δυο, σημειώθηκαν κατολισθήσεις και έπεσαν στύλοι της ΔΕΗ.

Στο περιφερειακό της πόλης που οδηγεί στα χωριά του Πηλίου (Μακρυνίτσα, Πορταριά) ο ποταμός Άναυρος υπερείλισε προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στο οδικό δίκτυο. Τμήματα δρόμων «εξαφανίστηκαν» αφού τα ορμητικά νερά παρέσυραν το οδόστρωμα, διακόπτοντας την επικοινωνία μεταξύ τοπικών κοινοτήτων. Οι εικόνες που κατέγραψε το συνεργείο της ΕΡΤ είναι αποκαλυπτικές. Κάτοικοι είπαν στην κάμερα της ΕΡΤ πως είχαν να δουν τέτοιο πλημμυρικό φαινόμενο από το 1954.

Αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στις όχθες του ποταμού και βρίσκονται θαμμένα σχεδόν ολόκληρα κάτω από τόνους λάσπης και φερτών υλικών.

Στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δημ. Ραμματά, η κατάσταση είναι οριακή με τους χειμάρους που όμως είχαν καθαριστεί και δεν μετέφεραν πλέον φερτά υλικά. Ρεύμα και νερό δεν έχει όλος ο δήμος.

Στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου, ο Πατής Κουτσάφτης επισήμανε ότι σήμερα θα γίνει μια μεγάλη παρέμβαση σε τρία βασικά γεφύρια για να μπορεί να υπάρξει επικοινωνία μεταξύ της Ζαγοράς και των υπολοίπων δημοτικών ενοτήτων. Και πάλι οι περισσότερες ζημιές είναι σε Αη Γιάννη και Χορευτό, ενώ ρεύμα και νερό δεν υπάρχει παντού.

Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, υπάρχουν πλημμυρισμένα σπίτια σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο αλλά και Κανάλι με το οδικό δίκτυο να έχει υποστεί μεγάλες ζημιές. Το Βελεστίνο ήταν χωρίς ρεύμα τη νύχτα τώρα όμως δόθηκε ρεύμα και υπάρχει και νερό. «Παλεύουμε μόνοι μας με τα δικά μας μηχανήματα και των ιδιωτών», δήλωσε ο δήμαρχος Δημ. Νασίκας.

Στο Δήμο Αλμυρού, σύμφωνα με τον κ. Χατζηκυριάκο, τις μεγαλύτερες ζημιές έχει υποστεί η περιοχή του Πτελεού και ειδικότερα σε Άγιο Δημήτριο, Αχίλλειο και Πτελεό. Σε Σούρπη και Αλμυρό τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα ανέφερε.

Η Αγριά Βόλου δέχτηκε την μεγαλύτερη ποσότητα νερού από τον χείμαρρο Ματσάγγο, λόγω υπερχείλησης του ποταμού Κραυσίδωνα. Αποκομμένη οδικά παραμένει όλη η περιοχή προς Αγριά, Άνω και Κατω Λεχώνια και όλο το Νότιο Πήλιο λόγω ολικής καταστροφής του δρόμου. Αυτοκίνητα βρίσκονται κάτω από τόνους λάσπης και φερτών υλικών. Σκαπτικά μηχανήματα των ΟΤΑ και ιδιωτών προσπαθούν να απομακρύνουν τα στερεά υλικά που παρέσυραν τα ορμητικά νερά.

Για μια απερίγραπτη κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι του Βόλου μετά το νέο χτύπημα από μια ακόμη κακοκαιρία μίλησε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος της πόλης, Αχιλλέας Μπέος. Mιλώντας για τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής να καθαρίσει ρέματα και φρεάτια και να απομακρύνει φερτά υλικά δήλωσε ότι είναι συνεχείς. τονίζοντας ωστόσο ότι οι χειριστές των μηχανημάτων έχουν κουραστεί μετά από 20 ημέρες συνεχούς εργασίας. 

Εικόνες μεγάλης καταστροφής αντικρίζουν τα συνεργεία των δήμων της Μαγνησίας και της περιφέρειας με το πρώτο φως της ημέρας, στη δοκιμαζόμενη περιοχή του Βόλου, αλλά και σε ολόκληρο τον νομό.

Αυτή την ώρα γίνονται προσπάθειες να επιστρέψει το ηλεκτρικό ρεύμα και η υδροδότηση στο πολεοδομικό συγκρότημα. Πολίτες όλο το βράδυ βρίσκονταν παγιδευμένοι από την επέλαση της κακοκαιρίας Elias, και δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ πραγματοποιούσαν ολονύκτιους απεγκλωβισμούς. Στην περιοχή έφτασε και ο στρατός για να συνδράμει στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού των κατοίκων.

www.ertnews.gr

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΕΛΛΑΔΑ

Οι υψηλές θερμοκρασίες και το ισχυρό μελτέμι που θα φτάνει και τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο θα συνεχιστούν έως και το Σάββατο, σύμφωνα με...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 18,2% ανέρχεται το ποσοστό ασφαλιστικής κάλυψης κατοικιών της χώρας, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, η οποία βασίζεται σε στοιχεία για...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχίζει η υποβολή αιτημάτων για τη χορήγηση βεβαίωσης πιστοποίησης δαπανών επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας για τη χρήση 2023 (φορολογικό έτος 2022), όπως ενημερώνει τις...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για το νέο «δημοσιονομικό οδηγό» που θα ισχύσει από το 2025, μετά τις αλλαγές στο Σύμφωνο Σταθερότητας, θα ενημερωθούν αύριο από την Κομισιόν οι...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr