Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

ΚΚΕ για κακοκαιρία: Ανοχύρωτες πόλεις και ανυπεράσπιστος λαός απέναντι σ’ ένα σάπιο και εχθρικό κράτος

Για ανοχύρωτες πόλεις και ανυπεράσπιστο λαό απέναντι σ’ ένα σάπιο και εχθρικό κράτος που δεν θέλει και δεν μπορεί να πάρει ακόμη και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας απ’ τα φυσικά φαινόμενα, κάνει λόγο η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την κακοκαιρία Daniel. «Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει και απ’ αυτήν την κακοκαιρία που έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής 2 ανθρώπινες ζωές, 4 αγνοούμενους, κατεστραμμένες υποδομές, πλημμυρισμένα σπίτια, μαγαζιά, καλλιέργειες, αυτοκίνητα κ.ο.κ.»συνεχίζει.

«Η στάση της κυβέρνησης, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών, που αποδίδουν τις συνέπειες στην ένταση του φαινομένου, είναι για μια ακόμη φορά το “βολικό” άλλοθι για την διαχρονική ανυπαρξία σύγχρονων αντιπλημμυρικών έργων και άλλων κρίσιμων υποδομών και δικτύων, για την άναρχη δόμηση, για τη μη λήψη ακόμη και στοιχειωδών μέτρων, όπως ο καθαρισμός ρεμάτων και φρεατίων, απ’ τη στιγμή μάλιστα που έγκαιρα είχε προβλεφθεί το μέγεθος της κακοκαιρίας. Ιδιαίτερα για ορισμένες περιοχές, όπως της Μαγνησίας και της Βόρειας Εύβοιας, που κάηκαν πρόσφατα, ήταν ακόμη πιο επιτακτική αυτή η ανάγκη κι άρα ακόμη μεγαλύτερη η ευθύνη» αναφέρει.

«Ας σκεφτεί κανείς ποια θα είναι τα αποτελέσματα εάν ένα παρόμοιο φαινόμενο πλήξει την -αποψιλωμένη από δάση- Αττική, όπου σύμφωνα με επίσημες καταγγελίες δεν έχει καθαριστεί κανένα ρέμα σε Δυτική και Ανατολική Αττική, ενώ τα όποια αντιπλημμυρικά έργα προχωράνε με το σταγονόμετρο» τονίζει.

Το ΚΚΕ κατηγορεί την κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό ότι η απάντηση σε όλα τα παραπάνω ήταν ακριβώς η ίδια, όπως και στην περίπτωση των πυρκαγιών, “τρέξτε να σωθείτε” ή “μείνετε στα σπίτια σας”.

«Δεν είναι “μονόδρομος” να καιγόμαστε το καλοκαίρι και να πνιγόμαστε τον υπόλοιπο χρόνο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ως “κανονικότητα” να βρίσκεται κάθε τόσο ο λαός στο έλεος των καιρικών φαινομένων, όπως θέλουν να μας πείσουν η κυβέρνηση και τα διάφορα παπαγαλάκια. Υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες έγκαιρης πρόβλεψης, αλλά και προστασίας του λαού» σημειώνει.

Υποστηρίζει ότι το πρόβλημα είναι η διαχρονική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών, που αντιμετωπίζουν την αναγκαία αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία ως “περιττό κόστος”, ενώ την ίδια ώρα ιεραρχούνται έργα που αποφέρουν κέρδη στο κεφάλαιο. Είναι οι κατευθύνσεις της ΕΕ, που δεν θεωρεί “επιλέξιμες” τέτοιες δαπάνες. Είναι το αστικό κράτος που υπηρετεί μόνο το κέρδος και ως εκ τούτου δεν θέλει και δεν μπορεί να εφαρμόσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό στην πολεοδόμηση, τη χωροταξία, την πολιτική προστασία που να υπηρετεί πραγματικά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

«Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση και όλες τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές να πάρουν εδώ και και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, τη στήριξη των πληγέντων σε στέγαση, διατροφή κ.ά, την αποκατάσταση των δικτύων ύδρευσης και ηλεκτρισμού, την πλήρη αποζημίωση για τις καταστροφές που υπέστησαν» καταλήγει η ανακοίνωση.

www.ertnews.gr

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Μίλτος Τεντόγλου αφού κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σχολίασε τον αγώνα του αλλά και την αλλαγή που σχεδιάζει η...

ΕΛΛΑΔΑ

Στις συλλήψεις δύο βοσκών προχώρησε χθες Παρασκευή 1/3 η Διοικητική Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανιών για εμπρησμό από πρόθεση. Οι δύο ημεδαποί  συνελήφθησαν στο πλαίσιο της...

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Σύμφωνα με δημοσίευση του Lancet Public Health πριν λίγες ημέρες, οι τελευταίες εκτιμήσεις του IARC (Διεθνούς Φορέα για την Έρευνα για τον Καρκίνο) δείχνουν...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οι μεγάλου μήκους υποψήφιες για Όσκαρ ταινίες που έπαιξαν μόνο σε πλατφόρμες στη χώρα μας έρχονται να μας θυμίσουν ότι ο κινηματογράφος με τη...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr