Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κύπρος: Συνάντηση Πρώτης Κυρίας Φ. Καρσερά – Χριστοδουλίδη με την σύζυγο του Έλληνα πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε η Πρώτη Κυρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, στη σύζυγο του Έλληνα πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη, η οποία συνόδευσε τον σύζυγό της στην Κύπρο, με αφορμή την Τριμερή Σύνοδο Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ, στη Λευκωσία.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ξενάγηση από την Τιτίνα Λοϊζίδου στην ακριτική περιοχή του Αγίου Κασσιανού – Χρυσαλινιώτισσας στην εντός των τειχών Λευκωσία, όπου βρίσκονται ιστορικές Εκκλησίες, σημαντικά δείγματα αστικής αρχιτεκτονικής της Λευκωσίας, καθώς και μνημεία διαφόρων εποχών και πολιτισμών της Κύπρου.

Επισκέφθηκαν, επίσης, εργαστήρια γυναικών καλλιτεχνών της περιοχής και συνομίλησαν μαζί τους για τις παραδοσιακές τεχνικές της υφαντουργίας και της κεραμικής, αλλά και για την προσπάθεια μετεξέλιξης και προώθησης τους, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στην περιοδική έκθεση «Μύθων Αποκάλυψη: Αριάδνη – Ανδρομέδα» στην Λεβέντειο Πινακοθήκη.

Στην κα Μητσοτάκη και στην αποστολή της προσφέρθηκε γεύμα από την κα Καρσερά Χριστοδουλίδη, στην αίθουσα με τις κυπριακές συλλογές η οποία παραχωρήθηκε ευγενώς από το Ίδρυμα Λεβέντη, με συζύγους αξιωματούχων της Κυβέρνησης, πολιτικών αρχηγών, δημάρχων και τις πρώην Πρώτες Κυρίες Άντρη Αναστασιάδη και Φωτεινή Παπαδοπούλου.

Καλωσορίζοντας την κα Μητσοτάκη, η Πρώτη Κυρία εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την παρουσία της στην Κύπρο, επεσήμανε ότι ήταν χαρά της να της δώσει μια γεύση από την Ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου και ότι προσβλέπει σε μελλοντικές επισκέψεις.

Η Πρώτη Κυρία υπογράμμισε τις αδελφικές σχέσεις Κύπρου και Ελλάδας που στηρίζονται στη μακρόχρονη κοινή Ιστορία και τον πολιτισμό και σε πρόποση της ευχήθηκε ευημερία για Ελλάδα και Κύπρο και προσωπικά στην κα Μητσοτάκη υγεία και δύναμη.

Από την πλευρά της, η κα Μητσοτάκη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τον ενθουσιασμό της για τη φιλοξενία, αλλά και το πρόγραμμα ξενάγησης το οποίο περιλάμβανε αντιπροσωπευτικά παραδείγματα του κυπριακού πολιτισμού. Ήταν η πρώτη φορά που είχε την ευκαιρία να περπατήσει στη Λευκωσία και να αντικρίσει τη γραμμή αντιπαράταξης, τα φυλάκια και τη Νεκρή ζώνη.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της κας Μητσοτάκη και της κας Νετανιάχου στην Κύπρο, η Πρώτη Κυρία χάρισε στην κα Μητσοτάκη ένα έργο χαρακτικής της δημιουργού Δέσπως Πρίγκη, ενώ στην κα Νετανιάχου χάρισε μια καρφίτσα φερβολιτέ της δημιουργού Πηνελόπης Μαραθοβουνιώτη.

Ρεπορτάζ: Μανιάνα Καλογεράκη

www.ertnews.gr

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Μια 85χρονη Ισραηλινή που απήχθη από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και αφέθηκε ελεύθερη δύο εβδομάδες αργότερα είπε ότι συναντήθηκε με τον ηγέτη της...

ΚΟΣΜΟΣ

Το γαλλικό ελικοπτεροφόρο Dixmude, που έχει διαμορφωθεί για να προσφέρει νοσοκομειακή υποστήριξη στους άμαχους τραυματίες από τη Λωρίδα της Γάζας, δέχθηκε τους «πρώτους ασθενείς...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει σειρά πρωτοβουλιών που κινούνται σε τρεις άξονες: στην αντιμετώπιση του προβλήματος της προσιτής στέγης, στην αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας...

ΕΛΛΑΔΑ

Το μεγάλο στοίχημα του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας είναι να υπάρχουν βαλβίδες εκτόνωσης των εντάσεων, να συζητούνται τα προβλήματα και παράλληλα να δούμε, αν υπάρχουν...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr