Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκη από Ρόδο: Η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός, αυτό το ξέρετε εσείς καλά

«Σας ευχαριστώ από καρδιάς γι αυτή την εντυπωσιακή υποδοχή. Ξέρετε ότι ο δικός σας ενθουσιασμός που δίνει πάντα ξεχωριστή δύναμη καθώς έρχεται από έναν τόπο ακριτικό, αλλά κι έναν τόπο αναπτυξιακής προόδου», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ στην πόλη της Ρόδου και έκανε λόγο για μήνυμα με διπλή σημασία για την προοπτική που έχει σήμερα ανάγκη η Ελλάδα.

«Οχτώ και σήμερα έμειναν μέχρι την Κυριακή της νίκης. Βάζουμε τα δυνατά μας, ώστε όχι μόνο η Ρόδος, αλλά όλα τα νησιά να είναι γαλάζια σε έναν γαλάζιο χάρτη της χώρας», είπε.

Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που ξεπεράστηκαν με ειδική αναφορά στις επιθετικές προκλήσεις των γειτόνων μας «όμως η οικονομία άντεξε και η κοινωνία έμεινε ενωμένη», είπε.

Μόνο στο νότιο Αιγαίο κατευθύνθηκαν πάνω από 1 δισεκ. ευρώ τόνισε και υπογράμμισε ότι κρατήθηκε ζωντανή η τουριστική βιομηχανία στα δύσκολα χρόνια της πανδημίας.

Υπογράμμισε πως τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις που είχε δώσει προεκλογικά το 2019.

«Οι πολιτικοί πρέπει να κρίνονται από τη συνέπεια λόγων και έργων και από εμένα ψέματα δεν πρόκειται να ακούσετε ποτέ», τόνισε.

Εσείς θα είστε οι μεγάλοι ωφελημένοι από τη μεγάλη έκρηξη του Τουρισμού. Ωφελημένοι και από τις νέες δουλειές που θα δημιουργήσουμε».

Υπογράμμισε πως έγιναν αυξήσεις στους συνταξιούχους, αλλά και στην ενίσχυση εκείνων που επλήγησαν από την προσωπική διαφορά.

«Η δυναμική πορεία αποτυπώνεται στην εθνική απελευθέρωση από κάθε εποπτεία», είπε επίσης.

Διαβατήριο για φθηνότερο χρήμα χαρακτήρισε τον εθνικό στόχο της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, υπό την προϋπόθεση να είναι η ΝΔ στο τιμόνι της χώρας.

«Εθνικοί στόχοι είναι και αυτοί που θέσαμε το 2019 και τώρα είναι πραγματικότητα για το μεταναστευτικό και την ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε στο «κάτεργο της Μόριας που δεν υπάρχει πια» και τόνισε: «Έχουμε πια ανθρώπινες δομές φιλοξενίας και ναι, ο φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται φυλάσσοντας τα εθνικά και τα ευρωπαϊκά σύνορα».

«Είχα χρέος να ενισχύσω την εθνική άμυνα και την αποτρεπτική ισχύ της χώρας» είπε και αναφέρθηκε στα Ραφάλ, τις φρεγάτες και τα νέα F-35.

«Η άμυνα της χώρας είναι ο υπέρτατος αυτοσκοπός, αυτό το ξέρετε εσείς καλά και σκεφτόμουν πόσο διαφορετική είναι πια η Ελλάδα του 2023 από την Ελλάδα του 2019», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η εικόνα της χώρας μας γίνεται παντού καλύτερη, αλλά ειδικά εδώ στο νότιο Αιγαίο είστε η μοναδική περιφέρεια που παρουσιάζει τόσο μεγάλη αύξηση πληθυσμού», τόνισε επίσης.

Υπογράμμισε τη μεγάλη ανάπτυξη του Τουρισμού και τις σωστές κινήσεις με συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Έκανε αναφορά στην ανακοίνωση κατασκευής ακτινοθεραπευτικού κέντρου στη Ρόδο, αλλά και σε μια σειρά άλλων έργων που έχουν δρομολογηθεί.

«Θέλω να χαιρετίσω τη νέα συλλογική σύμβαση που υπογράφηκε με τα ξενοδοχεία της Ρόδου», τόνισε, επίσης, ο πρωθυπουργός μιλώντας για καλύτερους μισθούς για όλους, καθώς, όπως είπε, δε γίνεται ανάπτυξη χωρίς να τονώνουμε το εισόδημα των εργαζομένων.

«Οι εκλογές είναι πάντα για το μέλλον», είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως θα ήθελε να μοιραστεί σκέψεις για τα σχέδια που αφορούν στη νέα τετραετία.

Με αφορμή την Παγκόσμια μέρα των νοσηλευτών και νοσηλευτριών ευχαρίστησε όλους εκείνους που συνέβαλαν για να ξεπεράσουμε την πανδημία και αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτιώσεων του ΕΣΥ, αλλά και στα επιτεύγματα που έχουν γίνει σε πολλούς τομείς, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να γίνουν παραπάνω βήματα τόσο στην Υγεία όσο και στην Παιδεία.

Είπε πως το πρόγραμμα της ΝΔ είναι πλήρως κοστολογημένο και υπογράμμισε πως το 2023 δεν είναι 2015. «Το έργο το έχουμε ξαναδεί αλλά η Ελλάδα κοιτά μόνο μπροστά».

Επαναλαμβάνοντας, επίσης, όσα έχει εξαγγείλει στο πλαίσιο του προγράμματος για τη νέα τετραετία υπογράμμισε την ανάγκη επενδύσεων και ανάπτυξης.

Υγεία και Παιδεία είπε επίσης ότι είναι οι βασικές προτεραιότητες της κοινωνικής Ελλάδας, συγκεκριμενοποιώντας τις δεσμεύσεις που έχει επίσης ανακοινώσει στους τομείς αυτούς.

Στο σημείο αυτό μίλησε για την πρόληψη και για τη σημασία που δίνεται σε αυτή, με την υλοποίηση προγραμμάτων προληπτικών εξετάσεων. «Θα σώσουμε πολλές ζωές με αυτόν τον τρόπο», είπε χαρακτηριστικά.

Μίλησε στη συνέχεια για το βάρος που θα δοθεί στην Παιδεία γενικά, στην τουριστική εκπαίδευση ειδικά και στην προοπτική να δοθούν νέες εναλλακτικές σπουδών για καλοπληρωμένες δουλειές στους νέους.

Αναφέρθηκε σε μέρη του προγράμματος της ΝΔ για τη δίκαιη Ελλάδα και υπογράμμισε τη σημασία της αξιολόγησης «παντού και για όλους».

«Το αποτέλεσμα της δικής μας κάλπης θα είναι ένα μήνυμα και προς την άλλη πλευρά», τόνισε με αναφορά στη σημασία του να προκύψει μια σταθερή κυβέρνηση ικανή να διαχειριστεί τις κρίσιμες γεωπολιτικές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ολυμπιακός απέκλεισε τη Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι (1-0 κανονική διάρκεια, 3-2 το πρώτο ματς) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference League. Ο Ολυμπιακός άξιζε...

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΘΗΤΕΙΑ είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης που διοργανώνεται στη Roma Gallery (23.04.2024 – 25.05.2024) σε επιμέλεια του ιστορικού Τέχνης, Γιώργου Μυλωνά, σαν ένδειξη...

ΚΟΣΜΟΣ

Μία ένορκος στην ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της αφού δήλωσε ότι αισθάνεται φόβο καθώς δημοσιοποιήθηκαν ορισμένα στοιχεία της ταυτότητάς...

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αμερικανός Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κόσοβο, Jeff Hovenier, δήλωσε ότι οι πρόσφατες περιπτώσεις δολοφονιών και αυτές της ενδοοικογενειακής βίας δείχνουν την ανάγκη...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr