Connect with us

Hi, what are you looking for?

LAST UPDATE

«Μονομαχία» Μητσοτάκη – Τσίπρα για ακρίβεια, αισχροκέρδεια και νέα μέτρα

Για μία πρωτοφανή παγκόσμια κρίση πληθωρισμού, που δοκιμάζει πολίτες και επιχειρήσεις και αντιμετωπίζεται με «γενναίες παρεμβάσεις» από την κυβέρνηση, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στην σήμερα στην «Ωρα του Πρωθυπουργού» σε επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για την ακρίβεια.

Ο πρωθυπουργός καταλόγισε στον κ. Τσίπρα επικίνδυνη άγνοια, επικίνδυνες προθέσεις, ψέμματα και παραχάραξη της αλήθειας. Επίσης υπεραμύνθηκε των μέτρων στήριξης που έχει λάβει μέχρι τώρα η κυβέρνηση για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων τονίζοντας ωστόσο χαρακτηριστικά: «ο πληθωρισμός θα μας κοστίσει αλλά δεν θα μας λυγίσει».

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στις αυξήσεις του πετρελαίου κίνησης καλώντας τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σταματήσει την προπαγάνδα «Αυτό που παρατηρείτε στο diesel δεν είναι ελληνικό φαινόμενο αλλά παγκόσμιο. Δεν μπορεί να λέτε ότι είναι ελληνική ιδιαιτερότητα. Σταματήστε αυτή την προπαγάνδα» είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. «Να συζητήσουμε ρεαλιστικές λύσεις για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Έχετε δίκιο ότι οι αυξήσεις στο diesel έχουν επίπτωση στην εφοδιαστική αλυσίδα. Μετράμε τις δυνατότητες μας και θα δούμε αν μπορούμε να εξαγγείλουμε κάτι και για το diesel κίνησης» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο καλάθι του νοικοκυριού έκανε λόγο για πείραμα που θα κριθεί στην πράξη με αφορμή τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ τόνισε ότι με βάση την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα λέγεται ΔΕΗ αλλά ΔΕΝ καθώς δεν θα μπορεί να υπάρξει.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχουν εισπραχθεί 2,7 δισ. από τον μηχανισμό φορολόγησης των υπερκερδών σε 3 μήνες, ενώ επεσήμανε πως θα γίνει μέρος ευρωπαϊκού κανονισμού η πρόβλεψη για φορολόγηση υπερκερδών των διυλιστηρίων με την είσπραξη να γίνεται στα τέλη του 2022, που αποτέλεσε ελληνική πρόταση.

Κλείνοντας την «Ωρα του Πρωθυπουργού» ο Κυριακος Μητσοτακης κατηγορησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τραγική ανευθυνότητα καθώς επαναλαμβάνει τα όσα έλεγε το 2014. Απαντώντας στην κριτική του προεδρου του ΣΥΡΙΖΑ για  την δήθεν ειδυλλιακή εικόνα της ελληνικής οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι δεν πανηγυρίζουμε ωστόσο κάτι κινείται στην ελληνική οικονομία καθώς δουλευει, παράγει και επενδύει.

Με αφορμή τέλος το αρθρο των Financial Times  και τα όσα ειπε πρόσφατα ο Γιώργος Τσίπρας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι όταν μια εφημερίδα μιλά καλά για την Ελλάδα αυτό δεν σημαίνει ότι ο αρθρογράφος της παίρνει ναρκωτικά ή ειναι στο payroll  της κυβέρνησης.

Για «ακρίβεια Μητσοτάκη» μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτηση του, τονιζοντας οτι πολύ μεγάλο μέρος της ακρίβειας δεν οφείλεται στη διεθνή συγκυρία, αλλά στις επιλογές της κυβέρνησης. Το κόστος ζωής αυξάνεται, το κράτος αποψιλώνεται, τα κέρδη μιας ελίτ αυξάνονται. Οι ανισότητες βαθαίνουν και ο κίνδυνος φτώχειας αυξάνεται ραγδαία, ειπε χαρακτηριστικα ο Αλεξης Τσιπρας.

Στην δευτερολογία του ο προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για φθηνές δικαιολογίες όταν αναφέρεται στον πόλεμο της Ουκρανίας και στις επιπτώσεις του, τονιζοντας ότι ακόμη και πριν απο τον πόλεμο η χώρα μας είχε το θλιβερό ρεκόρ ακρίβειας στην ενέργεια.

Ο κ. Τσιπρας κατηγορησε την κυβέρνηση ότι χειραγωγεί την μετοχή της ΔΕΗ προς όφελος των επενδυτών φίλων της, γεγονός που όπως ειπε ενέχει και ποινικές ευθύνες.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τους τρεις πυλώνες πολιτικής για την αντιμετώπιση της ακρίβειας μίλησε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kάλεσμα προς τους πολίτες να το αναδείξουν δεύτερη δύναμη στις Ευρωεκλογές:, απευθύνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας πως: «Δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη και βιώσιμη οικονομία,...

ΕΛΛΑΔΑ

Ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας». Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε μόνο η...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίζονται οι κάτωθι ως μέλη της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις προσεχείς Ευρωεκλογές:...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr