Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ν. Ανδρουλάκης: Σοκαριστικό το έγκλημα στον Πειραιά – Περιμένουμε δημόσια αποδοκιμασία Βαρβιτσιώτη από την κυβέρνηση

Πάνω στις πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την πρωινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Αρχικά χαρακτήρισε την τραγωδία στο λιμάνι του Πειραιά ως σοκαριστικό έγκλημα και αποτρόπαια πράξη. «Δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως πετάς έναν άνθρωπο στη θάλασσα, όταν είναι προφανές ότι στο σημείο που ήταν το πλοίο, θέτεις σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του. Έχει σοκαριστεί η ελληνική κοινή γνώμη. Δυστυχώς, η βία είναι πια καθημερινότητα. Οι δηλώσεις, δε, του υπουργού Ναυτιλίας με τις οποίες εξισώνει προκλητικά τον θύτη με το θύμα, προκαλούν αλγεινή εντύπωση και περιμένουμε δημόσια αποδοκιμασία από την Κυβέρνηση», δήλωσε.

Για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού και τις καταστροφές στη Μαγνησία σημείωσε ότι η κλιματική αλλαγή δεν αφορά  μόνο την Ελλάδα, δυστυχώς αφορά όλες τις χώρες της λεκάνης της Μεσογείου. «Η χώρα μας οφείλει να προετοιμαστεί και να ελέγξει τις υποδομές της, που καθίστανται μη ανθεκτικές, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή την εκτεταμένη και απροσδόκητη καταστροφή» τόνισε.

Υποστήριξε ότι κάτι ανάλογο έγινε και με τις πυρκαγιές. «Τα στατιστικά στοιχεία που εμφανίσαμε στη Βουλή, είναι αποκαλυπτικά. Η χώρα μας, ενώ είχε αριθμητικά λιγότερες πυρκαγιές, είχε δυσμενέστερα αποτελέσματα. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένα, μια πολύ επώδυνη πραγματικότητα η οποία κατέδειξε ότι δεν έχουμε σοβαρή πρόληψη» είπε και συνέχισε: «Ως εισηγητής του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας rescEU συνέβαλα καθοριστικά για τη νέα παραγγελία των Canadair. Θα είναι σημαντικό εργαλείο στην πυρόσβεση, αλλά δεν φτάνει, γιατί δεν υπάρχει ουσιαστική επένδυση στην πρόληψη».

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές στον Έβρο και τη Ροδόπη και κατέθεσε μαρτυρίες των κατοίκων: «Αναλαμβάνει ο εργολάβος να καθαρίσει τους δασικούς δρόμους, αλλά η καύσιμη ύλη δεν απομακρύνεται από το δάσος. Ποιος ευθύνεται; Δεν ευθύνεται η περιφέρεια; Δεν ευθύνεται το κράτος; Πετούν την ευθύνη ο ένας στον άλλο».

«Η παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν αποκαλυπτική της αλαζονείας του. Καμία διάθεση για γόνιμο διάλογο. Γίνεται να πήγαν όλα τόσο καλά, αλλά να καταστράφηκε ολοσχερώς η Δαδιά; Γίνεται να πήγαν όλα τόσο καλά, ενώ στη Ρόδο η πυρκαγιά κατέκαψε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του νησιού; Μάλιστα, είχε το θράσος να μας επικρίνει ότι δεν ισχύουν όσα αναφέραμε για την καταστροφή στην Πάρνηθα, όταν την προηγούμενη μέρα η ίδια η WWF μας είχε δώσει τα στοιχεία, που απέκρυπτε ο ίδιος» κατέληξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

www.ertnews.gr

 

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά άρθρα

ΚΟΣΜΟΣ

Το Πεκίνο είναι σθεναρά αντίθετο στην κίνηση να συμπεριληφθούν μερικές κινεζικές εταιρίες, αλλά και πρόσωπα στο πλαίσιο αμερικανικών κυρώσεων που σχετίζονται με το Ιράν,...

ΚΟΣΜΟΣ

Οι ηθοποιοί που δανείζουν τη φωνή τους στα παιχνίδια με τη χρήση βίντεο, αλλά και οι δημιουργοί κινουμένων σχεδίων ψήφισαν εξουσιοδοτώντας για την πραγματοποίηση...

ΚΟΣΜΟΣ

Η πρώτη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση από το 2013 πραγματοποιείται σήμερα στη Σεούλ, σε μια επίδειξη ισχύος της Νότιας Κορέας, η οποία υιοθετεί σκληρότερη στάση...

ΚΟΣΜΟΣ

Η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων ανακοίνωσε σήμερα ότι η κινεζική ακτοφυλακή απομάκρυνε ήδη τα απομεινάρια ενός πλωτού φράγματος που εμπόδιζε τους ψαράδες των Φιλιππίνων να...

Copyright © 2020 Updatetimes.gr